Селекцията в Ливърпул

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
dNelbandian
Контакти:

Re: Селекцията в Ливърпул

Мнениеот dNelbandian » 24 яну 2018 16:14

Половината мрънкаха тука, че Коутиньо мрънкал и по-добре да го нямало.
Аз предпочитам мрънкащ футболист в отбора, отколкото липсата на какъвто и да е. ( липса на заместник ). Няма отбор от топ 5, който ще продаде най-добрият си играч без да купи заместник, освен нас начело с Янките.
Юнайтед се подсилиха, Челси като гледам и те, Арсенал трагични, трагични, но само на 5 точки зад нас.
Ще е цяло чудо да завършим в топ 4 просто.

kadett1
Контакти:

Мнениеот kadett1 » 24 яну 2018 17:16

dNelbandian написа:Половината мрънкаха тука, че Коутиньо мрънкал и по-добре да го нямало.
Аз предпочитам мрънкащ футболист в отбора, отколкото липсата на какъвто и да е. ( липса на заместник ). Няма отбор от топ 5, който ще продаде най-добрият си играч без да купи заместник, освен нас начело с Янките.
Юнайтед се подсилиха, Челси като гледам и те, Арсенал трагични, трагични, но само на 5 точки зад нас.

С такива мачове, като оня деншния ще гледаме топ 4 през крив макарон.

Потребителски аватар
venomcho
Контакти:

Мнениеот venomcho » 24 яну 2018 18:53

wolf написа: Сега сме клуб който гравитира около топ 4 без дългове

За третия най-задлъжнял клуб в Англия и топ 20 в Европа ли иде реч 8-)

Tart
Контакти:

Мнениеот Tart » 24 яну 2018 18:54

kadett1 написа:
dNelbandian написа:Половината мрънкаха тука, че Коутиньо мрънкал и по-добре да го нямало.

Изключително..аналитично...еми ще играем Лига Европа..в най-добрия случай..и какво от това ? 8-) 8-)

Tart
Контакти:

Мнениеот Tart » 24 яну 2018 18:57

venomcho написа:
wolf написа: Сега сме клуб който гравитира около топ 4 без дългове

За третия най-задлъжнял клуб в Англия и топ 20 в Европа ли иде реч 8-)

Нещо смислено ли написа или съм се объркал....твоята реч "иде" от дълбочината на..?..нещо...?

kadett1
Контакти:

Мнениеот kadett1 » 24 яну 2018 21:00

Tart написа:
kadett1 написа:

Изключително..аналитично...еми ще играем Лига Европа..в най-добрия случай..и какво от това ? 8-) 8-)

Ами нищо, то от 28 години сме си все така - защо да се променя нещо - тъкмо сме свикнали и няма големи очаквания.

chakalat
Контакти:

Мнениеот chakalat » 24 яну 2018 22:10

Onq написа:
Съгласен съм с повечето неща, ама иди ги обяснявай на Клоп. Ако не беше изгонил Стърдиж и не държеше Фирмино да е нападател , спокойно можеха да заформят добър дует. Ама нали пресата му е по-важна от всичко. В един единствен мач се засякоха двамата за едно полувреме. Точно тая дупка от Коу можеше да я запълни другият бразилец, а на върха на атаката да си имаме типичен централен , дето с едно обръщане и рязък удар ще реши мача. Бай Клоп обаче е упорито магаре и точно тва му изяжда главата в дъглгосрочен план. Като почна да прави ротации си казах- бре увря му дебелата тиква, ще се научи , че винаги има какво да учи, но всичко беше за малко. Сега отново е в етап титулярна единайсеторка и смени предизвестени. Отборът ще се гради около Кейта, не му ли тръгне обаче на него играта и замине ли си Емрето, тогава вече ще е я закъсаме от варианти. Този сезон така или иначе е отписан отдавна, тая борба за топ 4 лично на мен ми е жалка и смешна. Ще види, лятото как ще се развият нещата. Дразнещото е ,че на едни се дават сумати шансове, а на други никакви и ако Мореното не се беше контузил Анди щеше да последва пътя на Стъридж. Абе да прави каквото иска, аз този отбор съм го отписал, че някога пак ще е шампион. Да бием Евъртън и някои от конкурентите тва ни е максимума.

Клоп не може да се каже, че е изгонил Стъридж, травмите му разказаха играта - лошо стечение на обстоятелствата. Клоп няма вина, че някой футболист има чести здравослони проблеми, той не може да ги реши. Фирмино върши страхотна работа а и може играе на повече позиции. Проблема в мачове като Суонзи е, че Мане и Салах се губят. На тях им трябват пространства за да използват скоростта си а със Суонзи например нямаше такива и ефекта от тях беше слаб. В такива мачове си е нужен класически нападател и един измежду Мане и Салах да почива.
Отбора ни придобива облик и то добър, проблема е че ни трябват и играчи с малко по различен профил от тези които имаме. В момента сме еднотипни срещу всеки отбор - преса, скорост, но понякога се налага да разчиташ и на статични положения, центрирания и удари извън наказателното поле а нямаме хора с които да направим това. Клоп досега прави доста успешни трансфери и няма причина да не смятаме, че няма да направи нищо по въпроса. Още когато дойде беше ясно, че няма как да замени Балотели, Борини, Ламбърт и тнт така бързо както на нас ни се иска. Един по един талаша си заминава и аз поне съм доволен от хората които идват.

Tart
Контакти:

Мнениеот Tart » 24 яну 2018 22:13

А да...и само да повторя...но повече на шега...но малко за Отровата...Клоп е единствения в Лигата, похарчил минус 34м паунда...а отбора е с поне три класи над този наследен от Роджърс.

