Обща тема за LFC

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

dtzb
Контакти:

Re: Обща тема за LFC

Мнениеот dtzb » 08 фев 2017 12:51

Чета форума от няколко години, но поради една или друга причина не съм имал възможност или време да пиша. Ясно е, че няма как всички фенове да са на едно мнение. Но да попитам, защото явно съм от ненормалните - за какъв х.. ми е тая статистика с 10 положения, стотици пасове, корнери, удари и владеене на топката, като падаме накрая и няма никакъв положителен резултат от нея?! Ние шампиони по статистика ли ще ставаме или се борим за ШЛ и ВЛ? Мен не ме интересува къде сме били есента, а къде сме сега, защо сме там, какви са причините и имат ли треньор и играчи виждане и най-вече възможност как да се върнем отново там до май месец!!! Защото колкото и да не си признават някои тук, отборите намериха начин да ни противодействат, от тези в челото, до последните изпадащи. Сега трябва ние да намерин начин да ги изненадаме отново и да ги побеждаваме, за да не ставаме за посмешище.
И още нещо - изразът "не ми дреме за шибаните купи" не отива на фен на Ливърпул. По-старите фенове - я си спомнете какво означава да се спечели ФАкъп и какъв престиж е това в Англия. За мен този израз е обида към играта, към феновете, че даже и към легендите, носили тази велика фанелка!!! Да, парите, славата и рекламата са в ШЛ, но все пак това е Ливърпул!!!

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 08 фев 2017 13:35

Само че в Барса това го упражняват от 40 години. :lol: Сега си берат плодовете. В рамките на десетилетие постигат повече от почти всички клубове за цялата им история. Знае ли човек, може пък Клоп да е вашият Кройф или Бернабеу. Другия вариант е яко харч на лято за класни играчи и налагане на доминиращ стил. Тук обаче идва въпросът дали Юрген е готов за това. Досега не е показал, че може да работи с големи имена (звезди/примадони) и да налага атакуващ футбол. Бърз футбол, контратакуващ такъв и с преса, да. Но такъв, при който отборът му да диктува нещата не сме виждали. Интересно е дали може да го промени за в бъдеще. Особено срещу големи отбори. Подобен проблем има и Симеоне. В съвременния футбол ти трябва план Б. Ето какво имам предвид:

"Every trainer talks about movement, about running a lot. I say don't run so much. Football is a game you play with your brain. You have to be in the right place at the right moment, not too early, not too late."
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
PSvilenov
Контакти:

Мнениеот PSvilenov » 08 фев 2017 14:33

dtzb написа:Чета форума от няколко години, но поради една или друга причина не съм имал възможност или време да пиша. Ясно е, че няма как всички фенове да са на едно мнение. Но да попитам, защото явно съм от ненормалните - за какъв х.. ми е тая статистика с 10 положения, стотици пасове, корнери, удари и владеене на топката, като падаме накрая и няма никакъв положителен резултат от нея?! Ние шампиони по статистика ли ще ставаме или се борим за ШЛ и ВЛ?

Защото спорите , че всички отбори ни разкривали , на Клоп тактиките се били изтъркали и че не сме играели същият футбол от началото на сезона . Е за такъв х.. ви е тая статистика ... Именно тя ви показва ,че проблема е в играчите , а не в треньора .

dtzb
Контакти:

Мнениеот dtzb » 08 фев 2017 17:19

PSvilenov написа:
dtzb написа:Чета форума от няколко години, но поради една или друга причина не съм имал възможност или време да пиша. Ясно е, че няма как всички фенове да са на едно мнение. Но да попитам, защото явно съм от ненормалните - за какъв х.. ми е тая статистика с 10 положения, стотици пасове, корнери, удари и владеене на топката, като падаме накрая и няма никакъв положителен резултат от нея?! Ние шампиони по статистика ли ще ставаме или се борим за ШЛ и ВЛ?

Защото спорите , че всички отбори ни разкривали , на Клоп тактиките се били изтъркали и че не сме играели същият футбол от началото на сезона . Е за такъв х.. ви е тая статистика ... Именно тя ви показва ,че проблема е в играчите , а не в треньора .

Тук не мога да се съглася с теб. Есента със същите тези играчи биехме с по 3-4-5 гола с лекота. Защо сега не го правим вече повече от месец?! Защото другите се нагодиха към нашия стил, а ние не правим нищо по различно от есента. Твоята статистика го показва!!!! Само дето сега ефективността ни е почти нулева. И тук е ролята на треньора - да намери изход от ситуацията, защото разполага със същите футболисти ....... поне до края на сезона.

Потребителски аватар
slash1912
Контакти:

Мнениеот slash1912 » 08 фев 2017 17:39

dtzb написа:Чета форума от няколко години, но поради една или друга причина не съм имал възможност или време да пиша.

