Манчестър Сити - Ливърпул - 25.08.2014 | 3-1 FT

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

LIMASSOL
Контакти:

Re: Манчестър Сити - Ливърпул - 3:1 FT

Мнениеот LIMASSOL » 26 авг 2014 10:55

Нищо фатално не е станало, още сме началото на сезона и всичко е поправимо. За мача нищо не мога да кажа, хванах последните 10-15 минути когато всичко беше решено. Ламбо ако беше вкарал 2-ри гол можеше и да се върнем но неби. Защитата явно още не е сработена. Днес в Ехо пише че Глен и Морено са под доста голяма въпросителна за неделя. От толкова много бекове май здрав е само Манкийо. Гледаме напред, БР да си направи изводите и да се стягат за Спърс. YNWA

Потребителски аватар
KOPScousers
Контакти:

Мнениеот KOPScousers » 26 авг 2014 11:10

Истината е, че ако Суарес беше на терена, нищо подобно нямаше да се случи. Ето защо се надявам много неща да се променят с появата на терена на Лалана и Балотели. Определено трябва да се променят доста неща.
Los Che написа:Цар Поп може да си снима извлечението от банковата сметка, нали печели 1000 пъти повече от нас нисшите.
:mrgreen:
[center][wrapimg=]https://64.media.tumblr.com/a41d2b9b2ef5da9269e970939b73eb12/fba1847d5f32aa89-b3/s400x600/b801d85a34567902da1b9c5a80dc6f6c37c40ad8.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Мнениеот tevez » 26 авг 2014 11:14

Общо взето, Ливърпул игра футбол, а Сити вкарваше голове. Този първи гол на Сити дойде от нищото и точно навреме.
Л. Маркович е класа, ще ви бъде основен футболист през сезона. Има много футбол в него.

realist
Контакти:

Мнениеот realist » 26 авг 2014 11:22

По принцип нито един от головете не е чисто вратарски, спор няма. И в трите случая нападател беше оставен да стреля директно към вратата от близко разстояние. Проблемът на Миньоле не е, че допуска фрапантни грешки, като Рейна например, а че е изключително посредствен. Точно това е разликата между големия вратар и посредствения - спасяването на чисти положения. Миньоле има нелош рефлекс и с това се изчерпват качествата му. Безобразен е при центриранията, несигурен и с чести пристъпи на паника. Пласирането му също е под всякаква критика. При третия гол може да влезе в учебник на тема "как не трябва да се пласира вратар, когато нападател излиза срещу него на скорост". Тук вариантите са два: или излизаш да пресрещнеш нападателя, с което му скъсяваш ъгъла и правиш задачата му доста по-трудна или си стоиш на вратата, още повече, че го гони защитник. Миньоле избра средния вариант - нито излезе, нито си беше на вратата. При това явно загуби представа къде е вратата, защото му остави близкия ъгъл открит и нямаше как да не вкара. На всичкото отгоре не умее да командва защитата пред него, което в голяма степен води и до тези индивидуални грешки. Той е човекът, който има най-добър поглед върху ситуацията и трябва да разпределя защитниците. С две думи: слаб вратар. Не ужасно слаб, но слаб. Аз не знам, при положение, че Чех явно ще е персона нон грата в Челси този сезон, защо не направим една мощна офанзива по привличането му. Ромеро също е вариант - има опит и самочувствие, спокоен е. Онзи мексиканеца Очоа май също е свободен. Според мен трябва да търсим вратар, който е свикнал с напрежение от големи мачове, т.е. титуляр на страната си. При нас само твърди пейки идват. Преди беше третия вратар на Испания, сега втория на Белгия, който при това може да стане титуляр само при смъртен случай или тежка контузия на Куртоа.

Plovdiv_1926
Контакти:

Мнениеот Plovdiv_1926 » 26 авг 2014 11:34

Според мен задължително ни трябва по един качествен вратар и дефанзивен халф до края на прозореца, ако искаме да се борим за нещо повече. Стиви вчера не се открояваше и рядко го забелязвах освен при изпълнението на статичните положения. Видя, че Стъридж не може да играе сам в атака и се губи от играта. Коутиньо никакъв го няма по крилото. Първото полувреме според мен играхме добре в защита, ако изключим грешката на Морено, второто беше пълен хаос. В атака до появата на Ламбърт нямахме чисто положени, надявам се с включването на Балотели и евентуално Лалана или Маркович като титуляри това да се промени. Морено в атака ми хареса как се включваше, в защита направи грешки, но не стоя чак толкова зле, все пак това му е първият мач. Според мен имаме потенциал за нещо повече от влизане в Шампионската Лига този сезон, но момчета трябва да се сработят и да видим как ще изглеждаме с Лалана, Маркович и Балотели на терена. Не играхме зле, но липсваха чистите положения, което в добавка с грешките при головете реши мача.
Един света, един света и черно-бяла е любовта...

Потребителски аватар
Alonso_Massa
Контакти:

Мнениеот Alonso_Massa » 26 авг 2014 11:37

Не знам дали аз съм гледал друг мач или вие си говорите наизуст... До първия гол си играхме добре без да нападаме бясно и като цяло гола дойде от никъде и ни обърка мача. Чак след това тръгнахме да атакуваме, защото вече падахме и дали ще паднем с 1:0 или с 3:0 няма разлика, защото се дават 0 точки и в двата случая. При 3:1 веднага след това имахме шанс за 3:2, но Ламбърт реши да центрира вместо да стреля, а от там стреляше ли почти сигирно беше гол и от там вече всичко можеше да се случи.

