Мнениеот PeterForsberg » 15 сеп 2012 22:14
Мнението си съм го казвал и преди.Последните два сезона,когато играем добре и владеем инициативата,не успяваме да спечелим срещите,а когато не сме на ниво,просто си губим като пичове.Трябва да придобием инстинкта на другите водещи тимове в момента,които печелят точки,когато играят слабо/напр. двата Манчестъра/,а когато играят добре,премазват противника.
В интерес на истината,като се абстрахираме от резултата,тотално надиграхме Съндърланд,освен гола не мога да се сетя за друга тяхна читава атака.Отново ударихме две греди,допуснахме глупава колективна грешка за гола.
Позитивите са,че се измъкнахме от поредна загуба.Суарез вкара отново,но тук идва въпроса за неговите алтернативи в тима.Младите се интегрират все повече в състава.Говоря за Кели,който направи силен мач,Стърлинг за пореден не се страхуваше да играе човек срещу човек и да направи смешен английския младежки национален бек/Роуз/ на няколко пъти.Шелви започва да намира мястото си в отбора,второто му полувреме бе силно.Алън отново бе блестящ в полузащита и неутрализира Кетърмоул и Колбак,които миналия сезон ни смачкаха при гостуването ни на ''Стейдиъм ъф Лайт''.Джерард отново сбърка няколко важни топки,но бе значително по-добре от представянията си досега.
Негативите-вече казах,че не можем да печелим срещи,в които доминираме.Борини бе много слаб,а и изпусна две идеални положения за гол,които тотално можеха да решат нещата в наша полза.Даунинг се включи с желание,но самочувствието му явно е паднало и в момента играе страхливо и предпазливо,без въображение,почти не атакува бека.Джонсън бе слаб,има данни,но играе с прекалено самочувствие,сигурно има най-много удари към вратата на домакините,което е странно,а в края на срещата се скри и не захождаше зад крилото,умори ли се и аз не знам.В атакуващ план има огромен потенциал,но в дефанзивен до този момент е дупка/факта,че играе отляво го затруднява,но не трябва да му е оправдание/.В защита също сме колебливи,но за това вина имат и халфовете,които не полагаха на 100% усилия в защита.Тук липсата на Лукас си казва думата за мен.
С тази програма на отбора ще му е много трудно да влезе в правилния коловоз и да натрупа самочувствие.Трябва ни и шанс,но засега не само че не е с нас,но и е против нас