Мнениеот matador1 » 17 сеп 2014 10:16
Все пак с този гол изравниха чисто статистически постижението на Левски от 2006 г. и за сега са на 3то място в групата, макар и с голова разлика. Не вярвам обаче Базел да падне от този Ливърпул. Като цяло очакванията за групата ще са доста прекроени. Базел съвсем спокойно може да вземе второто място с малко късмет като издъни Ливърпул още другия мач.
Излиза, че най-точна прогноза по-горе е написал Доктора, на който много се присмяха, а аз помислих за пеувеличена. Наистина ако бяха играли по-агресивно, като нищо мача щеше да е 1:2 за Лудогореца. Ливърпул бяха кръгли нули. Вкараха един баламски гол и получиха дузпа в края, която май все пак беше истинска и явно простотията на Борян лиши отбора от точка. И за двата отбора бих казал, че показаха много ялово нападение, особено първото полувреме. Добра игра в защита освен това. Пак Доктора беше казал, че Балотели е пълен смешник и е прав, отделно разните английски национали не струваха. Обаче макар и да играха добре според мен Лудогорец постъпиха с повече уважение от необходимото преди последните 10-15 минути на мача и играха страхливо. Виждаше се в действията им, не тичаха достатъчно, често бяха колебливи, а и имаха възможности с по-бързи атаки. Без да преувеличавам, можеха да им съдерат мрежата с по-смела игра. Ливърпул играха по-слабо от Сятуа и дори от Партизан. Дермеджиев добре нарави, че насити центъра с футболисти.
Ако имаше играчи можеше доста добре да изиграе мача с тактиката, която Уругвай използва срещу Англия на СП. Там Кавани разиграваше топката увличайки другите футболисти, които се скупчваха около него - вчера футболистите на Ливърпул действаха по подобен начин и щеше да даде резултат. След това той центрираше измежду тях към свободния Суарес и следваше опасно нападение. Не знам дали играчите на Лудогорец можеха да изиграят нещо подобно. Според мен Дермеджиев подходи твърде предпазливо. С една идея повече от необходимото и трябваше да заложи тази една идея в нападението. Тогава щяха да бият.
Браво за играта, нямаше излагации. То си пролича, че ще е така, щом купиха Борян само заради мача. Интересно е с Реал дали ще е той или Владо Стоянов на вратата. Браво и на мощната българска публика, която надвика цял "семкаджийски" Анфийлд! Страхотно наистина!
И браво на Доктора, който даде най-точната преценка за двубоя и никой не му повярва.