Трансферни гафове и сляпо доверие - Ливърпул днес!

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
mironi88
Контакти:

Трансферни гафове и сляпо доверие - Ливърпул днес!

Мнениеот mironi88 » 10 мар 2012 22:08

Първо искам да кажа, че с долунаписаното изразявам изцяло личното си мнение относно ситуацията в любимия на много българи ФК Ливърпул. Целта ми е тук всеки да даде ясното си мнение, защо отборът не върви и тази година.

След като през миналата зима Ливърпул бе закупен от нови американски собственици през миналия зимен и последвал летен трансферен прозорец мениджърът на отбора Кени Далглиш разполагаше със сериозен ресурс за закупуването на нови попълнения. Трансферен бюджет, който нареждаше "мърсисайдци" непосредствено зад гиганта в това отношение Манчестър Сити и на едно ниво с Челси. Феновете очакваха на "Анфийлд" да пристигнат попълнения. Попълнения, които да не трябва да се чака да се оформят като звезди пред "Коп"-а, а бързо да започнат да го вдигат на крака с добрите си изяви. По време на тези два трансферни прозореца и най-вече летния бяха пръснати крупни суми (не знам конкретни цифри, но в главата ми се въртят поне 80 млн. евро) за трансфери. Трябва да отбележим и че от "Анфийлд" си тръгна и топстрелеца на Челси този сезон Фернандо Торес, за който бяха получени 50 млн. Вместо тези "готови" играчи обаче, край река Мърси пристигнаха не дотам убедителните като имена Джордан Хендерсън, Стюърт Даунинг, Анди Керъл и Чарли Адъм. Играчи от които тепърва се очакваше да се оформят като истински звезди на европейския футбол. Доверието (това сляпо доверие за което става дума в заглавието) към Кени Далглиш обаче замъгли преценката на феновете, които пленени в обичта съм Краля вярваха, че това е пътят който през настоящия сезон ще върне Ливърпул в турнира на шампионите, а през следващия ще го доближи и до шампионския трон.
Минаха се обаче 7 месеца, в които новите попълнения се напасват в отбора. Нещата не вървят. И сякаш никой не го е грижа. Никой не го е грижа, че Джордан Хендерсън няма един сносен извеждащ пас, че Даунинг няма нито гол, нито асистенция (за което по-скоро е взет) от началото на кампанията, за наранените лица на хората от трибуните след шутовете на Анди Керъл. Да не говорим за Чарли Адам, който ако гледате негов шут или изпъленение на корнер докато ядеде или пиете нещо може да се задавите от смях. Знам, че ще кажете, че ги съдя сурово, знам че ще кажете, че не са се напаснали. Но мамка му, що за напасване е нужно, за да можеш да отиграеш топката като човек, за да видиш, че Белъми е два метра в засада и да не му подадеш. Като стана дума за Крейг идва реч и за това сляпо доверие. Сляпо доверие към Краля. Краля, който не знам с какви виждания е за футбола, но искрено ме изважда от нерви като гледам упорстването му в налагането на Спиъринг, чийто коефицент на полезно действие е равен с това на вратаря Дони, вместо даването на минимален шанс на изумилия с представянето си в Блекпул Шелви. Недоумявам и що за треньор, ще каже, че единственото, което желае е негов играч да е с 10 години по-млад тъй като сега е в страхотна форма (иде реч за Белъми, единствения му сносен трансфер) и в същото време нагло да го пренебрегва и подиграва с 10 минутни изяви. Шокиран останах днес, след като видях най-накрая разумно решение в това Коатес да бъде пуснат вместо бездната в отбрана Карагър.
Изобщо сред феновете на Ливърпул върлува някакъв инат. Инат, който ги кара да не виждат, че пропуските се дължат не на малшанс, а на неумение. Че Карлинг къп е една купа за която на никой отбор с амбцииите на Ливърпул не му пука, да не говорим, че бе спечелена по куриозен начин срещу втородивизионен отбор за който дори повече я заслужаваше. Вместо това всички живеят в една мъгла, в която не виждат как Ливърпул лети към посредствеността.Никой не търси сметка за провалите. По същото време в един отбор с история чийто славни моменти започнаха с акустирането на една чукча, не дадоха мира на един наистина млад и амбициозен треньор в лицето на Вияш-Бояш. Ден след ден, мач след мач, пас след пас. Всичко в Челси бе следено под лупа. Нямаше го този айляк, който властва на "Анфийлд". Не казвам, че Краля трябва да бъде сменен, но просто едно смърене от страна феновете би било удачно. За да не стане така, че Истанбул да остане един блед спомен, а приликата с Нотингам да е поразителна.
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
mironi88
Контакти:

Re: Трансферни гафове и сляпо доверие - Ливърпул днес!