Това беше само преди 3 години..ако аз не можех да гледам мачовете ни, след продажбата на Суарез и Стърлинг..до Клоп...не ми е ясни как така някои от тук "споделящите" са още живи и не са се самоубили...

Tart
Контакти:

Мнениеот Tart » 24 яну 2018 22:23

chakalat написа:Отбора ни придобива облик и то добър, проблема е че ни трябват и играчи с малко по различен профил от тези които имаме. В момента сме еднотипни срещу всеки отбор - преса, скорост, но понякога се налага да разчиташ и на статични положения, центрирания и удари извън наказателното поле а нямаме хора с които да направим това. Клоп досега прави доста успешни трансфери и няма причина да не смятаме, че няма да направи нищо по въпроса. Още когато дойде беше ясно, че няма как да замени Балотели, Борини, Ламбърт и тнт така бързо както на нас ни се иска. Един по един талаша си заминава и аз поне съм доволен от хората които идват.

"Талаша"..за два летни трансферни прозореца разкарахме 24 играча, ако не се лъжа..ако не броим и тези до 19 г..аз не мога, но редуцирахме доста бройката на "младите надежди".
"В момента сме еднотипни"...трудно мога да посоча отбор в лигата, който е многотипен..
Ще се изразя подобно общо никакво казано философски...за мен няма проблем да сме по този начин еднотипни..ще ми прави повече кеф да гледам, но да станем малко повече ефективни и/или резултатни (може и с късмет 8-) )

Onq

Мнениеот Onq » 24 яну 2018 22:46

chakalat написа:
Onq написа:
Съгласен съм с повечето неща, ама иди ги обяснявай на Клоп. Ако не беше изгонил Стърдиж и не държеше Фирмино да е нападател , спокойно можеха да заформят добър дует. Ама нали пресата му е по-важна от всичко. В един единствен мач се засякоха двамата за едно полувреме. Точно тая дупка от Коу можеше да я запълни другият бразилец, а на върха на атаката да си имаме типичен централен , дето с едно обръщане и рязък удар ще реши мача. Бай Клоп обаче е упорито магаре и точно тва му изяжда главата в дъглгосрочен план. Като почна да прави ротации си казах- бре увря му дебелата тиква, ще се научи , че винаги има какво да учи, но всичко беше за малко. Сега отново е в етап титулярна единайсеторка и смени предизвестени. Отборът ще се гради около Кейта, не му ли тръгне обаче на него играта и замине ли си Емрето, тогава вече ще е я закъсаме от варианти. Този сезон така или иначе е отписан отдавна, тая борба за топ 4 лично на мен ми е жалка и смешна. Ще види, лятото как ще се развият нещата. Дразнещото е ,че на едни се дават сумати шансове, а на други никакви и ако Мореното не се беше контузил Анди щеше да последва пътя на Стъридж. Абе да прави каквото иска, аз този отбор съм го отписал, че някога пак ще е шампион. Да бием Евъртън и някои от конкурентите тва ни е максимума.

Клоп не може да се каже, че е изгонил Стъридж, травмите му разказаха играта - лошо стечение на обстоятелствата. Клоп няма вина, че някой футболист има чести здравослони проблеми, той не може да ги реши. Фирмино върши страхотна работа а и може играе на повече позиции. Проблема в мачове като Суонзи е, че Мане и Салах се губят. На тях им трябват пространства за да използват скоростта си а със Суонзи например нямаше такива и ефекта от тях беше слаб. В такива мачове си е нужен класически нападател и един измежду Мане и Салах да почива.
Отбора ни придобива облик и то добър, проблема е че ни трябват и играчи с малко по различен профил от тези които имаме. В момента сме еднотипни срещу всеки отбор - преса, скорост, но понякога се налага да разчиташ и на статични положения, центрирания и удари извън наказателното поле а нямаме хора с които да направим това. Клоп досега прави доста успешни трансфери и няма причина да не смятаме, че няма да направи нищо по въпроса. Още когато дойде беше ясно, че няма как да замени Балотели, Борини, Ламбърт и тнт така бързо както на нас ни се иска. Един по един талаша си заминава и аз поне съм доволен от хората които идват.

Ами не е вярно за травмите, Клоп си го закова на пейката , че и извън групата когато 4-5 месеца беще абсолютно здрав. Сега от два месеца пак е с треньорска травма. Просто е инатливо магаре и натири най-талантливият и техничен играч освен Кутиньо, за сметка на черноработниците и бегачите. Същото се случва и с Уудбърн. Просто за Клоп не е важна индивидуалната класа, а това до колко му изпълняват поставените задачи-геген пресинга. Егото му е толкова огромно, че скрива слънцето, той смята , че с много работа всеки може да стане топ играч, надарените пък трябва да бягат като коне в името на отбора. Хубава идеология ама при два паркирани автобуса и ако не вкараме гол до 20-та минута всичко отива по дяволите. Ето защо на всеки отбор са му необходими играчи, които нямат нужда от пространства за да избухнат. Ромарио беше такъв нападател , един финт, една крачка, нов финт и цялата защита е по гъз. Сега всичко е бягане и покриване, красотата е на заден план. Цялото развитие на отбора зависи много от Кейта. Признавам си, че не съм го гледал, но се надявам да има освен покритие на голям периметър поне малко финес. Просто става дума за баланс, не става само с техничари, както и само с бегачи. Дано Клоп открие баланса преди да му свърши кредита на доверие, както от фенове така и от собственици.

Върни се в “Ливърпул”