Ливърпул - Суонси Сити (17.02.2013 г,, 17:00 ч.)

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Re: Ливърпул - Суонси Сити (17.02.2013 г,, 17:00 ч.)

Мнениеот wolf » 17 фев 2013 23:26

styopa написа:Има и тънкия момент,че в ЛЕ го няма.Там също играем 4-4-2.Когато беше контузен в предния мач .. пак така.Като имам в предвид,че имаме само двама нападатели и се налага Шелви да играе такъв.
Т.е. може би не е толкова от добрата игра за сега на Стъридж... а по-скоро решение на Брендо.
А иначе между другото Стъридж ми се струва.че малко го величаем.Вярно наистина е добър нападател,но е далеч под Суарес като класа според мен.Просто в момента много му върви играта.Вкарва голове.

Винаги съм искал нападател тип Нистелрой, да не може да си спре топката обаче да шие гол след гол :mrgreen:

john barnes

Мнениеот john barnes » 18 фев 2013 00:44

Sturridge on penalty: "Stevie asked Carra to take it first then asked me, I thought he was taking it himself but in the end he let me have it. I thanked Stevie for giving me the opportunity to score."
Имало едно време един Манчестър Юнайтед, който играел с малък успех в Англия и абсолютно никакъв в Европа. Далеч от надмощието си днес в Премиър Лийг и отсъстващ от големите международни сцени, той се люшкал между анонимността и посредствеността.

Потребителски аватар
Karsa Orlong
Контакти:

Мнениеот Karsa Orlong » 18 фев 2013 00:56

styopa написа:А иначе между другото Стъридж ми се струва.че малко го величаем.Вярно наистина е добър нападател,но е далеч под Суарес като класа според мен.Просто в момента много му върви играта.Вкарва голове.

Понякога играе прекалено индивидуално и също не е типичният голмайстор, на когото може цял мач да не чуеш името, но с едно докосване ще вкара (какъвто за мен не е и Суарез, въпреки че някой хора тук няма да се съгласят, за мен и 50 гола на сезон да има, не може един нападател да има по 4-5 чисти положения на мач, да вкарва 1 от тях и определението за него да е "голаджия"). При Стъридж по-важното е ролята му на терена - в негово лице Суарес получи един партньор, с който може да се разбира перфектно и да заиграе на типичната си позиция, на която се подвизаваше в Аякс - по цялото протежение зад гърба на нападателя. Това, че бе преместен на нея цели 2 години след идването му в Ливърпул показва "широчината" на състава ни и колко малко опции сме имали досега в нападение ...

fearless for lfc

Мнениеот fearless for lfc » 18 фев 2013 05:57

styopa написа:
fearless for lfc написа:Играта на "pass and move" в атака беше перфектна.

Цялата ни игра днес се разчиташе повече на скорост.. от колкото на много подавания.Изобщо нищо общо с "pass and move".
Като цяло стабилна победа.Вече няколко поредни мача играем с двойка нападатели.Което по принцип на този етап е добре.Особено срещу по-слаби отбори би трябвало да ни носи резултат.
Малко лошо впечатление ми направи Каутино.Като загуби топката на много моменти "застава в буквата Ф" и до там.Да кажем може би му трябва да влезе в час с футбола в ПШ.

Styopa:
Не се излагай друг път с такъв коментар.
Головете на Каутино и Суарес са повторения на поне 100 на Ръш и поне по 50 от Оуен и Фаулър. Бързината е основна при атакуване когато играеш на "pass and move". Многото подавания са за Барселона. Какво ми търсиш много подавания като второто полувреме (на което се дължи моя коментар) на мача се играеше в половината на Суонзи. Гола на Енрике резултат от комбинация между трима играчи е основен дрил за начинаещи футболисти практикуващи "pass and mopve". Другите 2 гола са от дузпи. От твоите коментари разбирам че много четеш, но явно малко разбираш когато става въпрос за самата игра. Най-вероятно поради липса на игрова практика.

Каутино в мача си беше много добре за втори нападател - номер 10, който ни липстваше от много време. Нападателите могат да застават във всякакви букви, когато мача се играе в противниковата половина.
Последна промяна от fearless for lfc на 18 фев 2013 06:01, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 18 фев 2013 11:08

"Изглежда, че той е с разместено рамо, което ще го извади от игра до края на сезона. Той имаше подобна контузия и в Челси, но на другото рамо. Това е тежък, тежък удар за нас", обясни след срещата Роджърс.
Значи не му е за първи път.

