Селекцията в Ливърпул

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
mb45
Контакти:

Re: Селекцията в Ливърпул

Мнениеот mb45 » 10 юни 2015 10:52

Mar70 написа:Не бе тренер, не ти казвам аз съм прав ти си крив. Въпроса е, че аз също съм съгласен, че Роджърс е добър треньор и според мен това е причината да го оставят. Може би с добри помощници ще стане много по - добър, защото при него има няколко много слаби звена. Първото му е защитата. 3 сезона 10 човека смени в тая защита, различни схеми и пак 40+ гола ... Има нещо, колкото и да е слаб Шкъртел и Миньоле и т.н. Второто нещо е въртенето на играчите. Еми, като нямаше ШЛ играеше с 14 човека и като са отпочинали и т.н разцепваха ама с ШЛ пак се опита да играе с 14 човека и се видя резултата. Слаба форма на някой и т.н. Третото което е, че като си науми нещо край ... 10 мача поредни само това, а дали става или не ... Има и супер много плюсове. Изкарва максимума от доста играчи. Тактически също не е зле, както твърдяха много хора. Експериментира с различни схеми, но пък от друга страна миналата година не мотивираше достатачно играчите си, което е неприемливо. Надявам се новия асистент да е "силен човек" и да може да прави точно тези неща: да стегне малко защитата, да може Роджърс да добие тази идея на въртене на играчите и да имат респект играчите към него, защото е някой. Но при всички положения са нужни добри опитни играчи във форма, които или поне 1 от тях да може да носи отбора в трудните мачове. Това е според мен.

Съгласен съм с всичко, което си написал. Роджърс още се учи и му трябва човек с манталитет, опит и авторитет. Ако се гледа глобалната картинка - има няколко клуба в света и повечето от тях в Англия, които плащат умопомрачителни суми за трансфери и заплати. От една страна това си е ОК, Висшата лига генерира огромни приходи, но пак си е лудост. За съжаление Ливърпул трябва да се конкурира в тази среда и няма никакъв спор, че когато Английски отбор се интересува от някой играч, цените веднага се завишават - Абрамович и дюнерите го направиха това с безумните пари, които наливат в трансфери и заплати. И тук се появяват ФСГ - като гледам заплатите, които се дават и трансферните суми, не може да се каже, че не дават пари. Мънибола не включва да се привличат млади играчи с неразгърнат потенциал, а да се събере отбор от правилни играчи, които заедно да постигнат успехи- във филма има една реплика към играчите - Може да не сте отбор от шампиони, но можете да бъдете шампионски отбор. Никой не може да ме убеди, че е разумно да е купят 3 играча за по 50 млн и да им се дават заплати от 150к нагоре, за да станем успешен отбор. Може да се привлекат играчи за много по-малки суми, с по-малки първоначални заплати, но те трябва да са добре обмислени и после треньорския щаб да извлече максимума от тях. Ами Суарес дойде за 22.8млн. паунда и заплата от около 40к на седмица. След година и половина вземаше колко Джерард, а последно се говореше за 200к. Е това ако не е добър бизнес, не знам кое е. Но Суарес си беше правилния човек, Роджърс извлече максимума от него, пасна като дялан камък на тоя отбор и го мъкнеше понякога сам. Другите примери Коутиньо - 8млн и първоначална заплата от около 35к, в момента се говори, че е на 70к, Стъридж - 12млн паунда, заплата 70к, в момента 140к. Има нещо сбъркано в цялата картинка, на фона на последния сезон и сега е момента да се направят нужните промени, за да се постигат успехи. На мен ми се струва малко вероятно, каквито и да са намеренията на янките, да не искат да се постигат успехи и да си стоим в топ 6 - стойността на отбор с успехи и такъв без успехи ще е съвсем различна. Парите, които се дадоха до този момент за трансфери и заплати, не виждам как ще се избият и от продажба на играчи - не виждам на някой от новопривлечените да им се е вдигнала цената - освен Джан.
Предстои интересно лято, дано тези които вземат решенията в крайна сметка да са си извадили нужните поуки и отбора да тръгне напред. Аз вярвам, че играчите не са чак толкова лоши, колкото всички ги изкарват - естествено, че има плява, която доказа, че не става и която трябва да се разкара.

П.С. Цифрите може и да не са съвсем точни.
Вчера мярнах нещо и от агента на Клоп, че Англия е предпочитана дестинация и не непременно отбор от топ 4, защото Клоп е доказал, че може да гради отбор, но искал да работи със спортен директор.

chakalat
Контакти:

Мнениеот chakalat » 10 юни 2015 10:58

iliev72 написа:Направо ме разбиваш с твоята логика :lol: :lol: :lol: За Лалана го пише в договора който са подписали , а за Дани го има в правилата на ФА.

Няма как ти да не си на 7-мото небе че плащаме 7-8 млн за футболист идващ от изпадащ отбор чиито договор е изтекъл.Предполагам според твоите разбирания за футбол това ще е трансферния удар на лятото.Кой не знае Ингс, кой не е чувал за него ! Пази се Европа Ливърпул взе Ингс !!!!
Роджърс започва да пише нова страница в историята на клуба с футболисти като Алън и Ингс !
Е разбира се друг в въпроса каква ще е тази история и колко ще се хареса на феновете, но на кой му пука за фенове и успехи важното е да не се нарушава принципа да се взимат посредствени футболисти от които да се чака чудо.
Някой плащат 3 млн за Германски национал,световен шампион а някой 8 млн за страшилището Ингс.Да си учуден че този с Ингс не може да бие Лудогорец а този с Германския национал игра финал за ШЛ ?

chakalat
Контакти:

Мнениеот chakalat » 10 юни 2015 11:18

iliev72 написа:Само да припомня някои факти на трансферните богове тук.Всички обясняват как Йоренте им е излязъл без пари , но не би защото Юве са платили 3 млн на агента или поне така са обявили.
Въпроса ми е колко ли е взел агента на Кедира за тази сделка ?! И всяка една от сделките свързани с Юве и свободните агенти няма начин без всеки агент да е взел поне по 3 млн.
Поне за мен това е една страна на сделките за които всички мълчат.Няма трансфер , но има пари за агента.

