Мнениеот lyubomir_v » 31 окт 2025 16:58
Да, пропадането е много тежко и обезсърчаващо. Само преди два-три месеца бяхме със самочувствието на Шампиони, с големи очаквания след изхарчените 500 мл. за нови попълнения, с оптимизъм и малко надменно гледахме на започващия сезон.
Сега , само три месеца по-късно, се сгромолясахме тежко и шумно, за радост на феновете на другите отбори.
Тук в пункта за залагания, феновете на Юнайтед ме съсипват от гаргара.
Факторите, които доведоха до този /за сега/ провал, моето мнение е че са доста. Тръгването на ТАА и Лучо Диас, малко неочаквано но се оказа доста лошо и се отрази силно на отбора. Най-много на Салах , защото тримата с които играеше отпред / Диас, Нунес и Жота , вече ги няма. Плюс ТАА, които беше зад гърба му , с дълги години съвместна работа и голям принос за личните успехи на самият Мо Салах. Аз лично мислех че ще заменим ТАА успешно, но се оказа че съм грешал, той много липсва на отбора.
Нелепата смърт на Диого Жота също се отразява психологически на тези играчи, убеден съм. Такива трагедии винаги се отразяват негативно.
Трансферният прозорец и огромните изхарчени суми / но за малко на брой футболисти/ също се оказа нож с две остриета. Аз лично предвиждах идващите от Бундеслигата да имат проблем с присособяването си. Исак и Екитике - голямата грешка да изхарчиш 250 млн за двама еднотипни играчи. Екитике ни беше достатъчен, влезе добре, доста по-добре от Нунес, щеше да се развие отлично. Исак просто беше излишен, в този контекст, а и след тежеста на тази трансферна сума е възможно да се окаже най-големият трансферен провал. Керкез , засега също не оправдава очакванията, и трудно се сработва с отбора. Имахме нужда от ЦЗ, но там нещата се подцениха, много се подцениха.
Старите играчи, също изглеждат някак психически смазани, от новите промени, от объркания стил на игра и ротациите на непривчни позиции. Гравенберх издиша, Макалистър е неузнаваем, за Салах няма какво да се коментира. Ван Дайк , за съжаление също е към края на най-силните си години.
Очевидно е , че управлението на отбора продължава да е сбъркано. Лута се от крайност в крайност - от почти никакви харчове, до изсипани огромни суми, за еднотипни играчи. Може след година новите да се адаптират и да заблестят, но към момента това изглежда по-скоро трудно постижимо. А и ако се случи, треньорът да бъде сменен преди края на сезона, дали заместникът му ще харесва същите играчи или ще иска различни?
Арне Слот? За повечето тук, той дойде като аутсайдер, не го харесвахте от самото начало, може би заради визията му на холандски месар. Той успя да направи чудо и дали по инерция, дали защото промени тактиката, с по-умерена такава и щадяща играчите, направи ни Шампиони в дебютния си сезон. Казвате по инерция? Да, това беше ъпгрейднатия отбор на Клоп с неговите играчи, но с тях той не стана шампион предния сезон, а Слот, с променена тактика и план "Б" го направи. В края на сезон обаче се усещаше, че другите вече са разкрили идеите му и се противопоставят по-успешно и имахме доста слаби игри, но все пак силния старт и слабите конкуренти, ни направиха шампиони.
Как ще се развият нещата, можем само да гадаем. Наистина в момента треньорът изглежда объркан и сякаш не знае къде се намира, и макар да имаше план "Б", сега сякаш няма план "А". Ако продължава така, може би няма да празнува Коледа на Албиона.
Следващите три мача вероятно ще са ключови за това как ще се развият нещата.
Ливърпул е страдал, но се е и вдигал високо, особено в трудни моменти. Ливърпул не е просто клуб, а футболна магия.
YNWA