Селекцията в Ливърпул

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
slash1912
Контакти:

Re: Селекцията в Ливърпул

Мнениеот slash1912 » 28 юни 2022 23:08

Red_Neck написа:
slash1912 написа:Едни такива "свършили с футбола " ни биха преди месец в Париж.
Преди година по същото време мантрата беше,че не купуваме,щото приоритет било преподписването.Днес вече тия същите са стари и не заслужават парите,които други им дават без проблем.

Точно "свършилите с футбола" гледаха мача отблизо в Париж!
С аналогична игра, отборът който загуби в Париж, би взел 4 от 5 последователни мача!
Колкото до "преподписването" миналото лято, самият Клоп каза, че това е приоритет (и за мен беше абсолютно прав), или не си съгласен с него? Отборът от сезон 2021/22 за мен бе най-завършеният и балансиран Ливърпул, който помня! За 65 мача, мисля, че бяхме надиграни само в един - гостуването на Сити.
.... и преподписването е двустранен процес все пак - едни играчи търсят повече пари, други повече игрово време, трети нови предизвикателства. Трудно ми е да си представя, че може да се угоди на всички ..... ;)
Важното е клубът и отборът да се развиват.
Клуб и отбор не са спрели да се развиват, .... поправи ме, ако греша.

Гледай по-глобално на нещата-за шест години неспирно развитие-1 титла и 1 ШЛ!
Този сезон бяхме на 2 дузпи да не вземем нищо.Срещу топ отборите сме 0-6-0,а в трите финала не вкарахме нито веднъж.Срещу Реал сме вече абонати.
Причините за горните факти е неадекватната трансферна политика-отбора не се надгражда,а се кърпи,при това с огромно закъснение.
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]

Потребителски аватар
wu_dnica
Контакти:

Мнениеот wu_dnica » 28 юни 2022 23:45

Салах преподписва...
[offtopic]СД:Напълно унищожихме този топ-отбор от началото до края![/offtopic]

kircho_baretata
Контакти:

Мнениеот kircho_baretata » 29 юни 2022 00:22

Разликите според моите виждания се коренят в очакванията на феновете. Едни са доволни от факта, че клуба се управлява добре, има финансова стабилност и като цяло непрестанно покачва стойността си като бранд, има и футболни успехи. Другите към които се числя и аз сме зажаднели за големите успехи от 30 годишно чакане и виждайки цепенето на стотинката на две се дразним, защото с една идея повече инвестиции сега можехме вместо 1+1 да сме 2+2. Не отричам, че се прави много, но от моя гледна точка съвсем спокойно може да е повече. Мане+Минамино+Неко=Дарвин. А Филипс отделно. Е питам тогава аз - толкова ли е трудно да се купи читав халф та ще се чака другото лято. Аз това чакане го тълкувам така-Да влезем в 4-ката тая година, другото според обстоятелствата, а ако се вземе и някоя купа добре дошло. На мен това не ми е достатъчно, искам три титли за пет години.

Потребителски аватар
Liverpool_EC
Контакти:

Мнениеот Liverpool_EC » 29 юни 2022 05:01

Понеже някой спомена за развитието на клуба, нека направим едно много бързо и точно сравнение на развитието:
ФСГ са тук от 12години, 2010-2022:
1 ВЛ, 1 ШЛ, 1 ФА, 2 Купи на Лигата, 1 Суперкупа на Европа, 1 Световно клубно
Да ги сравним с предходните 12г, 1998-2010: 1 ШЛ, 2 ФА, 2 КнЛ, 1 УЕФА, 1 СК на Европа
Подчертал съм ВЛ, за да се набие на очи развитието на клуба при най-умните и далновидни собственици Фенуей СГ в сравнение с предходните за посочения период Мурс и най-големите мошеници Хикс и Джилет (вторият за мен доста по-невинен)
Кой кого е купувал, кой на кого какви заплати е давал за 12 години - спортните успехи са 1 титла на Англия, понеже другите са изравнени!!!!!!!!!!!!!!!!
Сега да погледнем финансовото развитие- отбора беше пред администрация с дълг към 300млн, за 12г при ФСГ имайки предвид тогавашния дълг в сравнение със сегашното състояние, може да се каже, че отбора процъфтява. Добавяме и, че стадиона се разширява и се построи нова база за първия отбор и школата!

