Статиската на Ливърпул: Сезон 11/12 vs Сезон 12/13

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Dzheff
Контакти:

Re: Статиската на Ливърпул: Сезон 11/12 vs Сезон 12/13

Мнениеот Dzheff » 11 юни 2013 23:16

Alonso_Massa написа:
Dzheff написа:
Alonso_Massa написа:Статистиката е черно на бяло пред всички. Каквото и да си говорим прогреса е очевиден. Ще видим как ще станат нещата през лятото, но мисля, че можем да минем Евертън през новия сезон, а с малко повече късмет и Тотнъм, които без Бейл ще забоксуват. За другите 4 отбора вече ще е много трудно. Сити е Челси са сигурни фаворити за титалта. Арсенал до голяма степен също са сигурни за 3-4-то място, така че може да се надяваме Юнайтед да имат големи проблеми с всичките тези промени, но не вярвам спада да е чак толкова голям че да запишат по-ниско класиране от 3-4-то място, но да видим. Все пак всеки, който ще очаква топ4 другия сезон го съветвам да не бъде толкова уверен в класирането ни в топ4, защото накрая ще остане разочарован и ще има да реве за оставка.

и кое по-точно от сухата статистика показва че "прогреса е очевиден" не можах да разбера :? всички които заявявате че има прогрес през този сезон като единствено "доказателство" представяте факта че играта на ВАС (т.е. това е субективен, а не обективен фактор) ви харесва повече и не използвате нищо от статистиката като доказателство на тезата ви. Дали това не се дължи на факта, че всъщност СУХАТА СТАТИСТИКА показва, че РЕГРЕСА Е ОЧЕВИДЕН?

47 гола миналия сезон, този цели 71! Изчистихме се от ненужните центрирания и заиграхме красиво. Миналия сезон голамайстора ни не успя да вкара повече от 20 гола, този сезон вкара цели 30 и в момента струва 40+ милиона. Бяха похарчени над 100 милиона за футболисти, които не са за Ливърпул и резултатът беше очакван 8-мо място. Таз година с далеч по-скормен бюджет от под 50 милиона успяхме да привлечем качествени играчи, които наистина помогнаха на отбора в лицето на Коутиньо и Стъридж. Единия за 15 мача вкара 11 гола и направи 4 асистенции, а другия се разписа на 3 пъти и направи 7 асистениции за само 11 мача. Това беше в рамките на 1 полусезон, а минало годишните попълнения взети заедно за цял сезон не успяха на половина да постигнат толкова голове и асистенции. За какво да си говорим тогава? Сега не ми казвай, че сме спечелили КК и сме играли на финал за ФА. Прекрасно, че спечелихме КК много се радвах, но това не е купа, която задоволява нуждите на отбор като Ливърпул. Да не гворим, че там се играе само с юноши и резерви. А за финала на ФА къп няма какво да говорим. Не го спечелихме тогава не трябва да се отчита като голям успех поне според мен. И на последно място, тази година започнахме сезона лошо, но с течение на времето играта се подобряваше и направихме серия от 8 мача без загубва ( става въпрос за последните 8 мача от първенството ), което при всички положения показва ПРОГРЕС, докато миналта година започнахме силно, но постепенно нивото на игра взе да пада и логично отидохме много по-назад в класирането, което показва че миналата година има сериозен РЕГРЕС! И ако все пак си направиш труда да ми отговориш те моля да си служиш с факти както аз направих. :)

Ще анализирам САМО статистиката посочена от колегата без да давам коментар, оценки и лично мнение:
трансфери:
сезон 2011/12 покупки - 55 700 000 продажби - 21 200 000 баланс - 34 500 000
сезон 2012/13 покупки - 47 900 000 продажби - 12 450 000 баланс - 35 450 000
Кога са похарчени повече пари вие сметнете.
представяне в турнирите:
шампионат сезон 2011/12 - 8 място сезон 2012/13 - 7 място
купа на англия сезон 2011/12 - финал сезон 2012/13 - отпадане в 4 кръг
купа на лигата сезон 2011/12 - спечелена сезон 2012/13 - отпадане в 4 кръг
класиране за евротурнирите сезон 2011/12 - да сезон 2012/13 - не
представяне в шампионата
точки сезон 2011/12 - 52 сезон 2012/13 - 61
вкарани голове сезон 2011/12 - 47 сезон 2012/13 - 71
допуснати голове сезон 2011/12 - 40 сезон 2012/13 - 43
останалите показатели са ясно сравнени и няма да си играя да ги преписвам наново....
Всеки за себе си сам си я тълкува тази статистика, няма проблем за това. Но колкото и да гледам има само един показател който е ясно в + за сезон 2012/13 и той е в следствие на различния стил игра, който очевидно на повечето от вас се харесва повече. Това е добре защото така или иначе този стил ще гледаме близките години. Но колкото и да ме убеждавате че виждате в другите цифри прогрес, вие сами много добре знаете че себе си не можете да излъжете ;)
Колкото до второто мнение след моето не смятам да му отговарям, защото ще стигнем пак до диалог и изказвания на личностна основа с което аз не смятам да ви занимавам - изтърка се вече ;)
[center]ИзображениеИзображениеИзображение
Walk on with hope in your heart and YNWA! YNWA!!![/center]

Потребителски аватар
petar123
Контакти:

Мнениеот petar123 » 12 юни 2013 09:58

За мен всичко зависи от това кой как го разбира футбола. Аз лично съм с по-старомодни разбирания и мен статистиките, топ 4 и парите, които ще изкарат собствениците, не ме греят. Всъщност целта на Ливърпул може да е само една - казал го е великият Шенкли - "Другите отбори да треперят и да казват - само не искаме да ни се падне да играем с Ливърпул".