Мнениеот mironi88 » 10 мар 2012 22:10

Колеги малко се унесох, но наистина много ме е яд за ситуацията. Кажето какво мислите и вие. Ако сте прочели горното де.
ИзображениеИзображение

john barnes
Контакти:

Мнениеот john barnes » 10 мар 2012 22:25

аз те подкрепям с пълна сила...именно инатестите ни фенове бучаха миналата година хенри да назначи легендата и сега същите тия фенове,живеят във свой собствен свят...където Пуул мачка наред,бори се за титли и легендата е незаменим! :) единствения изход е,лятото янките да разкарат легендата и да сложат по-можещ мениджър!както и да заиграе голямата метла откъм трансферите....но най-важното е,хенри да изкара голямата пара,за да може да стегнем отбора....
Имало едно време един Манчестър Юнайтед, който играел с малък успех в Англия и абсолютно никакъв в Европа. Далеч от надмощието си днес в Премиър Лийг и отсъстващ от големите международни сцени, той се люшкал между анонимността и посредствеността.

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 10 мар 2012 22:26

Аз го казах и в темата за мача.. Липсва Рафаел Бенитез.. При него в годините между 2004 и 2009 отбора имаше ясно изразен стил, нещо което последните години липсва с пълна сила..И въпреки, че не успя да стане шампион Рафа държеше отбора на едно доста високо ниво и редовно играеше в Шампионската Лига..
Отбора играеше атакуващо, красиво и най важното бе ефективен.. Вярно в шампионата не можаха да се получат нещата, но това бе плод на късмет според мен от страна на Юнайтед..
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
mironi88
Контакти:

Мнениеот mironi88 » 10 мар 2012 22:29

john barnes написа:аз те подкрепям с пълна сила...именно инатестите ни фенове бучаха миналата година хенри да назначи легендата и сега същите тия фенове,живеят във свой собствен свят...където Пуул мачка наред,бори се за титли и легендата е незаменим! :) единствения изход е,лятото янките да разкарат легендата и да сложат по-можещ мениджър!както и да заиграе голямата метла откъм трансферите....но най-важното е,хенри да изкара голямата пара,за да може да стегнем отбора....

Не знам тези собственици доколко са готови да вадят парите, които извадиха миналото лято при положение, че нещата са на 0.
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
KingKenny
Контакти:

Мнениеот KingKenny » 10 мар 2012 22:35

За да не стане така, че Истанбул да остане един блед спомен, а приликата с Нотингам да е поразителна.

Това е реалността. НЕ мога да повярвам какво виждам през целия сезон. Далглиш едва ли не се слага на Суарез и чака от тоя палячо да му прави играта. Боклук с техника, без душа ето това е Суарез. Другите са некадърници. Сезонът се доиграва нека се даде шанс на Фланно, Робинсън, Стърлинг,Морган,Коуди,Пелоси :) Искренно си пожелавам загуба в дербито, защото Евертън я заслужава повече, защото Евертън с бюджет от 5 млн. паунда направи по-добра селекция от нас с 100 млн. паунда. Далглиш е Бог, но аз не вярвам трябва ми някой(Джерард), който да ми върне вярата, но дали и на този някой вече му е останала капка варя ? Колкото и да си мислех, че трябва да завърша с "не му е останала", ще завърша с едно просто изречение : "Вярата ще дойде във вторник, надявам се..."
Последна промяна от KingKenny на 10 мар 2012 22:38, променено общо 2 пъти.
suareshampion написа:Аз съм играл в Б група а ти къде ? Аз съм учил 6 години за треньор а ти може би за дърводелец ? Школуван съм а ти ? Останалото ще си го спестя .