Кой обаче намазва от този финансов разцвет и главоломно нарастналата цена на отбора през последните 6 години???
И тук е момента как го играят отбора американските хиени - за тях е изключително важно годишните финансови отчети да са блестящи. Ако дадат голяма заплата на заслужил футболист, накрая на годината това ще им се отрази на отчета. Не дай си боже да са 2-ма или 3ма. Парите ще ги приберат футболистите, вместо те да покажат годишна печалба. Годишната печалба вдига значително цената на отбора , особено ако успеят да покажат такава в последователни години! Бяха тръгнали по този път, ама ковид им обърка сметките! Та затова са всички тези пропаганди "самоиздръжка", "продай за да купиш", "структура на заплатите" и прочие промивки за да може да имат колкото се може по-малко разходи с цел годишна печалба, която те не прибират (подчертавам го за реднека и желев), но показват, че имат печеливша компания, което постоянно вдига цената на фирмата. Това е един дългосрочен план, така работят всички борсови хиени и накрая от цялата работа не печелят нито феновете, нито футболистите. Накрая единствените, които ще са супер намазали от взаимоотношенията Ливърпул-ФСГ, ще са бостънските сметкаджии!!!!!!!!!! На феновете, чакали 30 г и една титла ни се вижда много, но истината е, че всеки отбор от нашия ранг е с поне 4 за последните 12 г, а ние с нашата една при такова "велико" управление сме горди, че било Ливърпул Уей?!?!?!? Само че Ливърпул Уей беше едно друго нещо през 70те и 80те години, но тогава имахме по 5,6 титли на десетилетие и 4 КЕШа за 8 години!
Стадиона хубаво се разширява, имаше нужда от това отдавна, но отборите го правят това за да използват приходите за отбора. Обаче аз като ги виждам как работят янките, какво да се кефя, като накрая приходите от феновете ще отидат за техния годишен отчет, а играч ще купим, само ако продадем друг...еб@х ти развитието аз, 6 години да събираш 18-20 качествени играча...и накрая да почнеш да разкарваш най-доказаните?!?!?!?
За школата не знам какво да кажа, едно е да имаш база, друго е да имаш школа. За мен Ливърпул никога не е имал школа и за съжаление едва ли ще има някога, няма какво да се лъжем. За 50 г сме извадили 4 местни момчета, които са били водещи играчи в отбора. Тук-таме и няколко резерви куци имахме. Каква школа е това? Школа имат Аякс, Барса, Спортинг Л и т.н И това не го казвам в ущърб на янките. Казвам го за да спрат някои заблудени фенове да се превъзнасят от "най-модерната школа" и да го повтарят все едно нещо сме постигнали от нея досега и янките ще преустроят футбола в Ливърпул. Високият таван и панорамните прозорци футболисти не правят. Школата ни ще вади някакви играчи, които да се продават на печалба и да се използват за купуване на нови и това ще е то. На Динамо Загреб каква им е базата, че вадят в пъти повече класни футболисти от Ливърпул?

Потребителски аватар
Liverpool_EC
Контакти:

Мнениеот Liverpool_EC » 29 юни 2022 05:43

jelew73 написа:Няколко персони тук къде с ирония, къде с обиди се опитват да ни убедят, че ФСГ са най-голямото зло в историята на Ливърпул, но всъщност тяхната система на заплащане е не само честна, но и спасяваща. Защо? Защото при лавинообразно нарастване на заплатите клуба неминуемо ще попадне в цинтрофугата на финансовия колапс.
Сега Сити плаща 300к на Грийлиш да търка пейката, от новия сезон за същата заплата компания на пейката ще му прави Филипс. След един сезон за 400к Райс, а след 2 за 500к Нкунку и т.н. В ПСЖ Неймар си купи самолет и заплатата на Мбапе стана 970к. Байерн се съгласи да даде 390к на Мане в първенство с предизвестен край.
Това ли искаме от футбола, безкрайно повишаващи се заплати за играчи, които са далеч от класата на Пеле и Марадона,макар да си мислят че са по-добри от тях.
Ман Ю и Барса са два от примерите за попаднали в капана. Големи заплати за не дотам добри футболисти и резултата от това е че от сигурни за ШЛ преди се превърнаха в сигурни за... ЛЕ сега. В същото време Ливърпул извървя обратния път нали?
Така, че кой модел е по-добър?
Затова Салах няма да получи 400к,както не ги получи Мане, както няма да ги получи и ТТА или някой друг. Защото това e т. нар Liverpool way.
Бъдете свебодни да ме оплюете пак :)

