Нека се абстрахираме за малко от "ритането на топката на терена" и да погледне на футбола от друг ъгъл.Как различните играчи тълкуват този спорт ? Дали е начин на живот ? Конкретно аз когато бях малък ми се струваше нелепо как може да ти е начин на живот просто един спорт, но сега вече доста от моите въпроси получават съответните отговори и си правя сметка за това и онова. Та да се върнем на футбола - категорично е начин на живот за всички професионални футболисти защото все пак от това си вадят хляба. Но има играчи, за които футбола е нещо много повече, нещо което не може да се опише с думи. Просто е очевидно как верните футболисти, тези които държат на думата си, са дълбоко уважавани от много фенове както да съответните им отбори така и от фенове на други тимове и няма как да е друго яче след като и тези играчи показват уважение към отбора и феновете. И отново се доказва това, че уважението е взаимно. Но да се върна на това което исках да кажа. Основните теми за разговор и казуси търсещи своето разрешаване и обяснение. Искам да "позасегна" темата за лоялността във футбола, една тема която така или иначе си е доста обсъждана в последно време. Да за всички е ясно че в момента движещата сила са парите и това е безспорен факт. Но те някак си поразвалят играта в последно време и най-вече нейната романтика. Някой просто се поддават на паричните си "нужди". Типични примери са Самир Насри, Емануел Адебайор, Дейвид Бекъм, Фернандо Торес , Ван Перси , Еден Азар и много други. Еден Азар - той е уникален талант и можеше да отиде в много евро грандове които го искаха, а той какво избра ? Да, той отиде в евро гранд- Челси, но защото му предложиха най-много пари!. Перси - така и не разбрах една РАЗУМНА причина по която да откаже нов договор с топчиите. Едно е пределно ясно - той просто искаше голяма заплата и уш бе недоволен от ситуацията в клуба (арсенал). Това си беше чиста проба алчност, е кажете как това да се хареса на феновете както на арсенал, така и на неутралните привърженици по тази тема ? е нямам как да се хареса подобно нещо! Фернандо Торес - той дойде в Ливърпул ентусиазиран да пренесе класата си от Мадрид в Англия и действително го направи. Но това е на терена, да не забравяме че темата е извън терена! Той каза че харесва Ливърпул и говореше как Пул са много голям тим с традиции. И 3 години след тези реплики какво се случва ? Той получава оферта от Челси и приема на пук на обичта на феновете на Ливпул към него. И за да нарани още повече привържениците на Лпул, той каза в интервю за новия си тим че Челси са по голям отбор от Мърсисайдси. Е това си е чиста проба ЛИЦЕМЕРСТВО и НЕУВАЖЕНИЕ !!! На другия полюс са играчите които с пълна сила показват какво е уважение и ЛОЯЛНОСТ ! Такива хора са Шави, Карлес Пуйил, Джейми Каръгър, Стиви Джи, Райън Гигс, Пауло Малдини, Пол Скоул, Хавиер Занети. Правя тази тема защото се вдъхнових от изказването на Луис Суарез че отряза другите и остава при нас. Дали ще е дългосрочно (6,7 или 8 години) ще видим но засега ми харесва "извън терена". Според мен един футболист далеч не трябва да мисли за парите и да бъде алчен, естествено всеки има семейство и му са необходими средства но вие вече ме разбрахте къде ми тече мисълта. Един играч трябва да се посвети на това да помага на отбора да постига целите си и да върви напред, като показва уважение и си върши усърдно работата, без да хленчи за нещо. Да не може всеки постоянно да седи в един отбор, но когато си тръгва да го направи подобаващо и с УВАЖЕНИЕ към отбора който напуска и към феновете си. Да е благодарен на феновете си за това че са го харесвали и са го подкрепяли. И когато напуска отбора да го прави за да прави крачка напред да потърси ново предизвикателство, а не да ходи някъде където ще му плащат висока пачка и няма да му гласуват доверие да играе постоянно. Разбира се че и феновете на даден отбор трябва да проявяват разбиране към даден играч. Ето пример : как Суарез напусна Аякс ? Той бе пожелан от по-голям тим като ливърпул и за него бе чудесно да заиграе в такъв отбор. Но той не дойде в Пул за пари и не се е изразявал така че да обиди феновете на аякс като им казва че са по малък клъб (както направи Торес) или да си търси зорлем причина за ходене при големите пари като критикува политиката на клуба и си измисля оправдания (както нарпави РВП).