Потребителски аватар
Karsa Orlong
Контакти:

Мнениеот Karsa Orlong » 18 фев 2013 12:01

Абе стига сте се занимавали с момчето, нищо му няма, вчера се завърна в игра, коментаторът 3 пъти ви каза и пак не чувате :mrgreen:

Потребителски аватар
Liverpool_EC
Контакти:

Мнениеот Liverpool_EC » 18 фев 2013 17:34

Дано Кутиньо успее да компенсира физическите си слабости,той че ще стои на "Ф" това е ясно,аз не съм виждал бразилски техничар да гони до дупка.Въпросът е,че в тази схема с двама нападатели може да е 100 пъти по-полезен от Стю Праволинейката и безмозъчните му центрирания.Нищо че нито Суарез,нито Стъридж играят с глава.Със Кутиньо зад тях,със Джерард,Хендерсън зад него и Лукас разбивач може да погледаме хубав футбол с пасове по земя и мнг движение,както вчера.Даже и с-у по-силни отбори от резервите на Суонзи.Брендън Роджърс да си търси един треньор за защитата,че там хич не ги чува нещата и сме мнг по-зле в сравнение с мин година,а са същите 4ма играчи,които по-това време бяха 2ра най-добра защита след Сити...Шкъртел от играч на сезона мин година,сега не може да се предбори за титуляр с отказващия се Карагър :!: Не знам дали Кара няма да поеме такава функция догодина,но определено стегнат ли се нещата в защита ще си спестим мнг нерви...

john barnes

Мнениеот john barnes » 18 фев 2013 19:57

предлагам номер 19 от състава,да бъде наричан отсега нататък...NO COMMENT!!! :) :) :)
Имало едно време един Манчестър Юнайтед, който играел с малък успех в Англия и абсолютно никакъв в Европа. Далеч от надмощието си днес в Премиър Лийг и отсъстващ от големите международни сцени, той се люшкал между анонимността и посредствеността.

styopa
Контакти:

Мнениеот styopa » 18 фев 2013 20:28

fearless for lfc написа: Бързината е основна при атакуване когато играеш на "pass and move". Многото подавания са за Барселона.

Напротив.Точно при такъв стил се изисква много подавания и много голям контрол над играта.Точно Брендо миналата година колко пъти го е казвал.Може да играем на моменти прекалено с топката,но когато владееш топката не може да ти вкарат гол и контролираш мача.
Хайде да не гледаме Барселона.Там и самото качество на футболистите е съвсем различно.Погледни някой наш мач от началото на сезона.Колко подавания са били нужни от Рейна до около наказателното поле на съперника.Погледни и колко е сега в последно време.Суонзи в миналата година играеха много близък футбол.. на това което го играехме в началото на сезона.
Според мен в момента играем много по-директен футбол.На скорост и търсим да създадем веднага ситуацията в наказателното поле,а не толкова да контролираме играта с много подавания.

fearless for lfc

Мнениеот fearless for lfc » 18 фев 2013 22:02

styopa написа:
fearless for lfc написа: Бързината е основна при атакуване когато играеш на "pass and move". Многото подавания са за Барселона.

Напротив.Точно при такъв стил се изисква много подавания и много голям контрол над играта.Точно Брендо миналата година колко пъти го е казвал.Може да играем на моменти прекалено с топката,но когато владееш топката не може да ти вкарат гол и контролираш мача.
Хайде да не гледаме Барселона.Там и самото качество на футболистите е съвсем различно.Погледни някой наш мач от началото на сезона.Колко подавания са били нужни от Рейна до около наказателното поле на съперника.Погледни и колко е сега в последно време.Суонзи в миналата година играеха много близък футбол.. на това което го играехме в началото на сезона.
Според мен в момента играем много по-директен футбол.На скорост и търсим да създадем веднага ситуацията в наказателното поле,а не толкова да контролираме играта с много подавания.

Точно при "pass and move" цялата атака е на скорост и подаванията са много по-малко отколкото при тика-така ( Барселона ).
Ти беше написал, че головете в този мач нямали нищо общо с философията на Ливърпул.
Това което става в момента е че "Лебеда" взе да се наглася към възможностите на сегашните играчи и да играе стил които напомня на доброто старо време. А всичко хубаво в доброто старо време се дължи на философията "pass and move".

Върни се в “Ливърпул”