Нека се преклоним пред нашето божество! Всеки един ден доказваш какъв надменен лаик си. Поклон!
[wrapimg=]http://25.media.tumblr.com/da2f736dbcf209c0d73c5c921f0abaa5/tumblr_mfy0fk4eyQ1s0disuo1_500.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
liverpool96
Контакти:

Мнениеот liverpool96 » 10 мар 2012 22:36

john barnes написа:аз те подкрепям с пълна сила...именно инатестите ни фенове бучаха миналата година хенри да назначи легендата и сега същите тия фенове,живеят във свой собствен свят...където Пуул мачка наред,бори се за титли и легендата е незаменим! :) единствения изход е,лятото янките да разкарат легендата и да сложат по-можещ мениджър!както и да заиграе голямата метла откъм трансферите....но най-важното е,хенри да изкара голямата пара,за да може да стегнем отбора....

Честно казано и ти беше сред хората, които искаха Кени да започне начело на отбора. И не мога да си обясня как така липсва онази игра в края на миналата кампания. Как или по-скоро по какъв начин Кени е успял да я замени с тези безобразни центрирания и онези смешници от Диема да ни се подиграват макар и индиректно по време на мач, в който изказват ненужните си мнения, че при статично положение или опит за центриране, то това е "шанс за Ливърпул да вкара гол", а и е така. На практика на този отбор не бива да му се дават дузпи, защото това е най-сигурният начин да НЕ вкараме гол. Къде по дяволите отиде онзи стил "пас енд муув"? Къде изчезна? Защо вече не се практикува? Защо? Как пък за един сезон не видях пас зад защитата на противника? Защо не видях Адам да направи подобно нещо? Хендерсън може и да е всякакъв, но се опитва и раздава някои пасове по този начин, за разлика от напълно посредствения шотландец. Защо ли имам чувството, че тези футболист ще бъдат надиграни тотално и от някой от отборите ни в селските дивизии? Защо отново пренебрегнахме доверието и най-вече парите на новият собственик, който щедро отпусна толкова много пари? Не хейтвам, или пък да променям мнението си, но това е просто неприемливо и ужасно безотговорно. Къде отиде онзи дух още в има-няма петте минути от началото на двубоя да водим с 2:0? Защо вече чакаме добавеното време, за да изсипем онези топки в посока Анди Керъл? Колкото и да е куц в краката, Керъл показа, че не бива да му се дава по въздух, а по земя. Суарес не блести, това е очевидно. А и как при положение, че не се практикува футбола, в който той е най-силен - пасовете зад противниковата отбрана. Вече определено си мисля, че Мейрелеш беше онзи човек, който ни променяше коренно играта в тази зона от терена. Забелязва се страшна голова немощ. Това не може да бъде обяснено, след като на поста старши-треньор на Футболен Клуб Ливърпул стои ЛЕГЕНДАРЕН нападател с трицифрено число голове за "мърсисайдци"...

Потребителски аватар
Karsa Orlong
Контакти:

Мнениеот Karsa Orlong » 10 мар 2012 22:50

KingKenny написа:За да не стане така, че Истанбул да остане един блед спомен, а приликата с Нотингам да е поразителна.

Това е реалността. НЕ мога да повярвам какво виждам през целия сезон. Далглиш едва ли не се слага на Суарез и чака от тоя палячо да му прави играта. Боклук с техника, без душа ето това е Суарез. Другите са некадърници. Сезонът се доиграва нека се даде шанс на Фланно, Робинсън, Стърлинг,Морган,Коуди,Пелоси :) Искренно си пожелавам загуба в дербито, защото Евертън я заслужава повече, защото Евертън с бюджет от 5 млн. паунда направи по-добра селекция от нас с 100 млн. паунда. Далглиш е Бог, но аз не вярвам трябва ми някой(Джерард), който да ми върне вярата, но дали и на този някой вече му е останала капка варя ? Колкото и да си мислех, че трябва да завърша с "не му е останала", ще завърша с едно просто изречение : "Вярата ще дойде във вторник, надявам се..."

