plmar написа:ние нямахме никакъв аргумент с който да убедим Коутиньо да остане да помага в борбата за ШЛ, топ 4.
От поста ти това е единственото с което съм напълно съгласен с теб. Не желаейки да влизам в безмислен дебат ти задавам само един въпрос- от кой отбор барса и реал( изключае ПСЖ) не взимат това което пожелаят( вкл. супер колоса Байерн). И само не ми пиши челси- Азар, или сити, по простата причина че не са си харесали все още никой от тях?
Другата написана от теб истина е за манипулирането от тия манги.
Дебат е безсмислен защото продажбата е факт. Барса, Реал, ПСЖ и Сити взимат тези които успеят където мине номера не си мисли че нямат провали на пазара.
Ще ти дам за пример Арсенал, Венгер даде доста пари за Санчес и към него интерес имаше сериозен. Въпреки този интерес и с риск да го загуби без пари не го пусна, и това при изтичащ договор. Ясно беше и желанието на Санчес, но не стана неговата.
Историята с Коутиньо е показателна за ръководството ни, че с него ще си останем в подножието само с очаквания. Само преди една година същия този Коутиньо подписа 5 годишен договор заявявайки, че е щастлив в Ливърпул и, че няма намерение да ходи никъде другаде. След продажбата на Неймар Барса по някакъв начин му промениха мисленето и много бързо той си промени мнението. Тук трябваше да се намеси клуба и да предотврати това още в ранен стадий. Давам пример с Байерн преди време когато имаше слух че Мюлер щял да ходи в Юнайтед(имайки дългосрочен договор). От ръководстовото им дадоха една кратичка пресконференция, че Мюлер няма да ходи никъде, че изнесеното в медийте е лъжа и, че ще съдят всеки които спекулира с бъдещето на Мюлер защото това влияе негативно на играча и съблекалнята от което страда клуба. След тази пресконференция не съм видял да има каквито и да е спекулации за Мюлер. Не смятам, че беше много трудно да прекъснем цялата испанска простотия още в зародиш. Друг пример с Тевез докато беше в Сити - отказа да играе желаеки да ходи другаде което в крайна сметка стана, но не когато Тевез искаше а когато клуба реши, че не го иска повече.
Преди Коутиньо испанците бяха промили мозъка на Верати, но от ПСЖ реагираха както трябва. Верати си смени мисленето много бързо а аз лично смятам, че трансфера на Неймар беше частично урок и предупреждение, че в морето има повече от една голяма риба.
С други думи, когато някой действа подмолно и гадно спрямо теб ако не му отвърнеш подобаващо и твърдо (както направиха ПСЖ) то този някой ще продължи да се отнася с теб така( както Барса с нас - Масчерано, Суарез и Коутиньо си тръгнаха по абсолютно идентични начини). След като им позволяваме да правят така то те няма да спрат, въпрос на време е да им дотрябва футболист на друг пост и тогава те няма да гледат в ПСЖ и Байерн защото знаят, че гадните им номерца нямат да минат там а ще проверят при нас....
И да отбележа, че тук парите нямат нищо общо, ние не продадохме Коутиньо, защото сме притиснати за пари, важно е да пазиш името на клуба и неговите активи от злонамерени посегателства и всяваш респект(какъвто никой няма към нас - само виж дори феновете на другите отбори, плюят ни в очите в нашата секция, а най-лошото е, че не е без основание).
При продажбите на абсолютно всичките ни звезди в последните години всеки от тях имаше поне 2 години договор, срок напълно достатъчен да наложиш това което ти искаш. Е нашето ръководство предпочита да си мълчи и да продава вместо да надгражда.
Жалкото сега е че дори не успяха да го накарат да остане да опита да постигне нещо в ШЛ, със Суарез имахме повече успех....
С тази политика топ 4 максимум, за купите каквото стане само, че и там аз взех да забравям от кога ни е последното отличие....