tisho_ynwa написа:Karsa Orlong написа:Хонда и Вия ги дъвчем от години, ама успокойте се - няма да ги вземем(по една или друга причина). Според мен трансферите ни трябва да са:
1. Вратар - на мен лично ми омръзна от глупостите на Рейна. Срамота е вратар на голям отбор да не може да прецени нито едно центриране на разстояние повече от метър от гол-линията и при всяко такова да изглеждаме буквално трагикомично. Да не споменаваме издънките му в миналото, как уби инерцията ни срещу Челси, когато им бяхме повели като гости с 0:2 в ШЛ, как плажна топка му вкара гол, огромната му заплата и т.н. За мен времето му като вратар на Ливърпул свърши, дано и Роджърс да мисли така.
2. Двама централни защитници (ако не продадем Шкъртел). Слуховете за Пападопулос и Коло Туре тук звучат много добре и тези футболисти напълно биха задоволили нуждите ни. Друг е въпросът, че според мен трябва и нов човек в щаба за този аспект от играта, както и може би нов треньор на вратарите. Много промени, които едва ли биха могли да се извършат изцяло в рамките на едно лято.
3. Дефанзивен халф - изключително важен пост, на който напоследък зачестиха незадоволителните изяви на Лукас, а когато той липсва поради контузия - изобщо нямаме такъв. Сякаш този пост е подценяван при нас, въобще няма слухове, че се търсят играчи за него, а дефакто разполагаме там само с един човек в непостоянна форма без никаква алтернатива.
4. Крило - самият факт, че Даунинг изигра толкова мачове като титуляр на този пост говори, че имаме нужда от нов човек там. Ако Асайди бъде продаден, няма да е лошо да дойде някой на негово място, но с тази разлика, че още с трансфера си е гласен за титуляр. Даунинг направи доста по-добър сезон от предходния, но нищо повече - все още не играе като футболист за 20м паунда и е далеч от представите на всички нас за крило на Ливърпул. Другият вариант е да чакаме някой измежду Стърлинг, Сусо и Айби да се развие, но дали това далеч не е сигурно, че ще стане през този сезон, още повече, че на мен понякога ми домъчнява да гледам как Сусо трябва да се мъчи на очевидно непривичната му роля по крилото.
5. Нападател - ако Суарес остане тук ще ни трябва някой просто за бройка и различна опция, ако даден мач не върви. Не се ли отървем от Керъл е ясно, че това ще е той, колкото и да не ни се иска. Продадем ли го обаче, мисля че някой като Лоик Реми или подобен на него би ни свършил работа.
Според моите виждания през това лято се нуждаем от 6 човека, които бихме могли да привлечем за обща стойност около 50м, които Роджърс би трябвало да си докара с продадените футболисти (такива за мен трябва да са Керъл, Рейна, Шелви и Асайди). Ако Коло Туре дойде без пари, то тогава ще плащаме за 5 човека и за 50м би трябвало да си набавим нужната класа за целите през следващия сезон.
P.S. Не ангажирам никого с мнението си, като същевременно осъзнавам, че на някои места то звучи доста утопично. На всички ни е ясно, че много рядко трансферите в Ливърпул са такива, каквито ни се иска на нас - феновете
не че ти опонирам но ако така разсъждаваме ние трябва да правим "пълна промяна" е човек то по тая логика трябва да вземем 10 човека. Нека разгледаме по рационално: Рейна за мен винаги си е бил класен играч само да играе с увереност.
За крилата - младите времето да ни изкарват мачовете и да са титуляри като разчитаме на тях да ни мъкнат изтече, да залагаш основно на Стърлинг Сусо Айби се прави в пробен сезон нещо като този който измина. Сега те са просто алтернатива, а за твърд титуляр да разчиташ на него трябва да вземеш някой класен футболист и опитен най-вече - Самир Насри, Бен Арфа, или едно от двете крила на ПСВ Дрийс Мартенс и Джърмейн Ленс.
Суарез сме длъжни да го задържим - с две думи световна класа. Той ще се върне само след 6 мача, тук номера е да продадем Керал и да вземем Лоик Реми това ще е + за нас. Дефанзивен халф - Алън резерва, но титулярното място се клати - Лукас наистина не е на ниво. Но пък знае ли се може един от двамата другия сезон да влезе във форма и да си извоюва постоянно място в отбора а другия сяда на пейката.
За централните бранители всички сме на едно мнение че трябва да се купи един футболист там. Шкъртел и Агер несменяеми в стартовата 11-торка и един играч да се конкурира с тях, Коло Туре е опитен и би свършил работа като алтернатива, в краен случай имаме Кели и Коатес. така че с Туре + убийствена форма от Агер:Шкъртел и това е формулата!
Не е пълна промяна. Шкъртел съм сигурен, че или ще бъде продаден, или ще е резерва (с което той едва ли ще е съгласен) - нали не мислиш, че единствената причина Карагър да изкара толкова време като титуляр беше, за да трупа мачове? Роджърс просто е вдигнал мерника на Шкъртел, така че негов заместник трябва да се купи. Трябва и още един за заместник на отказалия се Карагър. За вратаря - немислимо е в Англия да се бориш за топ 4 и да имаш НАЙ-СЛАБИЯ вратар в лигата що се отнася до центрирания. Иначе има добър рефлекс и Барселона не са толкова тъпи, колкото ги мислят всички, като искат да го привлекат - за Испания би бил много добър вариант, още повече, че и играта му с крака е на най-високо ниво за вратар, което ще пасне идеално на стила им топката да се изнася по земя. За мен при една оферта от 10м + от тях не трябва да се замисляме и грам, но тук вече е каквото Роджърс си реши. Дефанзивния халф - може и да е някой, който да е резерва на Лукас, но все пак да има някаква конкуренция и взаимозаменяемост на този пост. Крилото - виж титулярните крила на отборите от топ 5 (тези на Юнайтед през тази година разочароваха, но те винаги правят от нищо нещо, ние с тях не можем да се мерим по ефективност) и ми кажи как там би се промъкнал отбор с Даунинг като титуляр в редиците си. Излиза, че трима от играчите, които според мен трябва да привлечем ще са титуляри и трима - резерви. Това не е пълна промяна, а резонно освежаване на поставил си високи цели клуб