Деймиън Комоли е новият спортен директор в Ливърпул
НЕСВ и Ливърпул официално обявиха назначаването на Деймиън Комоли като спортен директро на Футболен Клуб Ливърпул.
Джон Хенри заяви: „Деймиън е доказал, че може да намира млади футболни таланти и ние сме щастливи, че той се сългаси да се присъедини към Ливърпул. Работейки близо с Рой Ходжсън и треньорския екип, знам, че той ще допринесе много за подобряването на ситауцията в клуба и състава, за да се движим напред.”
„Днешното назначение е само първата стъпка към създаването на структура предназначена да развива, подобрява и прилага нашите дългосрочни планове за следене, привличане и развитие на футболисти и всички останали аспекти необходими за изграждането и поддържането на клуба в състояние да се конкурира постоянно на най-високо ниво в европейския футбол.”
„Ние възнамеряваме да сме смели и иновативни. Няма да почиваме докато не възтановим блясъка на Футболен Клуб Ливърпул”
Рой Ходжсън добави: „Нямам търпение да заработя с Деймиън, който познавам от много години. Ние сме въвлечени в интригуващ проект тук и той ще допринесе много за успеха. Ние всички искаме да осъществим трансфери, които да подобрят качеството на състава и да развиваме футболисти през годините напред. Джон Хенри и аз сме напълно обединени около тази идея.”
Демиъй Комоли заяви: „Аз съм много щастлив, че се присъединявам към Ливърпул и нямам търпение да работя с Джон и Рой. Мисля, че всички осъзнаваме, че ни чака много работа, но ние споделяме една визия, тази която Джон има за възстановяването на успехите на клуба. Успехи каквито феновете тук заслужават”
Очаквайте скоро статия "Кой е Деймиън Комоли?" в блога ми за Ливърпул.