Араби отново напират за Ливърпул

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
gilento93
Контакти:

Араби отново напират за Ливърпул

Мнениеот gilento93 » 02 май 2010 12:52

Консорциумът „Дубай Интернешънъл Кепитъл” отново напира за английския колос Ливърпул, пише в днешния си брой вестник Sunday Express. Според изданието арабската компания е отправила оферта на стойност 500 млн. паунда, след като американските собственици Том Хикс и Джилет публично обявиха, че клубът се продава.

Преди няколко години американците спечелиха битката за акциите на „червените” именно срещу ДИК, който е управляван от шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум. През 2007 година обаче, тогавашният собственик на отбора Дейвид Муурс и изпълнителният директор Рик Пери предпочетоха да продадат клуба на Хикс и Джилет – ход, който в крайна сметка се оказа грешен за „мърсийсадци”.

Година по-късно, Ал Мактум отново се опита да влезе в управлението на тима от „Анфийлд”, закупувайки 50% от акциите на двамата янки, но сделката бе провалена заради високите финансови претенции на американците.

Третият опит на ДИК обаче може да се окаже успешен. Очаква се до няколко седмици да има сериозно развитие около продажбата на клуба, след като преди известно време другият кандидат за акциите на „червените” – китаецът Кенет Хуанг призна, че освен той, сериозни претенции към клуба има и от компания от Близкия Изток.

В същото време вестник Sunday Express допълва, че мениджърът на тима Рафаел Бенитес е постигнал устна договорка с шефовете на италианския Ювентус, за да поеме отбора след края на сезона. От „старата госпожа” също са изразили готовност да платят неустойката по договора на испанеца с Ливърпул, която възлиза около 16 млн. паунда. Самият Бенитес за първи път отказа да се врече във вярност към „червените”, което допълнително накланя везните в полза на италианския отбор. Испанецът ще печели по 4,5 млн. паунда на сезон в Серия А.

Като евентуални заместници на Рафаел Бенитес начело на мърсисайдци се коментират имената на Жозе Моуриньо, Мартин Йол, Мартин О’Нийл и Франк Рийкард.

дано да ни купят арабелките.имат повече кинти от дръпнатите.а и като слушам,че китайците искат да оставят рафа :( .не,че е лош но просто се изчерпа.а от предполагаемите мениджъри фаворит ми е мартин о'нийл.ако той дойде взима и стенли със себе си.и ако стенли и стивън джерарт се обиграят в центъра,мисля че ще са по-добър тандем от джерарт-шави. ;) вие какво мислите

Потребителски аватар
fearbless

Re: Араби отново напират за Ливърпул

Мнениеот fearbless » 02 май 2010 13:14

Аз не съм сигурен, че Джерард и Стенли ще са по-добър тандем от Джерард и Алонсо. Иначе и аз предпочитам арабите пред китайците! ;) LIVERPOOL FOREVER!!! ;) ***YNWA***
[center]Изображение[/center] [center] Ливърпул 18 кратен шампион на Англия и 5 кратен европейски първенец! ''You'll never walk alone'' LIVERPOOL FOREVER!!!-До гроб!!! [/center]
[center][wrapimg=]http://www.userbars.com/26886/483332/170-3858-19664ny1.gif[/wrapimg][/center]

zaqwsxd
Контакти:

Мнениеот zaqwsxd » 02 май 2010 13:26

Все пари с неясен произход според мен. Трябва да им забранят на арабите да влизат в ръководствата на топ отборите , камо ли да ги закупуват.Първо Чиче Роман , послед шейха купил Ман Сити и сега "отбора на народа " Много лошо се развива футбола много. п.с Забравих Реал Мадрид.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 02 май 2010 13:30

Тези араби, китайци, индийци, американци и не знам още какви не се интересуват от футбол и ще има все повече случаи като този с Портсмут.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

smuk
Контакти:

Мнениеот smuk » 02 май 2010 13:34

Пожелавам на всеки да отиде в ОАЕ ( Дубай, Абу Даби), тогава ще ви се промени мнението за арабите и ще разберете, че от доста неща разбират и най-вече как се правят пари.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 02 май 2010 13:36

smuk написа:Пожелавам на всеки да отиде в ОАЕ ( Дубай, Абу Даби), тогава ще ви се промени мнението за арабите и ще разберете, че от доста неща разбират и най-вече как се правят пари.

Не съм ходил в ОАЕ, но гарантирам, че от футбол не разбират 8-)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

liv_fc
Контакти:

Мнениеот liv_fc » 02 май 2010 13:51

Докато не свърши сагата с продажбата на Ливърпул такива информации ще излизат всяка седмица. Най-важното е да си тръгнат Янките и на тяхно място да дойде консорциум(или човек) с много пари, за да може освен да купи отбора, да покрие дълговете и да инвестира в нови играчи и нов стадион. Дали ще разбира от футбол не е от такова голямо значение, защото в отбора има хора, които разбират.

liv_fc
Контакти:

Мнениеот liv_fc » 02 май 2010 14:45

liv_fc @ 02 May 2010 13:57:41
Ако правилно си спомням е някакъв принц и публично заяви, че е фен на Ливърпул от дете, а това в случая е много важно. Аз също предпочитам DIC пред китайците.

kikedelrio @ 02 May 2010 14:38:32
Не е принц, а е шейх на дубайското емирство и поне, когато заявиха за пръв прът интерес към отбора беше министър председател на ОАЕ. Дали е фен на Ливърпул е много спорен въпрос. Такъв (от студентските му години години в Англия) е Ал Ансари, който по онова време беше изпълнителен директор на ДИК ( базираната в Европа инвестиционна компания на шейха). Последните неща, които знам обаче за въпросният консорциум е, че нещата не са се развили добре по време на кризата за тях и направените инвестиции. Шефа на юридичският отдел на компанията ( който е англичанин) е със задържан паспорт и не може да напуска Дубай. Води се разследване дали се е инвестирало правилно и има ли виновни за краха ( може би е силна дума, но не намирам по- точна в момента) на ДИК. Не ми е известно и дали самият Ал Ансари е все още начело на ДИК. Отделно от това самото емирство е в сериозно финансово затруднение, защото те нямат голями залежи на петрол и основно перо в приходите им е туризма. На всички ни е ясно покрай световната финансова криза как пострада този сектор. Изглежда в тази ситуация се е наложило емирството на Абу Даби да налее сериозни финансови средства в икономиката на дубайското такова. Самият шейх има 12 млр. $, но едва ли смята да ги вложи под формата на инвестиция точно в този момент. Така, че не залагайте на картата ДИК към настоящия момент. Според мен това са журналистически спекулации.

Потребителски аватар
PFCB
Контакти:

Мнениеот PFCB » 04 май 2010 10:20

Трябва да се спре с тия араби, американци, евреи и какви ли не. Иначе още много отбори ще последват съдбата на Лийдс и Помпи :evil:

Върни се в “Ливърпул”