Едно е сигурно - тези които се отдадат на лоялността и проявяват уважение ще бъдат силно обичани и харесвани от феновете, а тези които избират алчността и егоизма - ще бъдат с лош имидж и ще бъдат постоянно критикувани от феновете на футбола! Всеки избира своя път - това е ! ! !
П.С. Мои писания, не съм гледал и преписвал от никъде!
Тълкуването на футбола извън терена
Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
- tisho_ynwa
- Контакти:
Re: Тълкуването на футбола извън терена
Напълно си прав колега но забрави Шаби(Чаби) Алонсо Той си отиде с достойнство и затова остава в сърцата на феновете на Ливърпул затова го обичаме ,непостъпи както Торес както Мейрелеш,той е много повече Човек от тях (с главно Ч ).tisho_ynwa написа:Нека се абстрахираме за малко от "ритането на топката на терена" и да погледне на футбола от друг ъгъл.Как различните играчи тълкуват този спорт ? Дали е начин на живот ? Конкретно аз когато бях малък ми се струваше нелепо как може да ти е начин на живот просто един спорт, но сега вече доста от моите въпроси получават съответните отговори и си правя сметка за това и онова. Та да се върнем на футбола - категорично е начин на живот за всички професионални футболисти защото все пак от това си вадят хляба. Но има играчи, за които футбола е нещо много повече, нещо което не може да се опише с думи. Просто е очевидно как верните футболисти, тези които държат на думата си, са дълбоко уважавани от много фенове както да съответните им отбори така и от фенове на други тимове и няма как да е друго яче след като и тези играчи показват уважение към отбора и феновете. И отново се доказва това, че уважението е взаимно. Но да се върна на това което исках да кажа. Основните теми за разговор и казуси търсещи своето разрешаване и обяснение. Искам да "позасегна" темата за лоялността във футбола, една тема която така или иначе си е доста обсъждана в последно време. Да за всички е ясно че в момента движещата сила са парите и това е безспорен факт. Но те някак си поразвалят играта в последно време и най-вече нейната романтика. Някой просто се поддават на паричните си "нужди". Типични примери са Самир Насри, Емануел Адебайор, Дейвид Бекъм, Фернандо Торес , Ван Перси , Еден Азар и много други. Еден Азар - той е уникален талант и можеше да отиде в много евро грандове които го искаха, а той какво избра ? Да, той отиде в евро гранд- Челси, но защото му предложиха най-много пари!. Перси - така и не разбрах една РАЗУМНА причина по която да откаже нов договор с топчиите. Едно е пределно ясно - той просто искаше голяма заплата и уш бе недоволен от ситуацията в клуба (арсенал). Това си беше чиста проба алчност, е кажете как това да се хареса на феновете както на арсенал, така и на неутралните привърженици по тази тема ? е нямам как да се хареса подобно нещо! Фернандо Торес - той дойде в Ливърпул ентусиазиран да пренесе класата си от Мадрид в Англия и действително го направи. Но това е на терена, да не забравяме че темата е извън терена! Той каза че харесва Ливърпул и говореше как Пул са много голям тим с традиции. И 3 години след тези реплики какво се случва ? Той получава оферта от Челси и приема на пук на обичта на феновете на Ливпул към него. И за да нарани още повече привържениците на Лпул, той каза в интервю за новия си тим че Челси са по голям отбор от Мърсисайдси. Е това си е чиста проба ЛИЦЕМЕРСТВО и НЕУВАЖЕНИЕ !!! На другия полюс са играчите които с пълна сила показват какво е уважение и ЛОЯЛНОСТ ! Такива хора са Шави, Карлес Пуйил, Джейми Каръгър, Стиви Джи, Райън Гигс, Пауло Малдини, Пол