Шампионска лига 2014/2015 - Ливърпул (Група "В")

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
TRTH HRTZ

Re: Шампионска лига 2014/2015 - Ливърпул

Мнениеот TRTH HRTZ » 26 авг 2014 18:39

smoothc написа:
Какво виждаш? Бъдещето ли? Кажи с кои отбори сме в групата?

Абстрахирайки се от факта,че мнението ти е абсолютно неконструктивно...ще кажа следното:
Сега се сещам,че в периода 2008-2010(когато се случиха трансферите на Кака в Реал и Ето'о в Интер) по ирония на съдбата се паднаха:Милан и Реал в една група,а година след това Барселона и Интер.И в този ред на мисли и по-конкретно "на база" тези съвпадения,бих прогнозирал,че Ливърпул ще се падне с Барселона.

И аз имам чувството, че Ливърпул ще срещне някой от двата големи испански гранда - Реал Мадрид или Барселона.
Би се получила страхотна група: Реал Мадрид, ПСЖ (или Борусия), Ливърпул и Лудогорец. :mrgreen:

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 26 авг 2014 18:42

Венгер освен дългогодишната си работа има 3 титли на Англия и няколко ФА. Нулеви успехи в Европа. Моуриньо не постигна нищо в Европа с Челси и дори с Реал. Миналата гоина с Челси стигна пак там където и предните няколко пъти - 1/2 финал. Ван Гаал може да е добър, но ако не си спомняш беше изгонен от Барселона /2 пъти/ и от Байерн преди няколко години. Значи все пак и на него му куцат определени неща, най-вече отвратителния характер де.

Ок,това е твоето мнение,но...всъщност не разбрах само,какво следва от това?
Важното е,че тези трима мениджъри са в една категория:Висша класа мениджмънт!
Брендън Роджърс,Маурисио Почетино,Роберто Мартинес пък са прогресиращите тип мениджъри,които на този етап попадат в една обща категория.

chakalat
Контакти:

Мнениеот chakalat » 26 авг 2014 19:22

smoothc написа:
Проблема е че когато и да пишеш нещо в нашия форум винаги е базирано на това че някак си ти се иска да се провалим.Никога не даваш някаква прогноза или коментар базиран на някаква логика изключвайки омразата ти и очевидното желание да дразниш.
Както ти казах жребия не е теглен и е трудно да се даде прогноза между неясни съперници.Оставям настрана факта че с 11 точки вероятността да не излезеш от групата е доста нищожна.

Чакал,за съжаление доста се бъркаш,приятелю!
1.Винаги съм се стремял да бъда максимално обективен,още повече в анализите и изследването на конкуренцията.
2.Относно подчертаното:Абсолютен двоен стандарт и преиначаване на нещата.
От една страна,за всеки един от топ отборите и косвено за Висшата лига,е важно да има силна конкуренция,защото в крайна сметка тя определя и качеството/прогреса.
От друга страна,аз като фен на Манчестър Юнайтед не мога да се радвам(което обаче не ми пречи да адмирирам,когато е необходимо) на успехите на Челси,Ливърпул,Сити,Арсенал(що се отнася до Висшата лига),докато в Шампионската лига нещата са на една малко по-различна платформа,която е провокирана най-вече от отношението на УЕФА към английския футбол.
В случая обаче говорим за Шампионската лига,където Манчестър Юнайтед не участва тази година.
И в този ред на мисли,няма как да бъда настроен контра-конкурентно към нито един английски отбор,което косвено означава,че това ще ми и позволи да бъда още по-обективен към същността на събитията и процесите.
Разбира се акцентът тази година е завръщането на Ливърпул и точно поради тази причина ще е страшно интересно да се наблюдават най-вече динамиката и подходите на Брендън Роджърс в една доста по-различна и устойчива среда,каквато е Шампионската лига.
Този турнир се явява нещо като лакмус,който ще даде адекватен отговор за нивото на прогрес и развитие в отбора.
4.На практика е така(въпреки,че в последните години имаше няколко изключения),но все пак аз никъде не съм коментирал,че Ливърпул ше спечели точно 11-точки.
Казах,че максимумът за Ливърпул са 11-точки! Моля,вниквайте по-внимателно в същността на нещата.

