Alonso_Massa написа:Dzheff написа:Alonso_Massa написа:Статистиката е черно на бяло пред всички. Каквото и да си говорим прогреса е очевиден. Ще видим как ще станат нещата през лятото, но мисля, че можем да минем Евертън през новия сезон, а с малко повече късмет и Тотнъм, които без Бейл ще забоксуват. За другите 4 отбора вече ще е много трудно. Сити е Челси са сигурни фаворити за титалта. Арсенал до голяма степен също са сигурни за 3-4-то място, така че може да се надяваме Юнайтед да имат големи проблеми с всичките тези промени, но не вярвам спада да е чак толкова голям че да запишат по-ниско класиране от 3-4-то място, но да видим. Все пак всеки, който ще очаква топ4 другия сезон го съветвам да не бъде толкова уверен в класирането ни в топ4, защото накрая ще остане разочарован и ще има да реве за оставка.
и кое по-точно от сухата статистика показва че "прогреса е очевиден" не можах да разберавсички които заявявате че има прогрес през този сезон като единствено "доказателство" представяте факта че играта на ВАС (т.е. това е субективен, а не обективен фактор) ви харесва повече и не използвате нищо от статистиката като доказателство на тезата ви. Дали това не се дължи на факта, че всъщност СУХАТА СТАТИСТИКА показва, че РЕГРЕСА Е ОЧЕВИДЕН?
47 гола миналия сезон, този цели 71! Изчистихме се от ненужните центрирания и заиграхме красиво. Миналия сезон голамайстора ни не успя да вкара повече от 20 гола, този сезон вкара цели 30 и в момента струва 40+ милиона. Бяха похарчени над 100 милиона за футболисти, които не са за Ливърпул и резултатът беше очакван 8-мо място. Таз година с далеч по-скормен бюджет от под 50 милиона успяхме да привлечем качествени играчи, които наистина помогнаха на отбора в лицето на Коутиньо и Стъридж. Единия за 15 мача вкара 11 гола и направи 4 асистенции, а другия се разписа на 3 пъти и направи 7 асистениции за само 11 мача. Това беше в рамките на 1 полусезон, а минало годишните попълнения взети заедно за цял сезон не успяха на половина да постигнат толкова голове и асистенции. За какво да си говорим тогава? Сега не ми казвай, че сме спечелили КК и сме играли на финал за ФА. Прекрасно, че спечелихме КК много се радвах, но това не е купа, която задоволява нуждите на отбор като Ливърпул. Да не гворим, че там се играе само с юноши и резерви. А за финала на ФА къп няма какво да говорим. Не го спечелихме тогава не трябва да се отчита като голям успех поне според мен. И на последно място, тази година започнахме сезона лошо, но с течение на времето играта се подобряваше и направихме серия от 8 мача без загубва ( става въпрос за последните 8 мача от първенството ), което при всички положения показва ПРОГРЕС, докато миналта година започнахме силно, но постепенно нивото на игра взе да пада и логично отидохме много по-назад в класирането, което показва че миналата година има сериозен РЕГРЕС! И ако все пак си направиш труда да ми отговориш те моля да си служиш с факти както аз направих.
Ще анализирам САМО статистиката посочена от колегата без да давам коментар, оценки и лично мнение:
трансфери:
сезон 2011/12 покупки - 55 700 000 продажби - 21 200 000 баланс - 34 500 000
сезон 2012/13 покупки - 47 900 000 продажби - 12 450 000 баланс - 35 450 000
Кога са похарчени повече пари вие сметнете.
представяне в турнирите:
шампионат сезон 2011/12 - 8 място сезон 2012/13 - 7 място
купа на англия сезон 2011/12 - финал сезон 2012/13 - отпадане в 4 кръг
купа на лигата сезон 2011/12 - спечелена сезон 2012/13 - отпадане в 4 кръг
класиране за евротурнирите сезон 2011/12 - да сезон 2012/13 - не
представяне в шампионата
точки сезон 2011/12 - 52 сезон 2012/13 - 61
вкарани голове сезон 2011/12 - 47 сезон 2012/13 - 71
допуснати голове сезон 2011/12 - 40 сезон 2012/13 - 43
останалите показатели са ясно сравнени и няма да си играя да ги преписвам наново....
Всеки за себе си сам си я тълкува тази статистика, няма проблем за това. Но колкото и да гледам има само един показател който е ясно в + за сезон 2012/13 и той е в следствие на различния стил игра, който очевидно на повечето от вас се харесва повече. Това е добре защото така или иначе този стил ще гледаме близките години. Но колкото и да ме убеждавате че виждате в другите цифри прогрес, вие сами много добре знаете че себе си не можете да излъжете
Колкото до второто мнение след моето не смятам да му отговарям, защото ще стигнем пак до диалог и изказвания на личностна основа с което аз не смятам да ви занимавам - изтърка се вече