Потребителски аватар
Alonso_Massa
Контакти:

Мнениеот Alonso_Massa » 12 юни 2013 12:59

Абе не разбрах тези продажби и баланс какво са, ама фактите са си факти. Бяха разкарани Торес, Бабел и Мейрелеш, а Макси и Каут бяха забити на пейката и логично си тръгнаха. Бяха похарчени над 100 милиона за футболисти средна класа, дори някои под средната. При Роджърс бяха купени - Алън, Борини, Айсаиди, Стъридж и Коутиньо за около 50 милиона. Дадоха се 35 милиона за Керъл и 20 милиона за Даунинг, като до ден днешен хората ни се присмиват за тези покупки. Сега ще ми кажеш Алън, Борини и Айсаиди били много силни трансфери. Ами за тях абсо;ютно нищо не може да се каже в момента. Алън игра от Октомври месец с контузия на рамото и ако си го наблюдавал внимателно щеше да видиш, че точно тогава играта му тръгна надолу. Борини пък претърпя 2 сериозни контузии, които го извадиха от терена за общо над 6 месеца и просто нямаше как да покаже на какво е способен, а Айсаиди беше купен единствено и само за продаване тениски. Какво обаче можеш да кажеш за Стъридж и Коутиньо? Пак ще повторя 15 мача с вкарани 11 гола и 4 асистенции, а другия 11 мача с 3 гола и 7 асистенции. Общо 14 гола и 11 асистенции. Това не беше постигнато от всички попълнеия на Кени взети заедно за цял сезон!!! За последен път Карлинг Къп не е купа, на която отбор като Ливърпул трябва да се радва! На практика там се играе с юношите и резервите. Нито пък финала за ФА Къп, защото не го спечелихме!!! Суарез не успя да мине границата от 20 гола миналия сезон, а този вкара цели 30 гола и струва над 40 милиона!!! Какво още искаш да ти напиша не занм, но фактите са си факти тези 24 гола вкарани повече говорят сами по себе си. Както и по-красивата игра!!!
[wrapimg=]http://1.bp.blogspot.com/-32O3MZ4OU1Q/TrdGFtNTuXI/AAAAAAAAB2w/5WmX_zMJ1t8/s400/Steven++Gerrard+-+Top+Football+Player+soccer.jpg[/wrapimg]

[offtopic][wrapimg=]http://nesncom.files.wordpress.com/2014/01/daniel-sturridge-chip-vs-everton-in-merseyside-derby.gif?w=500&h=280[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://www.finishersforum.com/wp-content/uploads/2013/02/gerrardgoal.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Dzheff
Контакти:

Мнениеот Dzheff » 12 юни 2013 23:17

Трансферите на Торес, Суарез и Керъл (успешни или не) бяха извършени през сезон 2010/11 и не е коректно да се включват в темата както е озаглавена тя. В случая доколкото виждам не коментираме кой е по-успял мениджър - КД или БР, а правим сравнение между два сезона и при това положение би трябвало да се гледа случилото се през тях и летните подготовки преди тях. Колегата е представил трансферите извършени през тези два сезона и аз просто съм пресметнал баланса - покупки минус продажби. Мисля че всички са наясно че за всеки сезон си има отделен бюджет. Различните показатели на играчите се определят от различния стил, а в случая със Суарез говорим и за късмет. Колкото до играта - щом толкова хора харесвате повече тази игра, значи наистина има подобрение в нея - това е добре, на мен лично обаче ми харесва типично британския стил на игра, затова и бях станал фен на английския национален отбор и едва след това почнах да следя английското първенство и съответно ми харесаха как играят Ливърпул, преди играта им да бъде поевропейчена от Улие и Бенитес и преди да напълнят отбора с французи, африканци и испанци. Затова и футболистите на които симпатизирам най-много са борбените играчи, които не се страхуват да влизат в здрави единоборства, които могат да подадат точен пас на крак от 50 метра, които не спират да тичат и участват както в защитата така и в нападението.... затова и любимият ми футболист в последните 15 години е Стивън Джерард... който по вашите коментари излиза че е най-голямото дърво във футбола раждано някога... Нито смятам да ви убеждавам че не сте прави когато наричате този стил дървен, нито смятам че съм длъжен да се съобразявам с това мнение и да си налагам насила да отричам стил който ми харесва и да възхвалявам друг стил който е предпочитан от масата...