Ако Далглиш се слага на Суарес, не знам какво прави на Хендерсън тогава :lol: Не знам какъв ти е проблемът със Суарес - единственият играч в целия ни отбор, който може да измисли нещо, да изостри атаката, да мине съперник един на един ако щеш. Да, тъжно е, но дори и такива вече не останаха! Не виждаш ли, че няма кой да му даде дори един извеждащ пас и е принуден непрекъснато да играе сам, понеже тия край него за чеп за зеле не стават! Обикновено по 2-3 пъти на мач правят някое много добро взаимодействие с Каут - последния белег на класа, останал в предни позиции от ерата "Рафа Бенитес" и това е. А ако Суарес даде извеждащ пас какво става? Керъл го гледа все едно Луис му е показал някакъв надпис на китайски. До там сме я докарали - да купим играчи за 100 милиона и да не можем да изнесем топката, а в редките случаи, когато това става - да я дадем на тъча с надеждата, че бека ще я центрира! И да се радваме, че Фулам падат, че в противен случай ни настигаха. Така че "боклукът с техника и без душа" не ти е виновен за нищо. Ако беше останал истинският боклук с техника и без душа може би щяхме да имаме едно от най-силните нападения в лигата, но уви. Не знам дали Далглиш е Бог, аз в богове не вярвам. Вярвам единствено на очите си, а те нищо божествено не виждат.

john barnes
Контакти:

Мнениеот john barnes » 10 мар 2012 23:03

liverpool96 написа:

Честно казано и ти беше сред хората, които искаха Кени да започне начело на отбора. И не мога да си обясня как така липсва онази игра в края на миналата кампания. Как или по-скоро по какъв начин Кени е успял да я замени с тези безобразни центрирания и онези смешници от Диема да ни се подиграват макар и индиректно по време на мач, в който изказват ненужните си мнения, че при статично положение или опит за центриране, то това е "шанс за Ливърпул да вкара гол", а и е така. На практика на този отбор не бива да му се дават дузпи, защото това е най-сигурният начин да НЕ вкараме гол. Къде по дяволите отиде онзи стил "пас енд муув"? Къде изчезна? Защо вече не се практикува? Защо? Как пък за един сезон не видях пас зад защитата на противника? Защо не видях Адам да направи подобно нещо? Хендерсън може и да е всякакъв, но се опитва и раздава някои пасове по този начин, за разлика от напълно посредствения шотландец. Защо ли имам чувството, че тези футболист ще бъдат надиграни тотално и от някой от отборите ни в селските дивизии? Защо отново пренебрегнахме доверието и най-вече парите на новият собственик, който щедро отпусна толкова много пари? Не хейтвам, или пък да променям мнението си, но това е просто неприемливо и ужасно безотговорно. Къде отиде онзи дух още в има-няма петте минути от началото на двубоя да водим с 2:0? Защо вече чакаме добавеното време, за да изсипем онези топки в посока Анди Керъл? Колкото и да е куц в краката, Керъл показа, че не бива да му се дава по въздух, а по земя. Суарес не блести, това е очевидно. А и как при положение, че не се практикува футбола, в който той е най-силен - пасовете зад противниковата отбрана. Вече определено си мисля, че Мейрелеш беше онзи човек, който ни променяше коренно играта в тази зона от терена. Забелязва се страшна голова немощ. Това не може да бъде обяснено, след като на поста старши-треньор на Футболен Клуб Ливърпул стои ЛЕГЕНДАРЕН нападател с трицифрено число голове за "мърсисайдци"...

може и да съм искал да започне,но след покупките му лятото исках да си ходи,понеже ми стана ясно накъде отиват нещата-или ще отречеш? а иначе както каза един приятел-когато не играем за нищо-мачкаме...затова и легендата заблуди толкова много фенове миналата зима,когато захапа начело на отбора....а и то след падението със мисира,всеки ни се струваше като бог тогава! сега лятото е МНОГО важно какво ще реши хенри-дали ще маха легендата или ще го остави и ще му даде пари за нови играчи,дали ще го изгони и ще назначи някой по-млад и континентален мениджър и съответно на него да даде пари за селекция,дали ще се реши да ни препродаде на някои шейхове(за мен това е най-добрия вариант) и да лапне горница от продажбата...жизненоважни въпроси за бъдещето на любимия ни клуб!
Имало едно време един Манчестър Юнайтед, който играел с малък успех в Англия и абсолютно никакъв в Европа. Далеч от надмощието си днес в Премиър Лийг и отсъстващ от големите международни сцени, той се люшкал между анонимността и посредствеността.

Върни се в “Ливърпул”