Ще мине време докато свикнат нашите един с друг.

Миньоле вече започва да ме съмнява... Дали не сбъркахме като взехме него вместо Бегович?
[wrapimg=]http://1.bp.blogspot.com/-32O3MZ4OU1Q/TrdGFtNTuXI/AAAAAAAAB2w/5WmX_zMJ1t8/s400/Steven++Gerrard+-+Top+Football+Player+soccer.jpg[/wrapimg]

[offtopic][wrapimg=]http://nesncom.files.wordpress.com/2014/01/daniel-sturridge-chip-vs-everton-in-merseyside-derby.gif?w=500&h=280[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://www.finishersforum.com/wp-content/uploads/2013/02/gerrardgoal.gif[/wrapimg][/offtopic]

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 26 авг 2014 11:44

realist написа:По принцип нито един от головете не е чисто вратарски, спор няма. И в трите случая нападател беше оставен да стреля директно към вратата от близко разстояние. Проблемът на Миньоле не е, че допуска фрапантни грешки, като Рейна например, а че е изключително посредствен. Точно това е разликата между големия вратар и посредствения - спасяването на чисти положения. Миньоле има нелош рефлекс и с това се изчерпват качествата му. Безобразен е при центриранията, несигурен и с чести пристъпи на паника. Пласирането му също е под всякаква критика. При третия гол може да влезе в учебник на тема "как не трябва да се пласира вратар, когато нападател излиза срещу него на скорост". Тук вариантите са два: или излизаш да пресрещнеш нападателя, с което му скъсяваш ъгъла и правиш задачата му доста по-трудна или си стоиш на вратата, още повече, че го гони защитник. Миньоле избра средния вариант - нито излезе, нито си беше на вратата. При това явно загуби представа къде е вратата, защото му остави близкия ъгъл открит и нямаше как да не вкара. На всичкото отгоре не умее да командва защитата пред него, което в голяма степен води и до тези индивидуални грешки. Той е човекът, който има най-добър поглед върху ситуацията и трябва да разпределя защитниците. С две думи: слаб вратар. Не ужасно слаб, но слаб. Аз не знам, при положение, че Чех явно ще е персона нон грата в Челси този сезон, защо не направим една мощна офанзива по привличането му. Ромеро също е вариант - има опит и самочувствие, спокоен е. Онзи мексиканеца Очоа май също е свободен. Според мен трябва да търсим вратар, който е свикнал с напрежение от големи мачове, т.е. титуляр на страната си. При нас само твърди пейки идват. Преди беше третия вратар на Испания, сега втория на Белгия, който при това може да стане титуляр само при смъртен случай или тежка контузия на Куртоа.

Евала за този анализ! Гледайки играта му през миналия сезон и аз имах съмнения в качествата на новия вратар, но ти тук си напипал с хирургическа точност проблемите при него.. Ако можех така точно да се изразявам за нещата, които виждам на терена, може би нямаше повечето ми постове да останат неразбрани или пък да бъдат считани за хейтърски :roll:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
superspiro
Контакти:

Мнениеот superspiro » 26 авг 2014 12:12

Не виждам какво толкова страшно е станало. През първото полувреме бяхме перфектни в защита, дебютанта Морено допусна грешка и веднага ни наказаха. След това те си се пазеха добре и ни съсипаха с бързи атаки. Все пак мисля, че с Джерард като дефанзивен и без конкурент на Миньоле ще ни е трудно.
When you walk through a storm, hold your head up high...

poetry in motion
Контакти:

Мнениеот poetry in motion » 26 авг 2014 12:26

Стана добър мач, в който основно си пролича липсата на класа от нас, липсата на Суарес. В този отбор в момента трябва още някой освен Стиви да вдъхва увереност и самочувствие на останалите. Разликата ни с останалите претенденти за топ4 да го кажем, е че те наказват всяка грешка - нещо което правеше и Суарес миналата година. Надявам се с Балотели и Стъридж(задължително двамата или само Балотели) да започнем да наказваме като миналата година. Основния проблем на БР според мен е бързо да налучка 11те титуляри и бързо да се сработят, надявам се никой не е очаквал при 9 ново привлечени, от който 3-4 в основния състав веднага да го има това сработване като края на миналата година и не забравяйте, че миналата година имаше загуби от хъл/светците, равенство с вила именно защото трябваше сработване. Имайте малко вяра в БР и играчите, просто трябва малко време.
YNWA

chakalat
Контакти:

Мнениеот chakalat » 26 авг 2014 12:29

tevez написа:Общо взето, Ливърпул игра футбол, а Сити вкарваше голове. Този първи гол на Сити дойде от нищото и точно навреме.
Л. Маркович е класа, ще ви бъде основен футболист през сезона. Има много футбол в него.

Маркович и на мен ми хареса макар че игра малко.Влезна супер спокоен без да го тормози резултата и това че дебютира имаше няколко добри отигравания някой даже арогантни и доста смели.Не знам дали ще е чак основен но има добро бъдеще.

Върни се в “Ливърпул”