Много важна победа.Честно казано този мач беше най-важния за мен от трите,които ще изиграем до края на годината.Защото точно в такива мачове предните години сме се дънили най-много,а днес показахме самочувствие,спокойствие и класа.
Суарес-играч на мача,гений,преподписването на договора му е сигнал за амбицията на клуба да се развива в правилната посока.
Цялата ни халфова линия също трябва да бъде отличена.Лукас е различен и в ролята на типичен дефанзивен халф,когато пред него има два пресиращи и енергични полузащитници.Алън-движи много добре топката,интелигентен,много кофти тип играч,не спира да пресира,вре се в огъня,въпреки дребния си ръст.Хендо-кво да кажа,втори мач като офанзивен полузащитник и нови две асистенции,тази за гола на Стърлинг ще иде за Луис,но паса на Джордан беше класа.Пресираше дълбоко,играеше с едно докосване и като цяло израства от мач на мач.Дано пича от форума,къде го кълна и говореше,че не го бил виждал да асистира за гол,да брои внимателно пасовете му напред и асистенциите в последните два мача 

Стърлинг-също подобри формата си,трябва да подобри завършващия си пас и удар,но може да създаде много грижи на Сити/Ричардс е контузен,а Сабалета е под голяма въпросителна/,ако играе срещу десния им бек.Определено след 8-9 месеца на лутане,намира формата си,но е хубаво да не забравяме,че преди десетина дни навърши 19 години и момчето ще има и спадове,в които се надявам да не бъде отписан,както доскоро бе.Коутиньо-добър мач,но днес сякаш Хендо и Стърлинг бяха по-полезни.Бразилецът обаче си е класа и е много важно да остане здрав в идващата тежка серия,защото в халфовата линия липсва дълбочина.
Малко странна ми дойде в ранната смяна на Флано,която сякаш наруши баланса в защита,но пък Кели има нужда от игрови минути,а мача беше почти предрешен.Сако-много добър.Джонсън бе колеблив,но пък когато липсваше,бяхме още по-зле.Определено обаче с тези представяния не работи за подновяване на договора си,а той е от най-добре печелещите ни играчи с близо 90 000 на седмица.Шкъртел-много рисково игра и определено съдията спести дузпа за Кардиф.Той и Глен бяха под нивото на останалите.Миньоле-с решаващо спасяване в 10-та минута,но и той е притеснен при високите топки в пеналта си.
Двете неща,които не ми харесаха бе,че получихме пореден смешен гол от статично положение.Играхме като отбор от конференциите,никаква комуникация,объркани играчи и тук вината не е на Шкъртел,Кели иили Сако ами на треньорския щаб,който още не може да реши този проблем
Нелепо е да оставят Сако сам срещу двама,тва може да ни коства много в друг мач/още повече ни предстои домакинство с дърварите на дебелия Брус след 10 дни,а за гостуването на Стоук или Кардиф не ми се мисли/.
Другото е,че в този сгъстен ритъм от срещи очаквах Суарес,Стърлинг,Хендо или Лукас да получат почивка и в игра да видим примерно Аспас,който се нуждае от практика или Алберт,включил се отлично срещу спърс.
Друг е въпросът,че БР знае по-добре от всеки кой какво си е заслужил да играе с представянето си на тренировките преди мачовете.Но за мен знаците са налице-Аспас е много вероятно да последва съдбата на Борини,ако вземем атакуващ/и играч/и януари/Салах?/