Съндърланд - Ливърпул, 10.03.2012, 17:00 ч.

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

john barnes

Re: Съндърланд - Ливърпул, 10.03.2012, 17:00 ч.

Мнениеот john barnes » 12 мар 2012 20:52

рафа не бил дал шанс на играч от школата...а кой пръв пускаше кели на десния бек и то във шампионската лига? и я да чуя легендата на кои млади е дал шанс за изява? освен епизодични проблясъци на фланаган и робинсън,които не се броят? айде стига дрънка и си мисли,че ние трева пасем...
Имало едно време един Манчестър Юнайтед, който играел с малък успех в Англия и абсолютно никакъв в Европа. Далеч от надмощието си днес в Премиър Лийг и отсъстващ от големите международни сцени, той се люшкал между анонимността и посредствеността.

Потребителски аватар
Karsa Orlong
Контакти:

Мнениеот Karsa Orlong » 12 мар 2012 21:20

john barnes написа:рафа не бил дал шанс на играч от школата...а кой пръв пускаше кели на десния бек и то във шампионската лига? и я да чуя легендата на кои млади е дал шанс за изява? освен епизодични проблясъци на фланаган и робинсън,които не се броят? айде стига дрънка и си мисли,че ние трева пасем...

Абе миналата година си даваше шанс на всички - доколкото помня за пръв път пусна Шелви в гостуване на мангала за купата. Пускаше и Фланаган и Робинсън редовно, както и Спиро и Кели. През този сезон нищо. То като цяло всичките трески за дялане на Далглиш се появиха през този сезон.
Последна промяна от Karsa Orlong на 12 мар 2012 21:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Dzheff
Контакти:

Мнениеот Dzheff » 12 мар 2012 21:49

john barnes написа:рафа не бил дал шанс на играч от школата...а кой пръв пускаше кели на десния бек и то във шампионската лига? и я да чуя легендата на кои млади е дал шанс за изява? освен епизодични проблясъци на фланаган и робинсън,които не се броят? айде стига дрънка и си мисли,че ние трева пасем...

в кой сезон и в колко мача пусна Кели? това че сме на различни мнения не значи че не можем да си ги изразяваме свободно, или греша?
[center]ИзображениеИзображениеИзображение
Walk on with hope in your heart and YNWA! YNWA!!![/center]

realist
Контакти:

Мнениеот realist » 12 мар 2012 22:06

Не знам кой точно е критикувал Рафа за това, че не пукал юноши, но според мен това му беше последния проблем. Мен ме интересува отбора да побеждава и да печели титли, а не кой играе и чий юноша е. Да, най-сладко е хем да печелиш, хем да е с твои си кадри, но това е рядкост. Що се отнася до Далглиш, на кого наистина е дал шанс? Епизодичното пускане на някой шанс ли е? Някой от юношите да е станал твърд титуляр? Само Спиро има повечко мачове, но той отдавна е при мъжете, а и обстоятелствата принудиха Далглиш да го пуска.
И Dzheff, не мисли, че всяка моя дума е срещу Кени. Това което казвам е, че изобщо клубната ни политика е тотално сбъркана от години и става все по-сбъркана. Прощавайте, но не е нормално да чакаш някой 5-6 години да си изпълнява проекта, да се осере до ушите, после да чакаш нов проектант и така до безкрай. Виждаме как става в някои отбори - идва нов треньор, нова селекция и резултатите започват веднага, същата година. После само надграждаш или поддържаш нивото. Ние с всеки треньор започваме от нулата, защото предишния е довел куп куцари. Улие мъкнеше дефектни французи, Рафа ни напълни с анонимни испанци, които се чудехме как и къде да разкараме, сега Далглиш надмина и двамата, давайки един тир с пари за трима английски дървари. Разликата между тримата е, че Рафа все пак направи и страхотни трансфери за прилични суми, което при другите не се случи.

john barnes

Мнениеот john barnes » 12 мар 2012 22:09

Dzheff написа:

в кой сезон и в колко мача пусна Кели? това че сме на различни мнения не значи че не можем да си ги изразяваме свободно, или греша?

да питам-кой пускаше синама понгол и нийл мелър? пак ли легендата? ами лукас и той ли е откритие на легендата? и после рафата не пускал млади....
Имало едно време един Манчестър Юнайтед, който играел с малък успех в Англия и абсолютно никакъв в Европа. Далеч от надмощието си днес в Премиър Лийг и отсъстващ от големите международни сцени, той се люшкал между анонимността и посредствеността.