Да ви питам само двамата с реднека, къде видяхте някой във форума да иска 400к заплата за Мата, Матич или Кавани, че постоянно някакви такива сравнения ползвате????? Абе за Мане и Салах ги искаме бе, неблагодарници слепи! Какво ме ебе мен с кой се е набутал Юнайтед, колко още да ви се доказват Мане и Салах в Ливърпул, че да спрете да ми ги сравнявате с някакви Мата, Нкунку и подобни ????? Как може да сте толкова объркани двамата, не ми го побира акъла? Никой не иска да ги дават тези заплати на ДиБала или на Данджума например. Това са 2ма футболиста, които всеки сезон заедно са ни носили поне по 50 гола общо? 5 години подред топ 4, шампиони на Англия, 3 финала за ШЛ, 4 златни обувки в Англия, 3 финала за Купата на Африка, играчи на Африка...какво още искате, че поне да не ги принизявате сравнявайки ги с някакви си там в другия отбор? Кой друг водещ отбор нямаше да му плати на Салах есента, когато въргаляше защитниците, кат мечки на панаир? Ама твойте решиха пак да изчакат, нали? Сега обаче се сетиха, че ще го изтърват без пари. То хем ги боли, хем ги сърби...и после ми говорите, че търсели нови предизвикателства играчите. Байерн оцени Мане подобаващо за реномето му в световния футбол, но Ливърпул не може??? ПР агента на Мане каза също, че веднага щом му се обадили от Байерн той много се впечатлил от проекта им. Е как така пък хареса друг проект, а не тази великата структура създадена от ФСГ :)))) Желев, няма да е лошо да спрете с плиткоумните си примери с колегата ти по акъл. Съжалявам, че трябва да използвам такава дума, ама вие си го просите постоянно.
И Неймар не си купи самолет само от заплатата в ПСЖ. Поредно доказателство, колко не можете да вденете разни неща, защото сте налапали плувката, дето ви я хвърлят от ФСГ.

john barnes
Контакти:

Мнениеот john barnes » 29 юни 2022 08:24

kircho_baretata написа:Разликите според моите виждания се коренят в очакванията на феновете. Едни са доволни от факта, че клуба се управлява добре, има финансова стабилност и като цяло непрестанно покачва стойността си като бранд, има и футболни успехи. Другите към които се числя и аз сме зажаднели за големите успехи от 30 годишно чакане и виждайки цепенето на стотинката на две се дразним, защото с една идея повече инвестиции сега можехме вместо 1+1 да сме 2+2. Не отричам, че се прави много, но от моя гледна точка съвсем спокойно може да е повече. Мане+Минамино+Неко=Дарвин. А Филипс отделно. Е питам тогава аз - толкова ли е трудно да се купи читав халф та ще се чака другото лято. Аз това чакане го тълкувам така-Да влезем в 4-ката тая година, другото според обстоятелствата, а ако се вземе и някоя купа добре дошло. На мен това не ми е достатъчно, искам три титли за пет години.

Много точно казано,браво Кирчо!
Имало едно време един Манчестър Юнайтед, който играел с малък успех в Англия и абсолютно никакъв в Европа. Далеч от надмощието си днес в Премиър Лийг и отсъстващ от големите международни сцени, той се люшкал между анонимността и посредствеността.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 29 юни 2022 12:14

slash1912 написа:Гледай по-глобално на нещата-за шест години неспирно развитие-1 титла и 1 ШЛ!
Този сезон бяхме на 2 дузпи да не вземем нищо.Срещу топ отборите сме 0-6-0,а в трите финала не вкарахме нито веднъж.Срещу Реал сме вече абонати.

Аз гледам глобално, но ти ( и много други феновена отбора) явно гледате единствено таблицата с класиране/успехи! Съвсем ли забравихте самата игра и тръпката от нея?
Понеже засегна последните 6 сезона, ето ти едно директно сравнение между тях и предишният цикъл от 6 сезона.
Изображение
Аз виждам:
РАЗВИТИЕ в средно точки на сезон от 62,8 на 84,7 или +22, т.е. 7 победи и един Х !!!!!
РАЗВИТИЕ в средна разлика с шампиона за съответния сезон от - 22,3 до -7,1 или грубо 5 победи !!!!
Ти явно виждаш 1 мижава титла и 2 калъфки бонус.
Даже ми е неудобно да сравнявам РАЗВИТИЕТО в представянето на отбора в ЕКТ!
... и понеже тук се коментират предимно успехи/резултати/купи/тенекии, да попитам нещо - любимият отбор заради мястото в класирането в края на сезона ли го гледаме?
Щом е така, колко поредни сезона спирахте да гледате ВЛ по Коледа и ЕКТ Януари (в случаите, когато изобщо е имало какво да се гледа).
В 3 от последните 4 сезона отборът завършва с над 90 точки и в 9 от всеки 10 сезона би трябвало да е шампион! Бързо ли забравихме, че в 5 от предишният цикъл от 6 сезона отборът се е въртял около кота 60?
3 финала в ШЛ за последните 5 години срещу едно "помирисване" на груповата фаза за предишния период не е ли РАЗВИТИЕ или го пишем 1 мижава купа + 2 калъфки на сметката на бостънските?

