smoothc написа:Идвам за да напиша дежурната си реплика - ОСТАВКА НА МЕНТЕТО Роджърс.
Това вече е наистина несериозно и доста крайно мнение!
Нека ти припомня една твоя реплика:
Млад и перспективен британски мениджър - сещам се само за Брендън Роджърс.
Странно,тук определено се наблюдава някакво противоречие.
Апропо,какво е твоето желание за нов мениджър на Ливърпул?
Предполагам някой континентален тип или...
Тук ме хвана, но не съвсем.. Сериозно мисля, че Роджърс е перспективен треньор (а това означава, че има какво още да учи), но не и за Ливърпул! Рязко и крайно съм написал мнението си заради форумните разбирачи като ''старши-треньора'' и подобни, които заслужават само такъв тон заради гъзолизането си на въпросния ирландец.. Той е от типа треньори-изграждачи, които постепенно оформят облика и налагат своите виждания.. Във всички важни мачове обаче, чисто тактически, Роджърс като че ли отстъпва от битката със своите колеги.. Не проявява и някаква гъвкавост в налаганата схема и стил на игра - нещо, което погледнато глобално е много важно в съвременния футбол.. Ливърпул играе предвидим футбол, който когато нещата се закучат, като вчера, няма противодействие за да обърне нещата в своя полза.. В трансферната си политика Роджърс също не впечатлява особено, като доста от привлечените от него играчи след сезона стават ненужни (примери няма да давам, който иска нека да погледне всичките му трансфери досега и колко от играчите, привлечени от него, играят важна роля)
След Рафаел Бенитес, Ливърпул трябваше да продължи със залагането на континетален тип мениджър, а не така рязко и грубо да се обърне към британци като Ходжсън, Далглиш и Роджърс.. Писал съм и преди мнението си за британските мениджъри... Буквално, все едно наследството на Бенитес беше изкоренено и Ливърпул се върна в средата на 90-е чисто игрово при първите двама.. Луис Ван Гаал се спрягаше между другото за Ливърпул след уволнението на Ходжсън, Карло Анчелоти пък след уволнението на Далглиш.. Дори един Вияш-Бояш или Роберто Мартинес ми изглеждаха по-логични избори от Роджърс, когато го назначиха.. 3-и сезон кара вече и може да се правят по-генерални и крайни заключения за него