Селекцията в Ливърпул

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Karsa Orlong
Контакти:

Re: Селекцията в Ливърпул

Мнениеот Karsa Orlong » 22 май 2013 14:33

tisho_ynwa написа:
Karsa Orlong написа:Хонда и Вия ги дъвчем от години, ама успокойте се - няма да ги вземем :lol: (по една или друга причина). Според мен трансферите ни трябва да са:
1. Вратар - на мен лично ми омръзна от глупостите на Рейна. Срамота е вратар на голям отбор да не може да прецени нито едно центриране на разстояние повече от метър от гол-линията и при всяко такова да изглеждаме буквално трагикомично. Да не споменаваме издънките му в миналото, как уби инерцията ни срещу Челси, когато им бяхме повели като гости с 0:2 в ШЛ, как плажна топка му вкара гол, огромната му заплата и т.н. За мен времето му като вратар на Ливърпул свърши, дано и Роджърс да мисли така.
2. Двама централни защитници (ако не продадем Шкъртел). Слуховете за Пападопулос и Коло Туре тук звучат много добре и тези футболисти напълно биха задоволили нуждите ни. Друг е въпросът, че според мен трябва и нов човек в щаба за този аспект от играта, както и може би нов треньор на вратарите. Много промени, които едва ли биха могли да се извършат изцяло в рамките на едно лято.
3. Дефанзивен халф - изключително важен пост, на който напоследък зачестиха незадоволителните изяви на Лукас, а когато той липсва поради контузия - изобщо нямаме такъв. Сякаш този пост е подценяван при нас, въобще няма слухове, че се търсят играчи за него, а дефакто разполагаме там само с един човек в непостоянна форма без никаква алтернатива.
4. Крило - самият факт, че Даунинг изигра толкова мачове като титуляр на този пост говори, че имаме нужда от нов човек там. Ако Асайди бъде продаден, няма да е лошо да дойде някой на негово място, но с тази разлика, че още с трансфера си е гласен за титуляр. Даунинг направи доста по-добър сезон от предходния, но нищо повече - все още не играе като футболист за 20м паунда и е далеч от представите на всички нас за крило на Ливърпул. Другият вариант е да чакаме някой измежду Стърлинг, Сусо и Айби да се развие, но дали това далеч не е сигурно, че ще стане през този сезон, още повече, че на мен понякога ми домъчнява да гледам как Сусо трябва да се мъчи на очевидно непривичната му роля по крилото.
5. Нападател - ако Суарес остане тук ще ни трябва някой просто за бройка и различна опция, ако даден мач не върви. Не се ли отървем от Керъл е ясно, че това ще е той, колкото и да не ни се иска. Продадем ли го обаче, мисля че някой като Лоик Реми или подобен на него би ни свършил работа.
Според моите виждания през това лято се нуждаем от 6 човека, които бихме могли да привлечем за обща стойност около 50м, които Роджърс би трябвало да си докара с продадените футболисти (такива за мен трябва да са Керъл, Рейна, Шелви и Асайди). Ако Коло Туре дойде без пари, то тогава ще плащаме за 5 човека и за 50м би трябвало да си набавим нужната класа за целите през следващия сезон.
P.S. Не ангажирам никого с мнението си, като същевременно осъзнавам, че на някои места то звучи доста утопично. На всички ни е ясно, че много рядко трансферите в Ливърпул са такива, каквито ни се иска на нас - феновете ;)

не че ти опонирам но ако така разсъждаваме ние трябва да правим "пълна промяна" е човек то по тая логика трябва да вземем 10 човека. Нека разгледаме по рационално: Рейна за мен винаги си е бил класен играч само да играе с увереност.

За крилата - младите времето да ни изкарват мачовете и да са титуляри като разчитаме на тях да ни мъкнат изтече, да залагаш основно на Стърлинг Сусо Айби се прави в пробен сезон нещо като този който измина. Сега те са просто алтернатива, а за твърд титуляр да разчиташ на него трябва да вземеш някой класен футболист и опитен най-вече - Самир Насри, Бен Арфа, или едно от двете крила на ПСВ Дрийс Мартенс и Джърмейн Ленс.

Суарез сме длъжни да го задържим - с две думи световна класа. Той ще се върне само след 6 мача, тук номера е да продадем Керал и да вземем Лоик Реми това ще е + за нас. Дефанзивен халф - Алън резерва, но титулярното място се клати - Лукас наистина не е на ниво. Но пък знае ли се може един от двамата другия сезон да влезе във форма и да си извоюва постоянно място в отбора а другия сяда на пейката.

