Мнениеот Milkoy » 03 авг 2014 15:04
Гледах снощи мача. И няколко неща ми направиха впечатление. Първото е, че Робинсън и Кели просто издъхват, не са адекватни на класата на останалите. Централните защитници - неочаквано стабилни - всичките. Чудесен Туре като капитан и спокеон и стабилен Коатес, който даде и два-три дълги паса по конец. Хосе Енрике, идеален.. за резерва на Морено, нищо повече. Лукас - тук ми се потвърди мнението, че единствената позиция, на която би могъл да бъде полезен, е като резерва на Стиви пред защитата. Стиви ще почива този сезон, така че по-добре да задържим Лукас, вместо да го даваме под наем и да му поемата половината заплата, както иска тук един любимец на някои от вас. Хендерсън - има напредък, дори аз, който съм му голям НЕпочитател го виждам, но на неговта позиция съм 200% за звяра Джан. Това момче ни е топ удара до момента. От една година разправям, че ни трябва динамичен, мощен, но технически грамотен вътрешен халф и... ето го. Това момче ще запуши устите на всички, които го обяваха предварително за провал, само защото не го бяха чували. Джо Алън - страхотна игра, изключително трудолюбив и полезен в отнемането на топката и бързото й изнасяне напред. Ламбърт - след пропуска показа добра комбинативност - според мен е толкова надъхан от идването си, че е пренавит и още не може да покаже способностите си. Затова и пропусна дузпата. Трябва му гол - дано да е срещу Юнайтед. Миньоле, няколко страхотни спасявания, ако му тръгне сезона добре, ще ни радва и ще ни носи точки, но ако се разклати, ще берем ядове. И тука идват атакуващите играчи - в лицето на Стърлинг, Айб, Сусо, Коутиньо(както и Маркович и Лалана) имаме изключително динамични, талантливи и разнообразни като качества момчета, които ще ни донесат много радост, обещавам ви. Айб си правеше вчера каквото си иска със защитата на Милан, готов е за първия отбор според мен, но някой между него и Сусо ще трябва да отиде под наем, иначе просто много трудно ще имат достатъчно минути. Но наем задължително в Премиършип. Като цяло отбора - стабилен в защитата и много интензивен в отнемането и бързото взаимодействие в атака - нещо, което се превръща в запазена марка на Роджърс. Имаме нужда от бекове и Брендън е на път да ги осигури. Резервен нападател - може. Ако играем така, както ми сес трува, че ще играем, можем да се справим и без "голямото име".