Причините за горните факти е неадекватната трансферна политика-отбора не се надгражда,а се кърпи,при това с огромно закъснение.

Верно ли? Айде да разгледаме как е оценяван "кърпежкият" отбор в двата периода по 6 години, спрямо конкурентите във ВЛ.
Изображение
Нещо да ти прави впечатление? От 5-6-ти по сумарна пазарна оценка на отбора (след Юнайтед, Челси, Сити, Арсенал и понякога Тотнъм) до твърдо втори след Сити.
А да ти прави впечатление, колко сме затворили ножицата в разликата с първия? От 2 ПЪТИ до 2% !!!!
Това според теб с "кърпене" ли е постигнато?

Не е лошо, когато имаме изисквания към бостънските охлюви, да не забравяме ИЗХОДНАТА позиция и това, че във ВЛ те са в една надпревара с чаршафи и абрами + Юнайтед и Арсенал.
Добави в Европа класическите мастодонти + новобогаташите и пак може да си говорим за бленуваните "доминации на домашна и европейска сцена".
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 29 юни 2022 13:51

Liverpool_EC написа:Да ви питам само двамата с реднека, къде видяхте някой във форума да иска 400к заплата за Мата, Матич или Кавани, че постоянно някакви такива сравнения ползвате????? Абе за Мане и Салах ги искаме бе, неблагодарници слепи! Какво ме ебе мен с кой се е набутал Юнайтед, колко още да ви се доказват Мане и Салах в Ливърпул, че да спрете да ми ги сравнявате с някакви Мата, Нкунку и подобни ????? Как може да сте толкова объркани двамата, не ми го побира акъла? Никой не иска да ги дават тези заплати на ДиБала или на Данджума например. Това са 2ма футболиста, които всеки сезон заедно са ни носили поне по 50 гола общо? 5 години подред топ 4, шампиони на Англия, 3 финала за ШЛ, 4 златни обувки в Англия, 3 финала за Купата на Африка, играчи на Африка...какво още искате, че поне да не ги принизявате сравнявайки ги с някакви си там в другия отбор? Кой друг водещ отбор нямаше да му плати на Салах есента, когато въргаляше защитниците, кат мечки на панаир? Ама твойте решиха пак да изчакат, нали? Сега обаче се сетиха, че ще го изтърват без пари. То хем ги боли, хем ги сърби...и после ми говорите, че търсели нови предизвикателства играчите. Байерн оцени Мане подобаващо за реномето му в световния футбол, но Ливърпул не може??? ПР агента на Мане каза също, че веднага щом му се обадили от Байерн той много се впечатлил от проекта им. Е как така пък хареса друг проект, а не тази великата структура създадена от ФСГ :)))) .