И реши да го направиш точно когато отбора не върви...Станахте няколко такива,слочаеност?
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 08 фев 2017 17:57

Към модератора - недей да триеш мненията на интериста/тренера изцяло, защото така се губи смисъла на диалога, а и на форума като цяло. Той си има своя гледна точка, която защитава както може. Проблемът му е, че не успява да се стърпи и да не използва обидни епитети към другите съфорумци, а и към треньора и играчите на Ливърпул... Ето сега отговорът на колегата сапио виси във въздуха без мнението на интериста, а иначе беше основа за интересна дискусия, според мен на тема футбол базиран на притежанието на топката и приложениего му извън каноничната тики- така на Барса ;)

Running is for animals. You need a brain and a ball for football.

Юрген Клоп е от треньорите, обичащи тичането, бързите контраатаки и пресата. Всички това го знаем от времето му в Дортмунд. Колегата сапио обаче не е гледал достатъчно мачове на Ливърпул за да забележи, че стилът на игра в момента е доста различен от този на германците. Златното правило за треньорите е , че те се адаптират според потенциала на играчите си. Клоп направи точно това, а Роджърс му завеща отбор, практикуващ британска тики-така :lol: Клоп въведе много от елементите на своя стил, но стъпи върху основите на Роджърс и сега Ливърпул е един от отборите с най- много притежание на топката във Висшата лига, нещо, което е ново и за Клоп. Той смени и схемата - играем 433 основно през сезона вместо типичната за него в Дортмунд 4231 ;) Тоест германецът еволюира в разбиранията си, което е чудесно, защото това го прави по- комплексен треньор, който може да изгради много силен отбор на Ливърпул. Трябва обаче време.
Последна промяна от CSKA69 на 08 фев 2017 18:20, променено общо 1 път.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
PSvilenov
Контакти:

Мнениеот PSvilenov » 08 фев 2017 18:12

dtzb написа:
PSvilenov написа:

Тук не мога да се съглася с теб. Есента със същите тези играчи биехме с по 3-4-5 гола с лекота. Защо сега не го правим вече повече от месец?! Защото другите се нагодиха към нашия стил, а ние не правим нищо по различно от есента. Твоята статистика го показва!!!! Само дето сега ефективността ни е почти нулева. И тук е ролята на треньора - да намери изход от ситуацията, защото разполага със същите футболисти ....... поне до края на сезона.

Е кое са ни разкрили ? Нали точно в миналата страница пуснах клипчето с разширен репортаж от последният ни мач ? 12 минути положения едно след друго пред вратаря им ? На кое точно са се нагодили ?
Последна промяна от PSvilenov на 08 фев 2017 18:49, променено общо 1 път.

Tart
Контакти:

Мнениеот Tart » 08 фев 2017 19:26

2) Klopp must find a new tactic to break down stubborn defences
Only teams in the bottom half of the Premier League or in the Championship have beaten Liverpool this season, which is not a coincidence.
Like Burnley, Swansea, and Wolverhampton Wanderers, Hull triumphed by sitting deep and absorbing pressure. Jurgen Klopp is yet to work out how to react to this.
Klopp loves to create high-tempo short-passing options in central areas (where there are 360 degree passing lines), and so instructs his playmakers/forwards to bunch together.
This system did not work well anymore against compact and hard-working opponents like Hull, who simply squeezed out space whenever red bodies approached the box (Marco Silva's back four made 46 clearances between them).
The answer is to quickly switch the play from flank to flank with long diagonals, which stretches the shell apart, tires out the opponent, and isolates full-backs one-on-one with your sharpest wingers.
Sadio Mane and Philippe Coutinho should be hugging the touchline in games like this, but instead they floated around in the most congested areas. Klopp has a lot of thinking to do.

Alex Keble

Това е само един кратък част от анализ.Както казах..има много подробни видео анализи, статистики как отборите са ни разкрили от септемви и всички правят едно и също..6-3-1 е основното..няма място дори крило да играе 1 на 1.Проблем е чак сега.

“I think Liverpool have been found out in the sense that teams know how to play against us and there is no plan B. But our biggest Achilles heel is an inability to defend, not just at set-pieces but now in open play.
Jason McAteer

Gil-galad
Контакти:

Мнениеот Gil-galad » 08 фев 2017 20:58

CSKA69 написа:Към модератора - недей да триеш мненията на интериста/тренера изцяло, защото така се губи смисъла на диалога, а и на форума като цяло. Той си има своя гледна точка, която защитава както може. Проблемът му е, че не успява да се стърпи и да не използва обидни епитети към другите съфорумци, а и към треньора и играчите на Ливърпул... Ето сега отговорът на колегата сапио виси във въздуха без мнението на интериста, а иначе беше основа за интересна дискусия, според мен на тема футбол базиран на притежанието на топката и приложениего му извън каноничната тики- така на Барса ;)

[offtopic]Този не е тренера, но и двамата няма да ги оставя да коментират в този форум повече. Все още не съм го баннал, защото не е пресякъл достатъчно границата, но в това, че е трол нямам никакво съмнение още с първото му мнение тук във форума[/offtopic]
Once in a generation a player comes along to whom nothing seems impossible! Luckily that player wears the number eight shirt at Anfield.

sunscres92
Контакти:

Мнениеот sunscres92 » 08 фев 2017 21:35

Това 100% е тренера - няма как - или е твърде добър имитатор

Върни се в “Ливърпул”