Скоул, Хавиер Занети. Правя тази тема защото се вдъхнових от изказването на Луис Суарез че отряза другите и остава при нас. Дали ще е дългосрочно (6,7 или 8 години) ще видим но засега ми харесва "извън терена". Според мен един футболист далеч не трябва да мисли за парите и да бъде алчен, естествено всеки има семейство и му са необходими средства но вие вече ме разбрахте къде ми тече мисълта. Един играч трябва да се посвети на това да помага на отбора да постига целите си и да върви напред, като показва уважение и си върши усърдно работата, без да хленчи за нещо. Да не може всеки постоянно да седи в един отбор, но когато си тръгва да го направи подобаващо и с УВАЖЕНИЕ към отбора който напуска и към феновете си. Да е благодарен на феновете си за това че са го харесвали и са го подкрепяли. И когато напуска отбора да го прави за да прави крачка напред да потърси ново предизвикателство, а не да ходи някъде където ще му плащат висока пачка и няма да му гласуват доверие да играе постоянно. Разбира се че и феновете на даден отбор трябва да проявяват разбиране към даден играч. Ето пример : как Суарез напусна Аякс ? Той бе пожелан от по-голям тим като ливърпул и за него бе чудесно да заиграе в такъв отбор. Но той не дойде в Пул за пари и не се е изразявал така че да обиди феновете на аякс като им казва че са по малък клъб (както направи Торес) или да си търси зорлем причина за ходене при големите пари като критикува политиката на клуба и си измисля оправдания (както нарпави РВП).
Едно е сигурно - тези които се отдадат на лоялността и проявяват уважение ще бъдат силно обичани и харесвани от феновете, а тези които избират алчността и егоизма - ще бъдат с лош имидж и ще бъдат постоянно критикувани от феновете на футбола! Всеки избира своя път - това е ! ! !
П.С. Мои писания, не съм гледал и преписвал от никъде!
Карагър беше абсурдно дори и в пика му някой да го поиска

[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]
- tisho_ynwa
- Контакти:
HoUs4oOL написа:https://www.youtube.com//watch?v=EzAQd2NGxmg
е за т'ва иде реч

- Ricardinho
- Контакти:
Така е във футбола днес те обичат утре ти горят фланелките. Аз мисля че на Торес и Перси им се печелят повече трофеи отколкото са отищли заради парите но мое мнение. Иначе постъпката им може да се тълкува по различни начини и естествено ти го правиш в ролята на фен но се опитай да видиш и гл. точка на футболиста.
Не ти давам повече от 14 г.

Не ти давам повече от 14 г.

ОБИЧАМ ЦСКА!
- tisho_ynwa
- Контакти:
Ricardinho написа:Така е във футбола днес те обичат утре ти горят фланелките. Аз мисля че на Торес и Перси им се печелят повече трофеи отколкото са отищли заради парите но мое мнение. Иначе постъпката им може да се тълкува по различни начини и естествено ти го правиш в ролята на фен но се опитай да видиш и гл. точка на футболиста.
Не ти давам повече от 14 г.![]()
![]()
на теб не трябва да ти се дават повече от 14 след това изказване приятелю

tisho_ynwa написа:Но той не дойде в Пул за пари и не се е изразявал така че да обиди феновете на аякс като им казва че са по малък клъб (както направи Торес) или да си търси зорлем причина за ходене при големите пари като критикува политиката на клуба и си измисля оправдания (както нарпави РВП).
Искаш да кажеш, че Суарес получава по-ниска заплата в Ливърпул отколкото в Аякс ли? Евала на Стиви Джи, Пуйол, Шави и др. които си споменал, но дали ако те бяха футболисти на Евертън и Еспаньол примерно и бяха получили оферти за по-високи заплати от Пуул и Барселона нямаше да приемат и щяха да бъдат лоялни.....
