Колкото пъти вляза в този форум, всеки път оставам с впечатлението, че хората тук се радват повече след загуба на "любимият им отбор" отколкото след победа. И този път не прави изключение за съжаление... Ако не бях гледал вчерашния мач, гледайки еуфорията която цари тук, щях да си помисля че сме спечелили требъл. И в Англия хората се дразнят и ядосват на слабите резултати, но как един не видях да се радва след загуба не зная... Преди 3 години, когато след "луд късмет" в някой мач в който сме ударили 5 греди и сме изтървали 2 дузпи, тук хората се надпреварваха кой по-напред ще изрази радостта си и ще измисли по-обиден епитет за човека донесъл най-много успехи на Ливърпул в цялата му история. Сега може и причините за загубите да са по-различни, но радостта от тях и злобата на българските "фенове", които пишат тук продължават да са на същото ниво... Браво!
Колкото до мнението ми по въпроса, въпреки че при назначаването му много хора тук си мислеха, че аз ще бъда най-големият критик на БР и по подобие на тях ще чакам всеки удобен случай да си излея злобата, мисля че ги разочаровах... Може и да не съм най-големият фен на БР, но досега лоша дума за него не съм казал, няма и да кажа и сега и докато той е мениджър на любимият ми отбор. И то не толкова заради самият него, а от уважение към заветите на Бил Шенкли, които за мен са като Евангелие... И преди назначаването на БР и сега смятам, че най-големият проблем на Ливърпул са собствениците и финансовата политика, която те налагат в отбора. Докато това не се промени и Боб Пейсли да възкръсне и да поеме отбора пак няма да спечелим титлата, което вече започна да се превръща в мечта, а не цел... Така че проекта на БР си беше обречен още в началото и аз смятам, че ако може да се каже нещо положително за отбора в последните 3 години, то това е благодарение на него, а не въпреки него. Факт е и обаче, че той също допусна не малко грешки, които доведоха до проваления 3ти пореден сезон и като че ли започва да се изчерпва от към идеи как да се справи в невъзможната ситуация, в която го поставят собствениците. Така че от вчера насам би било лицемерно да кажа, че ще тъжа особено много ако пътищата между него и Ливърпул се разделят, но го уважавам за работата която е свършил до момента в отбора...
Ливърпул и Брендън Роджърс - имат ли бъдеще заедно?
Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Ливърпул и Брендън Роджърс - имат ли бъдеще заедно?
[center]

Walk on with hope in your heart and YNWA! YNWA!!![/center]

Walk on with hope in your heart and YNWA! YNWA!!![/center]
- Alonso_Massa
- Контакти:
Добре де, тук има хора, които не са гледали повече от 10-15 мача на Ливърпул за последните 3 години, ама са много компетентни бе мама му стара... Нека свърши сезона. И аз искам Клоп, но ако не можем да го уредим какъв е смисъла да вземаме пак някой млад и с потенциал да го чакаме и той да свиква. Поне Роджърс за 3 години понаучи това онова и ако не вземем вместо него някой доказан треньор въобще няма смисъл от смяна. Смяна в такъв случай би ни върнала още по-назад. Нека да се разсъждава трезво. За Кени започнаха да реват... Ау... Да опази Бог! Пък взеха и по Джан да плюят нищо, че момчето ни е най-добрия играч от вече близо половин година...
[wrapimg=]http://1.bp.blogspot.com/-32O3MZ4OU1Q/TrdGFtNTuXI/AAAAAAAAB2w/5WmX_zMJ1t8/s400/Steven++Gerrard+-+Top+Football+Player+soccer.jpg[/wrapimg]
[offtopic][wrapimg=]http://nesncom.files.wordpress.com/2014/01/daniel-sturridge-chip-vs-everton-in-merseyside-derby.gif?w=500&h=280[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://www.finishersforum.com/wp-content/uploads/2013/02/gerrardgoal.gif[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://nesncom.files.wordpress.com/2014/01/daniel-sturridge-chip-vs-everton-in-merseyside-derby.gif?w=500&h=280[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://www.finishersforum.com/wp-content/uploads/2013/02/gerrardgoal.gif[/wrapimg][/offtopic]
Alonso_Massa написа:Добре де, тук има хора, които не са гледали повече от 10-15 мача на Ливърпул за последните 3 години, ама са много компетентни бе мама му стара... Нека свърши сезона. И аз искам Клоп, но ако не можем да го уредим какъв е смисъла да вземаме пак някой млад и с потенциал да го чакаме и той да свиква. Поне Роджърс за 3 години понаучи това онова и ако не вземем вместо него някой доказан треньор въобще няма смисъл от смяна. Смяна в такъв случай би ни върнала още по-назад. Нека да се разсъждава трезво. За Кени започнаха да реват... Ау... Да опази Бог! Пък взеха и по Джан да плюят нищо, че момчето ни е най-добрия играч от вече близо половин година...
А значи можело, идва някой на 20 и веднага се вписва в отбора. Защо? Защото е достатъчно кадърен може би?
Thsmith написа:Интересно, че като вдигнеш глава нагоре в класирането и хоооп Моуриновската тактика от преди 20 г (дето няма как да успее) е убедителен водач, а модерните размотавания на топче гледат жално отдолу![]()
Не си ме разбрал или не съм се изразил правилно - 20 годишните разбирания са си на Далглиш и се изразяват в това да се играе с безкрайни дълги топки, обработвани от съответните английски дървета като Анди Керъл

