suareshampion написа:nghcvth написа:Поздравления на феновете на Юнайтед, отборът им спечели заслужено.
Спечелиха ,защото Ван Гаал ,реши точно в тоя мач да пусне Мата ,Ерера и още сумати халфове ,заедно на терена .Мата винаги съм го харесвал и искал в нашия отбор .Свалиха топката трайно на земята ,разиграваха добре ,движеха се много ,пресираха и това им донесе победата . Общо взето ни биха с нашите силни страни .Досега ,аз виждах корено различни неща в техния отбор и затова бях сигурен ,че ще ги бием . Те играха цял сезон един отвратителен футбол . Ако обаче ,продължат по същия начин ,както срещу нас и Тотнъм ,може и да постигнат успех..
А защо Ван Гаал точно в този мач реши така да играе и в точно този състав? Дали не е защото той и неговият щаб не са разучили добре играта на Ливърпул и са достигнали до логичното заключение как е най-добре да се противодейства? Дали не е защото тактиката и стила на Роджърс са предвидими и всъщност лесни за противодействие? Холандецът може да има всякакви кусури, но е тактически един от най-подготвените мениджъри и такива дербита него хич не го притесняват, стига футболистите му да изпълняват стриктно указанията му

Що се отнася до играта на Юнайтед - същият този холандец е достатъчно луд да проведе сезонът им до момента сякаш са в подготвителния период преди сезона - неспирни експерименти със схемата на игра (3-5-2, 4-4-2, 4-3-3, 4-5-1), с позициите на играчите (Блинд ,Рууни, Рохо) и със стилът на игра - пробваха да играят с дълги топки и центрирания (типично британски стил), пробваха да играят прибрани и на контраатака, пробваха и със задържане на топката и повечко пасове, пробваха и скоростно в атака с бързо преливане.. За тях това е преходен сезон, но като че ли започнаха да налучкват ваксата.. Следващият сезон очаквам вече да са в преследване на титлата и евентуално Шампионската лига, ако се класират..
Въпросът е, ние къде сме?!