gogovcite написа:suareshampion написа:gogovcite,абе какъв беше тоя страх вчера ? Как се уплашиха всички ,не е истина .Ще кажеш ,че излизат срещу Барса или Байерн ?? И това вече втори мач ,и срещу манафите беше същото положението . Не мога да си обясня нещата ? Айде за младите в отбора ,донякъде имам обяснение ама опитен играч ,като Коло Туре да глътне толкова гипса е необяснимо ? С такъв опит зад гърба си и тръгва да ми я води а е последен в защита и Арсенал правят дълбока преса ? Грозна картинка . И не само това ,имаше сумати смешни отигравания .
Лукас и той беше плах ,Хендерсън както винаги и той ,Алън и той втори мач е неузнаваемо плах,страхлив и некоцентриран ?? Не можеха два паса да си дадат бе ,бах му майката аз ? Ами тоя Миноле ? Кво е тва бе нашия ? Подреждаш си стената да ти пази единия ъгъл и си пазиш другия ,елементарно .А те му я шибнаха в неговия ъгъл ? И той глътна гипса пак ,като първия полусезон и като целия минал сезон ,разбира се .
За Морено да не говорим ,той пък показва уж някакво самочуствие ,но много глупости прави .Ужасен е . Няма място в титулярния състав към тоя момент ,ся няма кво да се лъжем . Как няма да го биеш там бе ? Остави се да го минат ,като спрял влак ? И това му е сигурно 10 фатална грешка през сезона ??? Ееееееееее не ,тотално ме подведе тоя малкия .Аз толкова разчитах на него и му се радвах .В Севиля беше корено различен .
Може би и Роджърс има вина за този психологически срив в отбора ,но основно аз си виня играчите .
И тоя Лазар ,как няма да я подадеш там бе ееййййййй дърводелец ? Ми става 0-1 и мача тръгва в съвсем друга посока ,не е ли така ? Те щяха да тръгнат да връщат гола ,да се поуголят отзад ...а ние се затваряме ,използваме бързия Рахимчо , играем на контра и можеше и още да им вкараме . Този лош пас на Лазар ,отново го отдавам на плахост,страх и неувереност . Ебати ташака ,не ги е срам .При 3-0 вече мача свърши, почнаха да контролират топката през второто ,но кел файда вече ,ония се позатвориха и нямаше пространства ? И пак допускаха елементарни грешки ,до самия край мача допускаха грешки .Джан ,кво беше това остро влизане ,при положение ,че имаше вече един жълт картон ? Огромна глупост .
Не ,не направо не мога да ги позная от два мача насам ?? Тъкмо се зарадвах ,че станаха стабилни отзад и те пак се изсраха на метеното ? Ами ние допускахме по един макскимум два удара ,по време на мачовете тая година ? Ся ,знам че не може във всички мачове да се играе перфектно ,но точно срещу преките конкуренти да излязат толкова страхливо ,не го очаквах .
Добър отбор сме ,но все още млад и неопитен . Усети се липсата на Шкъртел .Тъкмо влезе в час и къде я направи и той тая глупост ,при положение ,че знае много добре какво ще последва ? Пресен пример имено с него и Коща ? И опита на Джерард липсваше в тия два мача . Но и той отиде и направи същата глупост ? Малоумна работа . Нямам думи .
Ти говориш за страх, но аз не съм сигурен, че това е точното определение. Има една дума в българския език, която много точно съвпада с поведението на отбора вчера - овчидушие. Нямаме лидер! Няма го човекът, който е готов да хапе, да плюе, да мачка, да се разправя със съдиите. Такъв, който да вдъхновява и озлобява и останалите. Такъв, който да е готов да поеме освиркванията при гостуванията на отбора, да не се притеснява от коментарите в медиите на другия ден. Дето не мисли кое е правилното решение, а действа инстиктивно, рисково и първично в името на това да поведе отбора. Много по-лесно е да подкрепиш такъв човек, но е трудно ти да си този, който да изпъчи гърди, да се набута между шамарите и да води уж безмислени понякога спорове. Такъв беше Суарез, такъв е и Джерард, но тях ги нямаше вчера на терена.
Хендо има желанието, има и смелостта, но няма харизмата на такъв човек. Няма и чисто футболните качества. Тук искам да поясня, че аз го смятам за много важен за отбора и съм на мнение, че той има място при нас, но не е лидерът, от който се нуждаем. Стъридж и Коутиньо за съжаление също не са такива ЛИЧНОСТИ. Колкото и добри футболни качества да имат те не са хора, които могат да поведат отбора в тежък момент, а са по-скоро хора, които се влияят от общото настроение. Според мен такива качества има Джан, донякъде Шкъртел и малкия Айб. Но трябва някой, който играе в предни позиции да е водачът. Не може да очакваме от централен защитник да обръща мачове, нали? Виж как рухна отборът след първия гол. Та те взеха мача за 10 минути! Този момент беше много показателен за липсата на лидер и оттам, както ти споменаваш, психика на отбора. И погледни кои имат наказание - Джерард, Шкъртел и Джан. Другите просто си мишкуват, това е. Затова съм готов донякъде да разбера Джерард и колкото и глупава да беше постъпката му в миналия мач да го не го обвинявам. Много е трудно да гледаш отстрани как ти мачкат отбора и да знаеш какво трябва да се направи, но да нямаш подкрепа.
Друга причина, чисто футболна от вчера, е неспособността на централните ни защитници да изнасят топката. Видя ги и в двата мача, в които ни играха с висока преса как се затрудняваме. Нито Сако, нито Туре се чувстват сигурни при такава преса. Ловрен трябваше да е човекът, който да запълни тази дупка, но пък той е много колеблив в дефанзивен план, а това все пак е основното за един ЦЗ.
Уф, аре че много дълга тирада стана и сигурно ще доскучее на хората. Ще правим генерални оценки след края на сезона...