Романтиката във футбола отдавна е в кома(да не кажа, че е умряла)....да от време на време се случва да помръдне някой пръст или крак, но това е по-скоро плод на случайност, а не признак за някакво събуждане. Последният й съзнателен дъх беше през 2005 година, в Истанбул....предполагам всички ще се сетите за какво става дума. Да, случва се и сега понякога, някъде, да мръдне някой пръст, някой отбор, играч или публика да спечелят противно на всичко и всички....но прекалено рядко. Романтиката умира и с нея си отиват и последните й рицари, напомнящи за тази вече отминаваща епоха - Джерард, Карагър, Дел Пиеро, Тоти, Пуйол, Касияс, Раул, Гигс, Скоулс, Лампард, Тери....и още много други. Но нещата са извън нашите ръце и влияние. Ние можем само да стоим и да гледаме с тъжен поглед. Да, зрелището ще го има и след тези герои, но духът му едва ли ще е тук. Остава само да се надяваме. Да се надяваме, че ако все пак е писано да се появяват такива хора, те ще играят и живеят за нашия отбор.
Once in a generation a player comes along to whom nothing seems impossible! Luckily that player wears the number eight shirt at Anfield.
tisho_ynwa написа:Ricardinho написа:Така е във футбола днес те обичат утре ти горят фланелките. Аз мисля че на Торес и Перси им се печелят повече трофеи отколкото са отищли заради парите но мое мнение. Иначе постъпката им може да се тълкува по различни начини и естествено ти го правиш в ролята на фен но се опитай да видиш и гл. точка на футболиста.
Не ти давам повече от 14 г.![]()
![]()
на теб не трябва да ти се дават повече от 14 след това изказване приятелюи какво като торес спечели ШЛ и ФА ? след като през над 80 % от мачовете на челси е бил безобразно слаб и дори не е ставал от скамейката понякога, с каква съвест ти ще се радваш на трофей спечелен по този начин ? да, трофей е все пак, но не е ли ИСТИНСКАТА наслада да знаеш че си един от основните играчи на отбора и че си ГЕРОЙ в спечелването на купата ? колкото до гледните точки - моята и на играчите, както и за парите - има разлика и граница между това да мислиш как да осигуриш по-добри условия на семейството ти и това да си алчен за тройно и четворно повече пари. И не се изказвай неподготвен - правиш лошо впечатление,
Определено РВП не е отиде във Ман. ЮН за пари . Там получава 200 000 на месец , а Сити са му предлагали 300 000 на месец . Дали е заради парите ???? Разбира се , че ще отиде да спечели трофей . След години ще му останат спомените как е бил на финал , как е спечелил някоя титла , А НЕ ПОРЕДНИЯ ГОЛ във ВЛ или във групите на ШЛ .(Арсенал и техните фенове аз ги уважавам , но за жалост е така )
Торес по-скоро БЕШЕ ПРОДАДЕН , отколкото да е искал трансфер . След като собствениците на Ливърпул са получили офертата от 50 мил. А това за скамейката е най-голямата глупост , която съм чувал . НИКОЙ , даже и феновете на Челси не е очаквал да е резерва , най-малко пък Торес .
Суарез защо не остана във АЯКС ? Защо там не стана ГЕРОЙ ? Мръсник и той търси парите

Да има футболисти , които търсят парите , НО не всички , които са преминали във по-голям клуб е такъв . Все пак не всеки е като Гигс , Тоти и Раул , които още от младежките си години са попаднали във голям клуб . Все пак тези младежи са 0.0001 % от всички трениращи младежи . Другите разбира се , че ще имат амбиции, никой не бяга от хубавото !
Като за край , ще кажа - ТИ си доста далече от истината . Както спомена някой преди мен , всички тези " легенди " , ако бяха във по-слаби отбори , много отдавна щяха да са преминали във по-силен отбор за повече пари .