За централните бранители всички сме на едно мнение че трябва да се купи един футболист там. Шкъртел и Агер несменяеми в стартовата 11-торка и един играч да се конкурира с тях, Коло Туре е опитен и би свършил работа като алтернатива, в краен случай имаме Кели и Коатес. така че с Туре + убийствена форма от Агер:Шкъртел и това е формулата!

Не е пълна промяна. Шкъртел съм сигурен, че или ще бъде продаден, или ще е резерва (с което той едва ли ще е съгласен) - нали не мислиш, че единствената причина Карагър да изкара толкова време като титуляр беше, за да трупа мачове? Роджърс просто е вдигнал мерника на Шкъртел, така че негов заместник трябва да се купи. Трябва и още един за заместник на отказалия се Карагър. За вратаря - немислимо е в Англия да се бориш за топ 4 и да имаш НАЙ-СЛАБИЯ вратар в лигата що се отнася до центрирания. Иначе има добър рефлекс и Барселона не са толкова тъпи, колкото ги мислят всички, като искат да го привлекат - за Испания би бил много добър вариант, още повече, че и играта му с крака е на най-високо ниво за вратар, което ще пасне идеално на стила им топката да се изнася по земя. За мен при една оферта от 10м + от тях не трябва да се замисляме и грам, но тук вече е каквото Роджърс си реши. Дефанзивния халф - може и да е някой, който да е резерва на Лукас, но все пак да има някаква конкуренция и взаимозаменяемост на този пост. Крилото - виж титулярните крила на отборите от топ 5 (тези на Юнайтед през тази година разочароваха, но те винаги правят от нищо нещо, ние с тях не можем да се мерим по ефективност) и ми кажи как там би се промъкнал отбор с Даунинг като титуляр в редиците си. Излиза, че трима от играчите, които според мен трябва да привлечем ще са титуляри и трима - резерви. Това не е пълна промяна, а резонно освежаване на поставил си високи цели клуб ;)

Потребителски аватар
9lives
Контакти:

Мнениеот 9lives » 22 май 2013 14:51

- Stoke want Rafa Benitez to replace Tony Pulis as the club's new manager.
You cannot transfer the heart and soul of Liverpool Football Club, although I am sure there are many clubs who would like to buy it.

- Jurgen Klopp

liv_fc
Контакти:

Мнениеот liv_fc » 22 май 2013 15:05

При всички полежения ще трябва да се вземе минимум 1 защитник, който да се бори с Агер и евентуално със Шкъртъл за титулярно място, и един които да има потенциал за такъв. Аз смятам, че лятото и Коатес ще напусне, което означава, че в отбора ще останат само Агер и Шкъртъл, а бъдещето на словака не е особено сигурно.

Не мога да разбера как виждате Алън като дефанзивен халф, при положение, че Роджърд и Алън казаха, че мястото му не е там, а и това си личеше от километри. Според мен също трябва да се вземе играч за конкуренция на Лукас.

Крило също би трябвало да се вземе. Вярно е, че младите Стърлинг и Айби имат страхотен потенциал, но според мен трябва още един футболист, който да се конкурира с Даунинг и Коутиньо, и Асаиди не е този футболист.

Нападател според мен е излишен. В отбора сега са Суарез, Стъридж и Борини, т.е. не виждам място за още 1, при положение, че се играе с 1 нападател.

Аз смятам, че трябва да се вземе и алтернатива на Енрике и фактът, че има спекулации с леви защитници, ме окуражава. Видя се, че когато не бе сигурен в титулярното си място испанеца вдигна доста формата си.

Въпроса с вратаря е спорен. Нека Роджърс сам си прецени. Не забравяйте, че за стила на игра на тима има нужда от точно определен профил вратар. Имайте предвид и, че след като се роди 4 дете на Рейна, той подобри значително формата си, и въпреки всичко този сезон отбора има 15 чисти мрежи. Не се опитвам да защитавам Пепе.

Потребителски аватар
Avrameca
Контакти:

Мнениеот Avrameca » 22 май 2013 15:15

Тоя Керъл наистина се е контузил , моля се да не се провали сделката с Уест Хем.
Най-сериозни в момента са слуховете за Пападополус.
[offtopic][wrapimg=]http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02474/SL-carragher0_2474548b.jpg[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://4.bp.blogspot.com/-O3uFSSdTI5g/TuDx_ggXNNI/AAAAAAAAAJg/gS86TiPiXZA/s1600/%D1%81%D0%B8%D1%80.gif[/wrapimg][/offtopic]

styopa
Контакти:

Мнениеот styopa » 22 май 2013 16:01

liv_fc написа:Крило също би трябвало да се вземе. Вярно е, че младите Стърлинг и Айби имат страхотен потенциал, но според мен трябва още един футболист, който да се конкурира с Даунинг и Коутиньо, и Асаиди не е този футболист.