an4o_321
Контакти:

Мнениеот an4o_321 » 13 юни 2013 02:47

http://chelsea.gong.bg/view_article.php ... _id=221363
Човекът си харесва стилът с непрестанни безидейни центрирания и това е :!: :!: :!:

Потребителски аватар
Dzheff
Контакти:

Мнениеот Dzheff » 13 юни 2013 08:32

an4o_321 написа:http://chelsea.gong.bg/view_article.php?article_id=221363
Човекът си харесва стилът с непрестанни безидейни центрирания и това е :!: :!: :!:

щом така го наричаш - ок. на мен ми харесва бързия, директен и опростен футбол, а не приспиващото подаване на 12345659239 паса и накрая я стигнеш до вратата, я на 154523852 пас ти откраднат топката и ти вкарат гол....

suareshampion

Мнениеот suareshampion » 13 юни 2013 09:59

Aбе оставете го тоя ненормалник и не му обръщайте внимание бе момчета . Тоя си живее още в 20 век. Аз не мога да разбера ,защо просто не стане фен на Сток сити или на Уест Хям и да си гледа подобен туп футбол ? Тъкмо ще се наслаждава на любимеца си Керъл .
И аз едно време ,като дете се кефих максимално на високите центрирания и голове с глава в Англия и конкретно на Ръш и Олдридж ..на английското дъждовно време и лудите шпагати ..на страхотните голове от далечно разстояние и като цяло на голямата английска футболна страст ..НО вече футбола се промени корено и този тип футбол не носи нужните успехи ,от които най вече Ливърпул се нуждае. Не можеш с подобен футбол да спечелиш титлата в днешно време и дори да завършиш в топ4 !?
Футбола от тогава се промени във всяко едно отношение. И физически ,и тактически и финансово . Всички големи отбори в момента ,които печелят титлите в страните си и шампионски лиги( Байерн,Барселона,Челси ,Реал ,Дортмунд ,Ювентус и т.н ) ..са свалили трайно топката на земята и играят един красив ,комбинативен и ефективен футбол,какъвто и колегата Брендън се опитва да наложи .
Аз мисля,че изобщо няма място за сравнение между двата сезона и най вече между двамата мениджъри ,тъй като единия му бяха осигурени нужните играчи за неговия стил на работа а другия беше принуден да играе със същите играчи плюс юношките а стилът му е корено различен...и въпреки всичко постигна добри резултати.
На всичкото отгоре Далглиш вкара отбора в ЛЕ и по този начин затрудни още повече Роджърс ,тъй като дефакто той не разполагаше с НИКАКВА пейка ,за да се бори на 4 фронта едновремено .
Собствениците се заблудиха и показаха едно голямо доверие в името "Далглиш" и изкараха големите милиони ..той обаче със СТАРИТЕ СИ РАЗБИРАНИЯ ЗА ФУТБОЛА..ги вложи в посредствени играчи.. и набута клуба и игрово и финансово ..и за това може би не дадоха веднага на новия треньор големи суми за трансфери .Хората се опариха и беше нормално сега да изчакат и да видат работата на новия треньор ..и въпреки всичко пак дадоха едни 50 млн .
Както личи обаче от коментарите им към тоя момент..те са доволни от видяното през сезона и логично ще му гласуват пълно доверие за в бъдеще !
Тепърва Роджърс ще гради отбор ,който да съвпадне с неговите идеи ,виждане и философия за футбола и ще постига още по големи резултати !
Днес той в едно интервю отново показа УВЕРЕНОСТ и ОПТИМИЗЪМ за предстоящия сезон и това ми дава някаква надежда ,че той е сигурен в оставането на Суарес..
Ако някой ми следи коментарите от 5 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 13 юни 2013 12:57

Ако продажбата на Себастиан Коатес в Ливърпул се реализира, то той ще се събере с Луис Соарес, с който играят заедно и за представителната селекция на страната си.
:lol:

suareshampion

Мнениеот suareshampion » 13 юни 2013 14:12

http://gong.bg/view_article.php?article_id=352601
Ето вече и самите англичани осъзнаха ,че британския дървен футбол не носи никакви успехи . ;)
От далечната 1966г нямат никакви успехи от голям форум ! Това е смях и голямо унижение за родината на футбола.
Добре ,че са чужденците в клубните отбори.
Последна промяна от suareshampion на 13 юни 2013 16:41, променено общо 1 път.
Ако някой ми следи коментарите от 5 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 13 юни 2013 15:02

suareshampion написа: На всичкото отгоре Далглиш вкара отбора в ЛЕ и по този начин затрудни още повече Роджърс ,тъй като дефакто той не разполагаше с НИКАКВА пейка ,за да се бори на 4 фронта едновремено .

А кой е виновен затова бе,капацитет?
Не беше ли Роджърс този който си разпродаде състава,и просто приключи сезона преди да го е започнал?
Или Краля ни докара до там да играем с Шелви централен нападател? :shock:
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Върни се в “Ливърпул”