Потребителски аватар
Dzheff
Контакти:

Мнениеот Dzheff » 12 мар 2012 22:35

е, имаше доста мрънкания (нормално, най-вече в английската преса) срещу испанизирането на отбора и пълната липса на поглед към младите кадри от школата, въпреки че няма как да не му се признае че голяма част от треньорския щаб с който се работи в момента е привлечен именно от Рафа. предполагам знаете че аз съм против противопоставянето Кени-Рафа. За мен и двамата са дали много на любимия ми отбор и затова ги уважавам много. иначе Кели беше наложен за по-постоянно именно от Кени. Рафа го пусна мисля че 3 пъти като резерва и туй-то. Рой също го беше пуснал като резерва 1-2 пъти. Лошото при него е че има много голяма конкуренция в лицето на Джонсън и е трудно да бъде несменяем титуляр. За Спиъринг както посочи след дълги години на пренебрегване също му беше даден шанс да покаже какво може от Кени. Флано миналия сезон след идването на Кени изигра не малко мачове, но си пропиля шанса в началото на този сезон с безобразно слабата си форма (нещо което той самия призна). Робинсън е твърде млад за да бъде налаган като титуляр все още, а и страдаше от контузия. За Шелви за пореден път ще кажа че не му беше даден шанса, който заслужаваше, както и на Пачеко. Но освен тези, които имаха шанс да играят в първия отбор се вижда как се работи активно в школата, привличат се най-големите млади таланти от цяла Европа, точно с идеята тези момчета да бъдат бъдещето на отбора. Това поне откакто аз следя пряко отбора го нямаше. А и кажи-речи всички журналисти пишещи за Ливърпул казват, че това го е нямало от ерата на Буут-Руум досега, т.е. откакто именно Далглиш напусна отбора първия път. realist аз виждам, че се опитваш максимално да оправдаеш ник-а си и гледаш да представиш реалностите така както наистина ги виждаш през своите очи, без да влагаш излишни емоции. и аз уважавам страшно много това и не бих си позволил да омаловажа по някакъв начин твоята гледна точка, така както други колеги се опитват да омаловажат чуждото мнение. естествено е че малко или много има субективизъм в мненията ти, както има такъв и в моите - не сме роботи в края на краищата. в това което казваш за много неща и аз съм съгласен, с тази разлика че ти не смяташ че Кени е човека който може да се справи с проблемите на Ливърпул, които датират от години, а моето мнение е че именно той е човека. Затова на мен ми се иска да му се даде още време. Съвсем реално е да се окаже, че не съм бил прав - човек съм и греша, но ако се окаже че съм прав... ако в последните години започна да се говори за това че някой може да измести Кени от първото място като футболист №1 в историята на Ливърпул (в лицето на Стиви), то не след дълго може и да се говори за богохулната идея някой да оспори първенството на Шенкли като мениджър №1 на Ливърпул и аз ще се радвам че съм бил един от хората, които никога не са губили вяра в този човек. Какво ще стане... времето ще покаже... но е истина, че след такава дългогодишна криза ни е нужен герой... дали ще е Кени или друг, просто ни е нужен герой за да ни изведе от блатото... защото 15 години чакане (в моя случай) никак не е малко....

Потребителски аватар
Dzheff
Контакти:

Мнениеот Dzheff » 12 мар 2012 22:37

john barnes написа:
Dzheff написа:

да питам-кой пускаше синама понгол и нийл мелър? пак ли легендата? ами лукас и той ли е откритие на легендата? и после рафата не пускал млади....

понгол и лукас не са кадри на школата, а нийл мелър е в отбора от времето на улие и точно рафа побърза да го продаде след неговата контузия...

realist
Контакти:

Мнениеот realist » 13 мар 2012 10:00

Dzheff, когато в началото на миналата година гръмна новината, че Кени Далглиш се завръща в Ливърпул и сменя дядо Рой, аз щях да се побъркам от щастие. Първосигналната ми реакция беше "Край на мъките, Краля се завръща". Силните мачове след завръщането му подсилиха това усещане. След известно време, обаче, тази вълна от положителни емоции беше леко подтисната от един безспорен факт, който не можех да пренебрегна - това, че Кени е бил прекалено дълго време извън футбола. Никой не може да оспори огромното ливърпулско сърце на този човек и желанието му да промени нещата към по-добро. Тук въпросът е може ли? И по-скоро може ли като треньор да го направи? Моето лично мнение, изразявано неведнъж е, че Кени Далглиш има място в Ливърпул и може да промени много неща, но в друга роля. Съгласен съм да му бъде дадена огромна управленска власт, да решава структурни въпроси, да прави проекти и реконструкции на всички нива. Но в момента първия отбор трябва да бъде воден от треньор, който има модерно виждане за играта, а Кени е с архаични разбирания и това му пречи много. Именно това предопредели и грешната му селекция. Анди Керъл е типичен тежък таран, който в съвременния футбол не се котира. Никой от големите отбори в Европа не разчита на такъв тип играчи. Разчита се на подвижни нападатели и на играчи с фантазия и техника, които могат сами да създават положения, а Керъл е безпомощен, ако няма кой да го захранва постоянно с пасове. Виж конкуренцията - Ван Перси с Арсенал, Рууни и Уелбек в МанЮн, Агуеро, Дзеко и Балотели в Сити. Ами Барса и Реал? Там нападатели и халфове сменят постоянно местата си, движат се, създават положения. Ние нямаме нито един офанзивен футболист с фантазия, като изключим Суарез. Джерард също, но той вече не е това, което беше. Далглиш трябва да промени изцяло мисленето и философията си за начина, по който трябва да играе отбора, но аз не съм сигурен, че на тези години това ще стане. Ясно ми е, че Кени ще остане начело и другия сезон, но ако и през лятото направи такава нелепа селекция и не промени коренно разбиранията си, трябва да се търси промяна.

fearless for lfc

Мнениеот fearless for lfc » 14 мар 2012 08:34

realist написа:Dzheff, когато в началото на миналата година гръмна новината, че Кени Далглиш се завръща в Ливърпул и сменя дядо Рой, аз щях да се побъркам от щастие. Първосигналната ми реакция беше "Край на мъките, Краля се завръща". Силните мачове след завръщането му подсилиха това усещане. След известно време, обаче, тази вълна от положителни емоции беше леко подтисната от един безспорен факт, който не можех да пренебрегна - това, че Кени е бил прекалено дълго време извън футбола. Никой не може да оспори огромното ливърпулско сърце на този човек и желанието му да промени нещата към по-добро. Тук въпросът е може ли? И по-скоро може ли като треньор да го направи? Моето лично мнение, изразявано неведнъж е, че Кени Далглиш има място в Ливърпул и може да промени много неща, но в друга роля. Съгласен съм да му бъде дадена огромна управленска власт, да решава структурни въпроси, да прави проекти и реконструкции на всички нива. Но в момента първия отбор трябва да бъде воден от треньор, който има модерно виждане за играта, а Кени е с архаични разбирания и това му пречи много. Именно това предопредели и грешната му селекция. Анди Керъл е типичен тежък таран, който в съвременния футбол не се котира. Никой от големите отбори в Европа не разчита на такъв тип играчи. Разчита се на подвижни нападатели и на играчи с фантазия и техника, които могат сами да създават положения, а Керъл е безпомощен, ако няма кой да го захранва постоянно с пасове. Виж конкуренцията - Ван Перси с Арсенал, Рууни и Уелбек в МанЮн, Агуеро, Дзеко и Балотели в Сити. Ами Барса и Реал? Там нападатели и халфове сменят постоянно местата си, движат се, създават положения. Ние нямаме нито един офанзивен футболист с фантазия, като изключим Суарез. Джерард също, но той вече не е това, което беше. Далглиш трябва да промени изцяло мисленето и философията си за начина, по който трябва да играе отбора, но аз не съм сигурен, че на тези години това ще стане. Ясно ми е, че Кени ще остане начело и другия сезон, но ако и през лятото направи такава нелепа селекция и не промени коренно разбиранията си, трябва да се търси промяна.

Гледай мача с Евертън. ;)

realist
Контакти:

Мнениеот realist » 14 мар 2012 13:00

Пич, Стивън Джерард е най-обичаният от мен футболист откакто гледам футбол и вероятно ще си остане такъв до края на живота ми. Не ме разбирай погрешно. Стиви може да реши всеки един мач, с всеки един съперник, защото притежава класа и самочувстие на велик футболист. Снощи Стиви беше великан! Не вярвам обаче да има някой, който да не се съгласи, че Капитана вече не е това, което беше в най-силните му години. Причините са много - възраст, честите контузии, натрупана умора. Той си остава най-класния ни футболист, но вече не е толкова постоянен, както в годините, когато влачеше отбора на гърба си. Именно това имах предвид и мислех, че това е ясно. Стиви все още е нашият голям лидер, но вече не можем да се надяваме да ни измъква цял сезон.

Върни се в “Ливърпул”