Нападател според мен е излишен. В отбора сега са Суарез, Стъридж и Борини, т.е. не виждам място за още 1, при положение, че се играе с 1 нападател.

Аз точно обратното си мисля.
Докато на крилото могат да играят доста футболисти в центъра на нападението е малко по-сложно.На крилото ако предположим Стърлинг и Каутиньо като водещи за следващия сезон... имаме си като алтернативи Даунинг,Сусо,Хендо,Борини,Стъридж,а и даже един Суарез може да отиде.Нали тия са като временни решения за някой мач.Особено Борини и Стъридж като крила могат и да бъдат доста успешни в мачове срещу принципно слаби отбори.
Докато в центъра на нападението .. още един човек,но с различен профил(т.е. класическа 9ка) може да ни е полезен много.

liv_fc
Контакти:

Мнениеот liv_fc » 22 май 2013 16:09

styopa, моето мнение пък е, че наистина всеки един от тях може да играе на крилото, но освен Даунинг на никой друг това не му е "натуралната" позиция и по-скоро ще се представят не толкова добре. Именно крилото е позицията на която се търси играч сигурно от поне 5 сезона, ако не и повече и аз все още не смятам, че има 4 добри избора на тази позиция. Също така не съм сигурен до колко Стърлинг е готов да е водеща фигура и до колко ще издържи да е такава цял сезон.

Относно класическата 9-ка, зависи какво имаш предвид. Лично според мен типична английска 9-ка...по-добре не (става въпрос за играч тип Керъл, Карлтън Коул и тем подобни здравеняци). Смятам, че Суарез, Стъридж и Борини достатъчно се различават и ако имаме щастието да са здрави и да не ги наказват за по 10 мача, ще има вариативност.

Само да вметна:

21 May 2013 20:39:33

My understanding is Vorm is Rodgers's first choice..

Cheers

Macca

20 May 2013 22:37:06

Could be up to 6 or 7 leaving, Suarez not one of them..

Cheers

Macca

А пича уж ги познава нещата.

styopa
Контакти:

Мнениеот styopa » 22 май 2013 16:23

liv_fc написа:styopa, моето мнение пък е, че наистина всеки един от тях може да играе на крилото, но освен Даунинг на никой друг това не му е "натуралната" позиция и по-скоро ще се представят не толкова добре. Именно крилото е позицията на която се търси играч сигурно от поне 5 сезона, ако не и повече и аз все още не смятам, че има 4 добри избора на тази позиция. Също така не съм сигурен до колко Стърлинг е готов да е водеща фигура и до колко ще издържи да е такава цял сезон.

Относно класическата 9-ка, зависи какво имаш предвид. Лично според мен типична английска 9-ка...по-добре не (става въпрос за играч тип Керъл, Карлтън Коул и тем подобни здравеняци). Смятам, че Суарез, Стъридж и Борини достатъчно се различават и ако имаме щастието да са здрави и да не ги наказват за по 10 мача, ще има вариативност.

Под класически централен нападател имам в предвид например тип Дрогба,Фалкао,Бензема или Рууни.Човек с достатъчна скорост в нападение,здрав физически и пред гола да е много стабилен.
Иначе за крилото по принцип си прав.Така е.

Потребителски аватар
Avrameca
Контакти:

Мнениеот Avrameca » 22 май 2013 16:43

хмм 6-7 отиващи си... може би Шкъртел , Шелви , Коатес , Керъл , Спиъринг , Даунинг , Рейна. :?
[offtopic][wrapimg=]http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02474/SL-carragher0_2474548b.jpg[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://4.bp.blogspot.com/-O3uFSSdTI5g/TuDx_ggXNNI/AAAAAAAAAJg/gS86TiPiXZA/s1600/%D1%81%D0%B8%D1%80.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
9lives
Контакти:

Мнениеот 9lives » 22 май 2013 17:00

Забравяте хора като Спийринг, Пачеко, Уилсън да кажем и Асаиди. До тук 4ма + Коня стават 5. И другите двама може би са Коатес и Даунинг.
You cannot transfer the heart and soul of Liverpool Football Club, although I am sure there are many clubs who would like to buy it.

- Jurgen Klopp

Потребителски аватар
Avrameca
Контакти:

Мнениеот Avrameca » 22 май 2013 17:03

9lives написа:Забравяте хора като Спийринг, Пачеко, Уилсън да кажем и Асаиди. До тук 4ма + Коня стават 5. И другите двама може би са Коатес и Даунинг.

от Пачеко , Уилсън и Асайди вземаме 5-6 млн. + Керъл 15 млн. стават 20 и още 20 от янките = 40 млн. :)

Върни се в “Ливърпул”