Китайски купувач на Ливърпул спира Бенитес от напускане

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

liv_fc
Контакти:

Re: Китайски купувач на Ливърпул спира Бенитес от напускане

Мнениеот liv_fc » 20 апр 2010 14:59

Китайските купувачи чакат отговор от Ливърпул до юни

Мистериозните китайски кандидати за нови собственици на Ливърпул излязоха на бял свят и разкриха, че очакват да разберат дали офертата им е приета до юни в силна конкуренция на друга от Близкия Изток. Преди дни в испанския вестник "АС" се появи информация, че неупоменат инвеститор от Китай се е свързал с Рафаел Бенитес, за да го увери, че разчита нему да остане мениджър на отбора при закупуването на акциите на "червените".

Кенет Хуан, собственик на дялове на Кливланд Кевълиърс от НБА, бе атакуван от репортери с въпроси за връзката с Ливърпул онзи ден на мач от местната Национална баскетболна лига. "Наистина искам офертата да е успешна, но ще видим - отвърна бизнесменът, цитиран от вестник "Чайна дейли". - В момента мои одитори преглеждат счетоводните книжа на Ливърпул, а моите адвокати поддържат близък контакт с техните. Имаме обаче свиреп конкурент от Близкия Изток. Ще имаме отговор до юни."

Хуан, който действа в тандем с Ейдриан Чън - внук на Чън Ю-тън (в Топ 110 на най-богатите хора в света според "Форбс"), разкри и как е започнал процесът по сделката: "Бе на Гран При на Сингапур от Формула 1 през 2008 г. Представители на Ливърпул влязоха в контакт с мен да ме питат дали имам интерес да поема клуба, ала споменаха сумата от 1 млрд. Долара - напълно неразумна цена, така че ги отпратих. Миналата година те се върнаха със значително понижени претенции, така че вече можехме да преговаряме и това вече тече от няколко месеца, доста преди те да обявят, че Ливърпул е за продан. В момента сме в ключов за сделката етап."

Хуан разкри и защо се впуска в тази инвестиция: защото футболът е най-популярният спорт в света, а Премиър лийг е водещият шампионат в него, като допълни: "Няколко пъти съм бил на Мърсисайд и феновете на Ливърпул са наистина страстни, можеш да почувстваш вълната от емоции. Целта ми ще е да върна отбора, където е бил преди - на върха в Англия и Европа. Парите не са проблем. Не ми се щеше да продавам акциите си в Кевълиърс, но се наложи заради правило, че не можеш да притежаваш спортен франчайз извън САЩ, когато си собственик на отбор от НБА."

Накрая бизнесменът бе запитан дали той е бил на отсрещната страна на загадъчното телефонно обаждане до мениджъра на Ливърпул, за което разказа агентът на испанеца, Мануел Гарсиа Килон. "Бенитес е топтреньор", многозначително отвърна Хуан с усмивка.

Върни се в “Ливърпул”