Кени Далглиш - уволнен. Кой ще го наследи на поста?

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Liverpool forever_95
Контакти:

Re: Кени Далглиш - уволнен

Мнениеот Liverpool forever_95 » 17 май 2012 09:05

Янките хубаво наравиха..трябваше чистка още от горните равнища в клуба - е има ги. Сега да си опичат акъла и да внимават кого назначават, един грешен ход и пак сме в нулева позиция.

kunevkg
Контакти:

Мнениеот kunevkg » 17 май 2012 10:14

В момента Ливърпул е в много трудна ситуация- основно наследството което оставиха Хикс и Джилет. Това отряза главата на Бенитес, а за Ходжън да не говорим- мястото му е в Блекбърн, Фулъм, УБА. Идването на Далглиш беше една романтична надежда, която логично прегоря. Не може да се отрече и трудните първи стъпки на новите собственици. Те дадоха много пари за футболисти, които на 80% разочароваха. Тук може да търсим вината на мениджера. Основна Трудност за футболисти и менажер са винаги високата летва и очаквания в началото на всеки сезон. За съжаление повечето прегарят в началото и оттам сезонът отива по дяволите. Не знам какъв стимул може да има някой топ треньор да може да извади клуба от тинята на посредственоста. Трудно ще се навие и като му се кажат и ежегодните високи цели за атака. В заключение на казаното може би е добре да бъде поканен по млад и амбициозен човек, но да работи без натиск за задължителни успехи още в първия си сезон. И всички
фенове да забравят, че успехите ще дойдат с магическата пръчица. След толкова пропилени сезони това е реалноста.

Futurepool
Контакти:

Мнениеот Futurepool » 17 май 2012 10:54

Уволнението на Кени може да бъде записано като първа асистенция на Даунинг. Това в сферата на шегата. ;)

Честно казано ми е криво. Не мога да си кривя душата, било ме е яд на Кени за някои негови решения по време на мачовете, но от друга страна усещам, че с Кени си отива и последната частица романтика от този велик клуб. Според много от по-младите пишещи тук сигурно няма място за романтика, но ще извините "по-дъртите" като мен.

Мисля, че за да си спести тази обида, Кени трябваше сам да "хвърли кърпата", но от друга страна да поемеш отговорността в този труден момент и да искаш да доведеш нещата докрай също е достойно за уважение. Комбинацията от добронамерена наивност, липса на шанс понякога, безумно слабите мачове на някои от футболистите (всъщност всички в различни мачове) предадоха Далглиш. Наистина ми е тъжно, но се надявам уволнението да не е акт на отчаяние, а обмислен ход от страна на американците. Последното обаче малко ме съмнява. Дано да бъркам!

Последно искам да споделя, че за мен мачът с Челси на финала за купата реши съдбата на Кени. Лично мнение е, но смятам, че с двете купи нещата щяха да бъдат по-различни в очите на всички. Оттам се замислям за това, как един малшанс (пропуска на Керъл и незачетения гол и малодушието на половината футболисти през първото полувреме на мача) "изядоха главата" на най-харизматичната личност на Анфийлд в днешно време.

Лично аз вярвам в максимата, че нещо, което е било разрушавано дълго време трудно би се оправило като с магическа пръчка, освен с ужасно много пари. Факт е, че на Анфийлд няма чак толкова много пари, което налага комбинацията от време и по-дългосрочна стратегия за клуба. На много хора обаче явно не им се чака и може би с право. :)

LIMASSOL
Контакти:

Мнениеот LIMASSOL » 17 май 2012 10:59

Exclusive Interview: Kenny Dalglish thanks Liverpool FC fans and players and urges everyone to stick by US owners

http://www.liverpoolecho.co.uk/liverpoo ... -30986805/

realist
Контакти:

Мнениеот realist » 17 май 2012 11:54

Futurepool, много добър и балансиран коментар, за което те поздравявам. Що се отнася до опасенията ти дали това е добре премислен ход на американците или отчаян ход, бъди сигурен, че е първото. Ръководи ни една много успешна компания, която е успяла във всяко начинание, с което се е захванала. Къде по-бързо, къде по-бавно, но винаги успяват. Има нещо важно обаче, не очаквайте от тях романтика. За тях Ливърпул е едно предприятие, един бизнес, който искат да развият в печеливш. А един клуб става печеливш, когато печели трофеи и много пари. Днес много пари се печелят само в ШЛ, това е факт. Затова си мисля, че дори при спечелване на ФА, Кени пак щеше да си отиде. Основната цел на янките е ШЛ, а това устройва и нас. За да се борим някога отново за титлата, трябва да преминем през място в четворката. Няма как да стане от 8 място - директно на върха. Дори Сити, които имаха неограничен бюджет, преминаха през естествения ход и не станаха шампиони веднага. В този смисъл, на нас ни трябва мениджър и играчи, които да започнат да играят стабилно, да печелят редовно и едва тогава, с надграждане, да мислим за титла. Кени Далглиш не успя в това начинание, не разви отбора, а го върна назад, при това с немалко инвестиции. И логичното се случи.
Далеч съм от мисълта, че следващия мениджър ще постигне целите със сигурност, но трябва да се даде възможност на нов човек да развие идеите си и да опита да направи това, което Далглиш не успя - да върви нагоре и да подобрява.

Futurepool
Контакти:

Мнениеот Futurepool » 17 май 2012 12:10

realist написа:Futurepool, много добър и балансиран коментар, за което те поздравявам. Що се отнася до опасенията ти дали това е добре премислен ход на американците или отчаян ход, бъди сигурен, че е първото. Ръководи ни една много успешна компания, която е успяла във всяко начинание, с което се е захванала. Къде по-бързо, къде по-бавно, но винаги успяват. Има нещо важно обаче, не очаквайте от тях романтика. За тях Ливърпул е едно предприятие, един бизнес, който искат да развият в печеливш. А един клуб става печеливш, когато печели трофеи и много пари. Днес много пари се печелят само в ШЛ, това е факт. Затова си мисля, че дори при спечелване на ФА, Кени пак щеше да си отиде. Основната цел на янките е ШЛ, а това устройва и нас. За да се борим някога отново за титлата, трябва да преминем през място в четворката. Няма как да стане от 8 място - директно на върха. Дори Сити, които имаха неограничен бюджет, преминаха през естествения ход и не станаха шампиони веднага. В този смисъл, на нас ни трябва мениджър и играчи, които да започнат да играят стабилно, да печелят редовно и едва тогава, с надграждане, да мислим за титла. Кени Далглиш не успя в това начинание, не разви отбора, а го върна назад, при това с немалко инвестиции. И логичното се случи.
Далеч съм от мисълта, че следващия мениджър ще постигне целите със сигурност, но трябва да се даде възможност на нов човек да развие идеите си и да опита да направи това, което Далглиш не успя - да върви нагоре и да подобрява.

Благодаря за добрите думи!

Съгласен съм с теб и разбирам очакванията от големия футбол в настоящите години. Наистина си прав за всичко.

Просто на мен ми е мъчно за развоя на нещата, но се надявам всичко да е за доброто на клуба.

leoric
Контакти:

Мнениеот leoric » 17 май 2012 12:34

Не мога да се зарадвам, някак си... Като гледам какви боклуци са спрягани за заместници - Мартинез, Пардю, Боаш, wtf????? Всеки, различен от Рафа, ще е провал, а и да не забравяме, че в момента отборът си е едно 50% негов, така че, няма да започне от нулата като другите. Стискам палци за Рафа !

realist
Контакти:

Мнениеот realist » 17 май 2012 12:48

Честно казано, в момента нямам никакви предпочитания и никого не отхвърлям като вариант. Със сигурност, когото и да назначат, няма да кажа лоша дума срещу него и да го отписвам, докато не видя резултатите му. При всички положения, до края на месеца трябва да имаме нов мениджър, за да може да започне усилена работа по селекцията и подготовката за новия сезон. Според мен варианти като Моу, Клоп и Биелса изобщо не трябва да се коментират. Те са ангажирани със своите отбори дългосрочно, имат проекти, които развиват и то успешно. Капело, Гуардиола, Хидинг и Ван Гаал също не смятам за реалистични варианти, поради огромните финансови изисквания, които имат. Може би Боаш наистина е добър вариант, както и Реднап, а може и тотална изненада да има. Поживьом-увидим, както се казва.

LIMASSOL
Контакти:

Мнениеот LIMASSOL » 17 май 2012 13:24

Най-важното е възможно най-скоро да се назначи мениджър и да започне своята работа.Другите работят вече по селекцията,а ние спим.Все си мисля че американците със сигурност имат готов вариант,едва ли така емоционално са показали вратата на КД.Обаче не знам какво се бавят още,дано до 1-2 дни има повече яснота.Прочетох че агента на Рафа е казал че за него връщане в Англия не е на дневен ред.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 17 май 2012 15:04

Юрген Клинсман?Ериксон?Ф.Терим?В.Люксембурго?

Върни се в “Ливърпул”