Някой е споменал за Айтор Каранка, който е бивш асистент на Моуриньо в Реал и аз съм с две ръце за, защото от работата му в Мидълзбро с абсолютно посредствeни играчи съдя, че добре се е обучил от португалеца, без да изпада в крайностите му, които ме дразнят толкова много - няма ''паркиране на автобуси'', а една отлично подредена на контратаки игра.. В този ред на мисли Юрген Клоп показа нагледно в мачовете между Дортмунд и Реал, как контраатакуващата игра може да бъде приятна за окото и в същото време ефективна, без да се стига до крайна моуриньовщина

Никакво бъдеще нямат Брендън и Ливърпул заедно. Той ще си остане една голяма излагация с високопарни изказвания и нищо повече. Оплювахте здраво (някои от вас) Далглиш, че изхарчил много пари за некадърници, но този опука още по-голяма сума. Кени поне взе някаква купа и отборът беше кофти за срещане. Освен това, нека не забравяме, че един от взетите от Далглиш май ще ви е капитан. Няма да пропусна и най-голямата грешка в живота на Роджърс. Миналата година вместо да си цъкаме за Х, а то ние и не искахме друго, нашия тръгна да ни смазва резервите с някакви постоянни атаки. Е, как да не му боднеш две контри на този неориентиран любител на красивата игра?
cska69, това, че Кларк едва ли не командвал Далглиш и заради него играехте по-затворено влиза в топ 5 на най-тъпите неща, които съм чувал/чел.
Искаш Каранка, а Далглиш и Кларк не ставали. А ти гледал ли си поне един мач на Боро? Само да те светна, те играят дефанзивно и на контри. Понеже обаче мразиш Моуриньо, завиждаш и ред други такива низки, човешки страсти, едното за теб е подредена игра на контри а другото автобус. Аз те разбирам, спокойно.
Иначе, ако американците са доволни само да се развивват момчета и да се продават за много пари - може и да оставят Роджърс. Е така като Арсен Венгер. Цикли си човекът вече 10-12г. записва участия в ШЛ, че да има още приходи и евентуално, ако изпадне някоя купичка от сметките на Челси и МЮ. Някоя от малките. Ама си седи, за здраве.
cska69, това, че Кларк едва ли не командвал Далглиш и заради него играехте по-затворено влиза в топ 5 на най-тъпите неща, които съм чувал/чел.
Искаш Каранка, а Далглиш и Кларк не ставали. А ти гледал ли си поне един мач на Боро? Само да те светна, те играят дефанзивно и на контри. Понеже обаче мразиш Моуриньо, завиждаш и ред други такива низки, човешки страсти, едното за теб е подредена игра на контри а другото автобус. Аз те разбирам, спокойно.

Иначе, ако американците са доволни само да се развивват момчета и да се продават за много пари - може и да оставят Роджърс. Е така като Арсен Венгер. Цикли си човекът вече 10-12г. записва участия в ШЛ, че да има още приходи и евентуално, ако изпадне някоя купичка от сметките на Челси и МЮ. Някоя от малките. Ама си седи, за здраве.
Тони, гледал съм повече от два мача на Боро през този сезон, за да си съставя мнение.. Казваш нямало разлика между играта на контра на Каранка и тази на Моуриньо? Давам ти сравнението - Ман Сити - Мидълзбро и Челси - Ман Сити - виж внимателно дефанзивната игра на Боро и Челси и се замисли, че играчите на Боро могат само да връзват обувките на играчите на Челси по отношение на качествата си 
EDIT : Бих отишъл още по-далеч и бих ти припомнил мача Челси-Барселона (4:2) от Шампионската лига 2004-2005, когато Моуриньо надигра Рийкард с блестящи контраатаки. Пък сега виж Челси-Юнайтед от онзи ден и играта на Челси
Нещо му стана на този треньор по време на престоя му в Интер и от тогава насам, за мен, не е същия 

EDIT : Бих отишъл още по-далеч и бих ти припомнил мача Челси-Барселона (4:2) от Шампионската лига 2004-2005, когато Моуриньо надигра Рийкард с блестящи контраатаки. Пък сега виж Челси-Юнайтед от онзи ден и играта на Челси