Понеже използваш изброяване ще ти отговоря и аз така:
1-во какъв ти е анализа за 3-те ни съперника а как ги изследва че нещо не ми е ясно.Вариантите са адски много от група в която спокойно да направим 18 точки до група в която евентуално да останем последни.Анализа на представянето на Ливърпул в ШЛ е 5 успеха, отбор похарчил почти 150 млн евро с треньор който води отбора 3-ти сезон.Анализирай ми евентуална група която е напълно възможна Бенфика,Шахтьор,Ливърпул,Лудогорец на базата на кое смяташ че ще сме 3-ти с 11 точки.
2-ро Не виждам как може да си обективен и безпристрастен за неизвестни събития.Редовното ти присъствие тук показва че изобщо не си безпристрастен към резултатите на Ливърпул,убеден съм че вчера си умрял от кеф след загубата ни.
3-то Тук кратък урок по математика че между 2 и 4 има ТРИ.Но все пак на фона на "анализите" ти ще ти кажа няколко факта- група на смъртта донякъде може би била добре за Ливърпул, при последните си участия падахме от по непретенциозни отбори и биехме по - силните,в Европа все още сме най-титулувания английски отбор,отбора вече има резервна скамейка достатъчно дълга да играем на няколко фронта(колко е качествена времето ще покаже)
4-то когато числата говорят и боговете мълчат а след като имаш способности да виждаш бъдещето би ли ми казал максималните точки на още 2-3 отбора по избор,ще чакам с лист и химикалка да му мисли Божков ще трябва да ми прехвърля Еврофутбол :)
5-то (бонус) Сериозно ти казвам ти си като болен от алцхаймер в публичен дом, свалил си си гащите навел си се а се чудиш що те таковат.Редовно идваш тук да демонстрираш колко много мразиш отбора,да дразниш и ти е чудно що ти трият постовете и те плюят.
А понеже толкова много обичаш нашия форум чак нямаш търпение да ни обясниш с "безпристрастни" факти как едва ли не ще губим всеки мач ще ти дам една прогнозна цялостна картинка за твоето отборче.ЛВГ може да е добър но е бил в първенства където е имал конкуренция от макс 1 отбор, едно е в Германия където Байерн рядко среща конкуренция от повече от един отбор за Испания без коментар друго е в Англия.Може би му е станало ясно че в Англия отбори които са били пред изпадане миналата година нямат грам идея да се дават без бой.В горепосочените страни може да мине номера да ползваш 4-5 звезди и да наложиш 2-3 младежи но в Англия това се случва веднъж на 100 години а вие изчерпахте лимита.Тук при подобни експерименти следва бой и срам.Отбора ви беше ясно че ще се разпадне още когато продадохте Роналдо и не взехте никой, беше въпрос на време инак може би най-успешното поколение което сте вадили да остарее и да се върнете към нормалното си състояние 1967-1992.Многото трансфери при вас са спешни и наложителни но не чакайте от стиснатите си собственици скоро подобна щедрост (да не говорим за финансовия ферплей че всеки има някакъв таван).При положение че нито Ерера нито Шоу са някакви звезди като Ди Мария 70-те милиона които дадохте за тях са по - голям риск от трансфера на Балотели няколко пъти.Ако повторят игрите на Фелайни ще се окаже че сте метнали на боклука 100 милиона паунда.Като прибавим и факта че Мата играе около 20% от това което беше първите си години в Челси и многото контузии нещата са повече от отчайващи.На фона на цялата тази картинка ако бях на твое място щях да кротувам и да чакам по добри дни вместо да ходя във форума на отбор чиито фенове имат пълното право да ми се подиграват.

Izzy
Контакти:

Мнениеот Izzy » 26 авг 2014 20:09

На диемаджията ще кажа само, че ЛВГ го разкриват навсякъде. В Барса-няма нужда от коментар. В Байерн взе една титла като Шалке му дишаха във врата до последно, а на следващия сезон в Германия го гавреха Борусия,Шалке,Хановер и Майнц, изпокара се с лидерите на отбора и дори не довърши сезона. Вярно наложи футболисти като Мюлер и Алаба, но дотам. Мога да припомня и първия престой на ЛВГ начело на Холандия - дори не се класира за СП 2002. Така че ЛВГ е по-опитен от доста мениджъри във ВЛ, но с това горе-долу се изчерпват неговите преимущества.

chakalat
Контакти:

Мнениеот chakalat » 26 авг 2014 20:51

Ван Гаал им е опит да започне да гради нов отбор който ще бъде воден от някой друг.Според мен допуснаха грешка с Мойс трябваше да преглътнат слабия сезон да му покажат жълт картон и да го оставят и този.Мойс свърши доста добра работа в Евертън с почти никакви средства, реално той не води негов МЮ а остатъците от МЮ на Фергюсън които вече бяха застарели или изчерпани.Както ще да е не мога да не се наслаждавам на падението им, тъй както дочух и ЛВГ е започнал с подобряването на негативни рекорди то скоро няма да има кво да се подобрява ще е ежедневие ^^

Потребителски аватар
l1v3rpool
Контакти:

Мнениеот l1v3rpool » 26 авг 2014 21:17

В този форум става все по-интересно щом вече и пророци се навъдиха. Ще бъде интересно да чуем и точните резултати в групата.
Мога само да пожелая успех на момчетата в турнира.. Зрелище винаги има щом участва Ливърпул :)
[wrapimg=]http://prikachi.com/images/470/7937470m.gif[/wrapimg]

YNWA

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 26 авг 2014 21:51

на базата на кое смяташ че ще сме 3-ти с 11 точки.

Ето тук ти е основната грешка,приятелю-неумението ти да тълкуваш адекватно контекста на ситуацията.
Ще повторя отново(за неразбралите):За мен лично в каквато и група да се падне Ливърпул(в крайна сметка конкуренцията е огромна и тук няма случайни отбори,така че...) максимумът от точки за отбора(според мен) ще са 11.
А вече крайната позиция:1.Основно си мисля,че Ливърпул ще завърши трети.2.А вече с доста късмет и врътки до края-второ място и продължаване към 1/8 финалите.
Та Ливърпул в силните си години(2005-2009) събираше ср.10-12 точки(още повече от позиция на I-ва II-ра урна),та какво остава сега...когато всичко е коренно различно за отбора?

Gil-galad
Контакти:

Мнениеот Gil-galad » 26 авг 2014 23:23

smoothc написа:

Ето тук ти е основната грешка,приятелю-неумението ти да тълкуваш адекватно контекста на ситуацията.
Ще повторя отново(за неразбралите):За мен лично в каквато и група да се падне Ливърпул(в крайна сметка конкуренцията е огромна и тук няма случайни отбори,така че...) максимумът от точки за отбора(според мен) ще са 11.
А вече крайната позиция:1.Основно си мисля,че Ливърпул ще завърши трети.2.А вече с доста късмет и врътки до края-второ място и продължаване към 1/8 финалите.
Та Ливърпул в силните си години(2005-2009) събираше ср.10-12 точки(още повече от позиция на I-ва II-ра урна),та какво остава сега...когато всичко е коренно различно за отбора?

[offtopic]Благодаря за експертния анализ :) Сега, ако искаш отиди поанализирай малко МК Донс, които току що ви вкараха гол с гърди :)[/offtopic]
Once in a generation a player comes along to whom nothing seems impossible! Luckily that player wears the number eight shirt at Anfield.

chakalat
Контакти:

Мнениеот chakalat » 26 авг 2014 23:53

Gil-galad написа:
smoothc написа:

[offtopic]Благодаря за експертния анализ :) Сега, ако искаш отиди поанализирай малко МК Донс, които току що ви вкараха гол с гърди :)[/offtopic]

[offtopic]Като го гледам колко успешно е познал резултата с гиганта от 3-та дивизия взех да имам съмнения относно способностите му да прогнозира.Разбирам да отпаднат но такъв резил аха-аха жал да ми стане....[/offtopic]

Потребителски аватар
mitko9311
Контакти:

Мнениеот mitko9311 » 27 авг 2014 01:01

По темата за ШЛ пак казвам жребия се тегли на 28 когато имам рожден ден и съм си пожелал група Барса, Борусия, Ливърпул и Лудогорец, но ако Лудогорец не се класира нека 4-тия отбор да е Рома !!!! По-добре тежки съперници и трудни мачове нека трупат опит младите пък ако не излезнем от групите здраве да е ще се борим за ВЛ(където очаквам 1-во място) и някоя купа :)
[wrapimg=]https://lh3.googleusercontent.com/-8gXe-kXWJU0/UzM7OTjWN_I/AAAAAAAAB8M/dQK3TygTMeU/s0/26-03-2014-GifNumber-238.gif[/wrapimg]

Върни се в “Ливърпул”