Виж сега, ..... аз разбирам, че "вие във форума" може да искате всичко, .... стига друг да плаща сметката ;)
Имам леки подозрения, че живееш 30-на години назад във времето и 10-на встрани ;)
От времето на дон Диего един/двама футболисти не печелят сами титли, не класират сами отбора си в топ 4 + всички останали глупости .... ОТБОРЪТ го прави!
За да спечелиш мач трябва да вкараш гол повече от противника (респективно да допуснеш гол по-малко). На Клопо предполагам му дреме на шперца дали този гол повече ще дойде от Мо, Мане, Боби, Жота, Диас, Нунес или дори Цимика.
За да имаш успешен отбор през 2022 година, ти трябва БАЛАНС в трите линии + топ вратар и ..... дъъъъъълга и равностойна скамейка!
Когато разполагаш с ОГРАНИЧЕН бюджет за заплати и искаш да натовариш една линия, логично ще се наложи да разтовариш от друга/и. Мисля, че това не е сложно за разбиране дори на 2 ракии ;)
Лани по тава време трябвало бостънските да платят по 400К на Мо и Маненцето, ...... ОК.
А от кого трябваше да ги вземат? Али, ВВД, ТАА, Хендо, Робо, Фабиньо, ..... или може би трябваше да си спестят трансферите на Конате и Диас, за да има за Мо и Мане?
.... и ако вече си преподписал със 7 човека, запазвайки структурата на заплатите в клуба, а изведнъж я нарушиш за 2-мата нападатели, как според теб ще го приемат гореизброените? ВВД не заслужава ли повече от Хари Главата? Али не заслужава ли повече от Де Хеа? Робо не заслужава ли повече от половината резерви на Сити, Юнайтед и Челси?
Колкото до Байерн, имам леки подозрения, че клубът "оцени" Маненцето подобаващо, поради простата причина, че Лева търси друго предизвикателство, а Гнабри се опъва за нов договор. ;) Едно време и абрамите така "на пожар" се наложи да оценят Кепа и така го оцениха, че Сари още не може да го изкара от терена ;)
Мо въргаляше защитници и през 17/18, когато вкара 32 гола във ВЛ, .... и какъв беше резултатът? 4 място и 25 точки след шампиона или се бъркам? Защо? Защото Маненцето вкара само 10-на или защото в отбора нямаше баланс? Да не говорим, че лани двамата така мълчаливо бяха понесли отбора, че накрая се наложи Алисон да спасява мястото в топ 4.
2х400К на седмица за 2 крила, които навлизат в трета футболна възраст може да иска само някой, който няма да ги плаща ;)
Едва ли има фен на Ливърпул, който да не оценява подобаващо играта и приноса на Мо и Мане. Когато обаче става въпрос за "финансова оценка"се предполага тя да бъде извършена от тези, които ще плащат сметката, а не от форумни кибици ;)
Всички си имаме любимци в отбора. Аз също. Да седна да храня през мач Клопо, че рядко даваше шанс на Дивок и почти цял сезон въртеше 3 крила в нападение ли? ..... или да кърша ръце, че Боби втори сезон не прилича на себе си и най-вероятно същественият му принос за отбора приключва?
Аз лично се надявам да се стигне до нов договор с Мо и да не се налага да се разделяме с двамата в един прозорец, но параметрите на този договор да са в дългосрочна полза за клуба. Все си мисля, че има кой/и в ръководството да вземе правилното решение.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 29 юни 2022 15:45

Трябваше да е шампион. И 08/09 трябваше да е шампион. И се насраха. Никой не помни красивите игри, реномето на отбори се дига с титли. 2 победи срещу Сити и си решаваме сезона а ние всяка година в първенството срещу тях мишкуваме или ни шият 4-5 гола. При тая изравнена конкуренция трябва да си взимаме мачовете за 6 точки срещу тях конкретно, нито Юнайтед, нито Арсенал са ни на нивото, Тотнъм са ни почти абонати. За да не сме шампиони очевидно не сме достатъчно добри. Казвал съм го и преди - и двата ми любими отбора обират калъфките всяка година с красив и резултатен футбол а директорите излизат и говорят само за финансовата стабилност и какъв чутовен успех е класиране в ШЛ. И да ти кажа отдавна са ми дотегнали тия приказки

Потребителски аватар
slash1912
Контакти:

Мнениеот slash1912 » 29 юни 2022 21:00

РедНек,няма да ти отговарям с цитат,понеже ще стане много дълго.
Няма нужда от таблици,разликата от последните 6 години с предишните 6 е една единствена-Клоп,Клоп и пак Клоп!
И понеже колелото се върти-днес си горе,утре не,за мен е огромен проблем,че когато сме горе трябва да сме доволни на втори места и загубени финали.Както е казал Шенкли-ако си първи си първи,ако си втори си никой.
За мен не е проблема,че не са дали на Мане и Салах,колкото са искали.Проблема е,че не се взимат заместници на напускащите и не се подсилват зони,в които има крещяща нужда.Да се връщаме ли пак назад за втория вратар,за ЦЗ,за резервен десен бек,за халф?Затова ти повтарям,че отбора се кърпи,а не се надгражда.Затова отбора едвам ходеше последните два месеца,затова не станахме шампиони.
С чаршафите ,Челси и Мана се бори Клоп,ФСГ се бори да дава колкото може по-малко за отбора.
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]

Върни се в “Ливърпул”