Само да ти припомня че Юве станаха шампиони,взеха купата на Италия и играха финал за ШЛ а ние с 20 милионните сензации станахме боксова круша на Стоук.Дори и по 7-8 млн да им излизат свободни агенти като Йоренте и Кедира нали не смяташ да правиш сравнения с Ингс както и сравнение между нашия сезон и този на Юве ?

Потребителски аватар
pechalb
Контакти:

Мнениеот pechalb » 10 юни 2015 11:43

Отново се купуват недоказани футболисти на колосални цени! До кога?
http://pechalbata.com - Premium football tips for free

Gil-galad
Контакти:

Мнениеот Gil-galad » 10 юни 2015 12:27

Лукас Дин
Liverpool have made an enquiry for Lucas Digne, according to Le Parisien. More to follow.

За асистентите
Rene Meulensteen is open to becoming Liverpool's assistant manager, but is yet to receive an approach from the club. [Mirror]

Alex Inglethorpe, the club's academy director, is understood to have shown no interest in stepping up to first-team duties. [Mirror]

Клайн
Liverpool could face a battle to sign Nathaniel Clyne, with Man United expected to renew their interest in the Southampton full back. [Echo]
Once in a generation a player comes along to whom nothing seems impossible! Luckily that player wears the number eight shirt at Anfield.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 10 юни 2015 13:00

iliev72 написа:
saffron написа:
iliev72 написа:Само да припомня някои факти на трансферните богове тук.Всички обясняват как Йоренте им е излязъл без пари , но не би защото Юве са платили 3 млн на агента или поне така са обявили.
Въпроса ми е колко ли е взел агента на Кедира за тази сделка ?! И всяка една от сделките свързани с Юве и свободните агенти няма начин без всеки агент да е взел поне по 3 млн.
Поне за мен това е една страна на сделките за които всички мълчат.Няма трансфер , но има пари за агента.

По твоята логика , смятай колко е взел агента на Милнър или на Дани Ингс :mrgreen:

Направо ме разбиваш с твоята логика :lol: :lol: :lol: За Лалана го пише в договора който са подписали , а за Дани го има в правилата на ФА.

В правилника на ФА има колко взима агента при трансфер? :lol:
Това няма нищо общо с трибунала и това което ще вземе Бърнли :) Това са отношения с клуб, а отделно плащате на играча/агента при подписване на договора някакъв бонус.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Alonso_Massa
Контакти:

Мнениеот Alonso_Massa » 10 юни 2015 13:25

Тевес си тръгва от Ювентус! Ето го човека, който може да обърне нещата в клуба. Едни 15 милиона плюс една прилична заплата като на Милнър примерно и ето ни го нападателя, който ще ни реши проблемите в атака за 2 сезона напред. Дано има реален интерес от наша страна! Имаше слухове, но нищо по-сериозно...
[wrapimg=]http://1.bp.blogspot.com/-32O3MZ4OU1Q/TrdGFtNTuXI/AAAAAAAAB2w/5WmX_zMJ1t8/s400/Steven++Gerrard+-+Top+Football+Player+soccer.jpg[/wrapimg]

[offtopic][wrapimg=]http://nesncom.files.wordpress.com/2014/01/daniel-sturridge-chip-vs-everton-in-merseyside-derby.gif?w=500&h=280[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://www.finishersforum.com/wp-content/uploads/2013/02/gerrardgoal.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 10 юни 2015 13:26

Тевес се връща в Ривър ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Alonso_Massa
Контакти:

Мнениеот Alonso_Massa » 10 юни 2015 13:29

boabbb написа:Тевес се връща в Ривър ...

Абе да му предложим пачките, да дадем на Ювентус една прилична сума и да видим дали няма и двете страни да искат сделка с нас. Ако искаме да се оправим това е начина. С Ориги и Ингс трудно ще стане, да не казвам че е невъзможно.
[wrapimg=]http://1.bp.blogspot.com/-32O3MZ4OU1Q/TrdGFtNTuXI/AAAAAAAAB2w/5WmX_zMJ1t8/s400/Steven++Gerrard+-+Top+Football+Player+soccer.jpg[/wrapimg]

[offtopic][wrapimg=]http://nesncom.files.wordpress.com/2014/01/daniel-sturridge-chip-vs-everton-in-merseyside-derby.gif?w=500&h=280[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://www.finishersforum.com/wp-content/uploads/2013/02/gerrardgoal.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 10 юни 2015 13:30

Той нали не харесваше живота в Англия и затова толкова мрънкаше да напусне Сити. Абсурд да се върне и то при вас.

boabbb написа:Тевес се връща в Ривър ...

Ако те чуе някой Аржентинец, че бъркаш Ривър с Бока... :lol: Гестапо няма да те спаси : )))
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Ливърпул”