Mar70 написа:Не бе тренер, не ти казвам аз съм прав ти си крив. Въпроса е, че аз също съм съгласен, че Роджърс е добър треньор и според мен това е причината да го оставят. Може би с добри помощници ще стане много по - добър, защото при него има няколко много слаби звена. Първото му е защитата. 3 сезона 10 човека смени в тая защита, различни схеми и пак 40+ гола ... Има нещо, колкото и да е слаб Шкъртел и Миньоле и т.н. Второто нещо е въртенето на играчите. Еми, като нямаше ШЛ играеше с 14 човека и като са отпочинали и т.н разцепваха ама с ШЛ пак се опита да играе с 14 човека и се видя резултата. Слаба форма на някой и т.н. Третото което е, че като си науми нещо край ... 10 мача поредни само това, а дали става или не ... Има и супер много плюсове. Изкарва максимума от доста играчи. Тактически също не е зле, както твърдяха много хора. Експериментира с различни схеми, но пък от друга страна миналата година не мотивираше достатачно играчите си, което е неприемливо. Надявам се новия асистент да е "силен човек" и да може да прави точно тези неща: да стегне малко защитата, да може Роджърс да добие тази идея на въртене на играчите и да имат респект играчите към него, защото е някой. Но при всички положения са нужни добри опитни играчи във форма, които или поне 1 от тях да може да носи отбора в трудните мачове. Това е според мен.
Съгласен съм с всичко, което си написал. Роджърс още се учи и му трябва човек с манталитет, опит и авторитет. Ако се гледа глобалната картинка - има няколко клуба в света и повечето от тях в Англия, които плащат умопомрачителни суми за трансфери и заплати. От една страна това си е ОК, Висшата лига генерира огромни приходи, но пак си е лудост. За съжаление Ливърпул трябва да се конкурира в тази среда и няма никакъв спор, че когато Английски отбор се интересува от някой играч, цените веднага се завишават - Абрамович и дюнерите го направиха това с безумните пари, които наливат в трансфери и заплати. И тук се появяват ФСГ - като гледам заплатите, които се дават и трансферните суми, не може да се каже, че не дават пари. Мънибола не включва да се привличат млади играчи с неразгърнат потенциал, а да се събере отбор от правилни играчи, които заедно да постигнат успехи- във филма има една реплика към играчите - Може да не сте отбор от шампиони, но можете да бъдете шампионски отбор. Никой не може да ме убеди, че е разумно да е купят 3 играча за по 50 млн и да им се дават заплати от 150к нагоре, за да станем успешен отбор. Може да се привлекат играчи за много по-малки суми, с по-малки първоначални заплати, но те трябва да са добре обмислени и после треньорския щаб да извлече максимума от тях. Ами Суарес дойде за 22.8млн. паунда и заплата от около 40к на седмица. След година и половина вземаше колко Джерард, а последно се говореше за 200к. Е това ако не е добър бизнес, не знам кое е. Но Суарес си беше правилния човек, Роджърс извлече максимума от него, пасна като дялан камък на тоя отбор и го мъкнеше понякога сам. Другите примери Коутиньо - 8млн и първоначална заплата от около 35к, в момента се говори, че е на 70к, Стъридж - 12млн паунда, заплата 70к, в момента 140к. Има нещо сбъркано в цялата картинка, на фона на последния сезон и сега е момента да се направят нужните промени, за да се постигат успехи. На мен ми се струва малко вероятно, каквито и да са намеренията на янките, да не искат да се постигат успехи и да си стоим в топ 6 - стойността на отбор с успехи и такъв без успехи ще е съвсем различна. Парите, които се дадоха до този момент за трансфери и заплати, не виждам как ще се избият и от продажба на играчи - не виждам на някой от новопривлечените да им се е вдигнала цената - освен Джан.
Предстои интересно лято, дано тези които вземат решенията в крайна сметка да са си извадили нужните поуки и отбора да тръгне напред. Аз вярвам, че играчите не са чак толкова лоши, колкото всички ги изкарват - естествено, че има плява, която доказа, че не става и която трябва да се разкара.
П.С. Цифрите може и да не са съвсем точни.
Вчера мярнах нещо и от агента на Клоп, че Англия е предпочитана дестинация и не непременно отбор от топ 4, защото Клоп е доказал, че може да гради отбор, но искал да работи със спортен директор.