Ми пълни глупости, само това мога да ти кажа. Нещо му стана на този треньор, вярно е. Най-много точки, най-много голове и най-малко допуснати. Боро съм ги гледал доста, заради Каранка и си имам мнение. Темата обаче е друга, иначе бих продължил още.
- Pragmatichen
С играчи за 150-200 млн паунда, да не можеш да победиш в 2 мача Лудогорец, ами да ти е нужна дузпа в 90 мин, да не можеш да вкараш гол на Базел и Реал(в два мача)...това е всичко друго, но не и сериозен отбор!
Ако дадат 150 млн паунда на ВСЕКИ друг отбор в Европа за играчи и заплати, ви уверявам, че играят поне 1/2 финал в турнир.
Нещастни английски дървари.
Вчера при малко повече концентрация в атака, посредственият и откровено слаб отбор на А.Вила можеше да ги бие с разлика.
Англия може и да е родина на футбола, но там футбол не вирее.
Ако махнете първте 2-3 отбора в класирането, надолу всичко е трагедияяяяяяяяяяяяяя, мъчат топката.
И като им гледам Чемпиъншип, първа, втора лига, са лиги с по над 20 отбора....и какъв е резултатът, накрая отиват на Световно и Коста Рика им разказва играта.
Гранд били, ама не са ставали шампиони от 25 години, а както е тръгнало, още поне 10 няма да бъдат.
То навремето и Нотингам Форест бяха гранд, ама сега къде са?
И Уотфорд бяха голяма сила, ама вече не сме 1970 година....животът върви напред.
Представяте ли си, английските отбори без парите, които им наливат, какво биха били?
Щом с толкова милиарди паундове не могат, ако са като Левски, ЦСКА, Звезда, Слован, Динамо Б., Партизан - тогава сигурно ще падат и от исландски и финландски тимове големите "грандове" от Англия.
Ако дадат 150 млн паунда на ВСЕКИ друг отбор в Европа за играчи и заплати, ви уверявам, че играят поне 1/2 финал в турнир.
Нещастни английски дървари.
Вчера при малко повече концентрация в атака, посредственият и откровено слаб отбор на А.Вила можеше да ги бие с разлика.
Англия може и да е родина на футбола, но там футбол не вирее.
Ако махнете първте 2-3 отбора в класирането, надолу всичко е трагедияяяяяяяяяяяяяя, мъчат топката.
И като им гледам Чемпиъншип, първа, втора лига, са лиги с по над 20 отбора....и какъв е резултатът, накрая отиват на Световно и Коста Рика им разказва играта.
Гранд били, ама не са ставали шампиони от 25 години, а както е тръгнало, още поне 10 няма да бъдат.
То навремето и Нотингам Форест бяха гранд, ама сега къде са?
И Уотфорд бяха голяма сила, ама вече не сме 1970 година....животът върви напред.
Представяте ли си, английските отбори без парите, които им наливат, какво биха били?
Щом с толкова милиарди паундове не могат, ако са като Левски, ЦСКА, Звезда, Слован, Динамо Б., Партизан - тогава сигурно ще падат и от исландски и финландски тимове големите "грандове" от Англия.

Държава, в която пациентите бият лекарите, не е държава.
Никой не те спира да си мечтаеш, но реалността е друга. Лъскаво, комерсиално, гледано и дори Чемпиъншип се гледа доста, а парите навсякъде са много. Ако можеха, всички освен Реал, Барса, Байерн и Юве, щяха да се изселят в Англия, за да "намажат''. Ама не става.
-
- Контакти:
mitari написа:Е доста хора се съгласиха с моето мнение. Познавам Ливърпул повече от 40г. Ходил съм специално в Англия за мачове.. Играл съм футбол, свирил съм срещи. Малко от малко разбирам. Още от самото начало казах че този мишок Роджърс не е треньор за такъв велик отбор. Той е плах, неуверен и явно и неспособен. Ниска летва е. За целият период не можа една важна среща да спечили. Това говори, че е слаб тактик не може да води мачове,да определя състава.За селекцията му какво да говорим, едно нищо.Миналата година си повярва, че е голям треньор, а то всичко се дължеше на Суарес, до известна степен на добрата игра на Стъридж, Коутиньо, Стърлинг и играта на предела на възможностите на Джерард. Вратар, отбрана и средна линия бяха трагични, каквито са и сега. Може да съм краен, но в Ливърпул заслужават да останат само Коутиньо, Стъридж, Айб/като млада надежда/ Стърлинг с особено мнение, защото се взе за голям, а напоследък е едно нищо. Това Лейва, Джонсън,Морено,Ламбърт, Лалана,Маркович, Шкъртел, Алън трябва да си ходят. Да им се отдаде дължимото. Дълбоките резерви не ща и да споменавам. Един Хендерсън, никога не ми е харесвал и няма да ми хареса. Футболист с един крак и без никакви качества.Мога да направя разбор в детайли на играта в защита, и нападение, но не е нужно. То се вижда от резултатите. Всички щабове на отбора са слаби. Нямат лоби във ФА, в съдийството. Ливърпул е най-ощетявания отбор. Знаем какво правеше Фърги, сега Моу, Венгер и т.н.
Ето с това мнение съм съгласен на 100000%!!!
Имало едно време един Манчестър Юнайтед, който играел с малък успех в Англия и абсолютно никакъв в Европа. Далеч от надмощието си днес в Премиър Лийг и отсъстващ от големите международни сцени, той се люшкал между анонимността и посредствеността.