Ливърпул - Манчестър Сити, 27.11.2011, 18:00 ч.

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

suareshampion

Re: Ливърпул - Манчестър Сити, 27.11.2011, 18:00 ч.

Мнениеот suareshampion » 28 ное 2011 21:36

Pupper_ написа:
suareshampion написа:точно така ! кви са тия смешници сити бе момчета ? ние сме ЛИВЪРПУЛ бе ей ,трябва да мачкаме всичко и всички ! никога преди тая година не бях влизал във форуми и никога не съм си представял ,че феновете на този ВЕЛИК отбор разсъждават и мислят по този примирен и посредствен начин ! май само ние двамата имаме шампионско мислене и манталитет и нямаме търпението ,което имат всички тук ..и за това сме такива максималисти и критични към неуспехите ! може би защото май само ние двамата сме виждали отбора шампион ,как мислиш ? четете повече история момчета ,на този отбор преди ако някой му вземеше точка се считаше за геройство ! за мен равен срещу манчестър сити у дома е неуспех ,който за пореден път ,въпреки налятите милиони ни отдалечава от така мечтаната от 21 години титла ! да не говорим ,че рискуваме да останем и извън топ 4 ..с оглед голямата конкуренция и да претърпим поредния голям срам !

Статистиката и историята ги чети ти! И малко се успокой с епитетите!
Един от най-успешните треньори на Ливърпул - Бил Шенкли е назначен за треньор в края на 1959-та! Още същия сезон гони (освобождава) от отбора 24 от играчите! Първата титла на Пул с Шенкли начело идва през сезон 1963/1964. Всички знаем какво се случи след това! И кой го наследи. И какво направи този "помощник" - Пейсли. А ти си припомни кой беше последния голям капитан от последния сезон на Пейсли.
Да именно - Кени Данглиш. Откакто Кени е начело на клуба бяха освободени/продадени/отдадени 27 играча! Кажи ми ти, какво следва!
Няма такова нещо като фея на желанията и вълшебна пръчица. Подкрепяй отбора си днес, в трудните моменти! YNWA - спомни си какво се пее в химна!

Абе не ми говори на мене за подкрепа бе ..щом толкова години не съм спрял да го подкрепям въпреки всичко ,значи никога няма да спра ! Поздравления за освободените 27 играча..поздравления за трансферите на Суарес,Енрике ,Адам,Белами ..поздравления и за играта на Рейна,Джонсон,Агер,Шкъртел,Лукас..поздравления за начина на игра като цяло ..ето виждаш ли на черното бяло не мога да кажа ..но как да съм доволен от останалите три мегатрансфера ? Как да съм доволен от това ,че ни остави без креативен халф почти цял полусезон ? Как да съм доволен като гледам как мангалите ни минаха по титли и ни бъзикат всеки ден ? Как да съм доволен като погледна класирането ? Как да съм доволен като гледам как феновете се молят за четвъртото място и се радват на хикс у дома ?
Ако някой ми следи коментарите от 5 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.

Потребителски аватар
venomcho
Контакти:

Мнениеот venomcho » 28 ное 2011 23:15

JalkiSte написа:защитата играе може би най-добре в последните 10-15 години,

или месеца :?

П.П. на хората, които постоянно дават пример с Шенкли - да си превъртят часовниците с около...половин век напред...

john barnes
Контакти:

Мнениеот john barnes » 28 ное 2011 23:35

достатъчно прочетох...няма какво да добавя-с изключение на 3-4 човека тук,другите са със червените очила,които за завързани около главите им...отсега нататък спирам да коментирам отбора и само ще отчитам резултатите,но....във края на сезона-ще направя така,че сами да си говорите..."големите спецове",които ми цитирате разни думи на шенкли,за който само сте чували...разбирковците,които ми дрънкате за пейсли и далглиш-всеки може във ютуба да гледа техните успехи....на вас ще ви кажа само едно-КРАЯ НА СЕЗОНА ИДВА! и да не чувам разни селски оправдания,че отбора не бил сработен и затова не сме във топ 4...или че трябвало време на сияйния,че да спретнел отбор,който щял да мачка наред! хенри такъв шут в гъза ще му набие на тоя смешния,че ви е бедна фантазията да си мислите,че не играем ли Ш.Л. и той ще остане...
Имало едно време един Манчестър Юнайтед, който играел с малък успех в Англия и абсолютно никакъв в Европа. Далеч от надмощието си днес в Премиър Лийг и отсъстващ от големите международни сцени, той се люшкал между анонимността и посредствеността.

Потребителски аватар
Pupper_
Контакти:

Мнениеот Pupper_ » 29 ное 2011 09:30

john barnes написа:достатъчно прочетох...няма какво да добавя-с изключение на 3-4 човека тук,другите са със червените очила,които за завързани около главите им...отсега нататък спирам да коментирам отбора и само ще отчитам резултатите,но....във края на сезона-ще направя така,че сами да си говорите..."големите спецове",които ми цитирате разни думи на шенкли,за който само сте чували...разбирковците,които ми дрънкате за пейсли и далглиш-всеки може във ютуба да гледа техните успехи....на вас ще ви кажа само едно-КРАЯ НА СЕЗОНА ИДВА! и да не чувам разни селски оправдания,че отбора не бил сработен и затова не сме във топ 4...или че трябвало време на сияйния,че да спретнел отбор,който щял да мачка наред! хенри такъв шут в гъза ще му набие на тоя смешния,че ви е бедна фантазията да си мислите,че не играем ли Ш.Л. и той ще остане...

Пред теб пък за какво да се оправдавам? Преча ти, да върнеш Ливърпул на върха ли? Извинявай! Давай, спечели титлата с мрънкане.
П.С. Ако се водим по оценки на феновете, Лейва отдавна трябваше да е аут.

suareshampion

Мнениеот suareshampion » 29 ное 2011 11:02

JalkiSte написа:
suareshampion написа:точно така ! кви са тия смешници сити бе момчета ? ние сме ЛИВЪРПУЛ бе ей ,трябва да мачкаме всичко и всички ! никога преди тая година не бях влизал във форуми и никога не съм си представял ,че феновете на този ВЕЛИК отбор разсъждават и мислят по този примирен и посредствен начин ! май само ние двамата имаме шампионско мислене и манталитет и нямаме търпението ,което имат всички тук ..и за това сме такива максималисти и критични към неуспехите ! може би защото май само ние двамата сме виждали отбора шампион ,как мислиш ? четете повече история момчета ,на този отбор преди ако някой му вземеше точка се считаше за геройство ! за мен равен срещу манчестър сити у дома е неуспех ,който за пореден път ,въпреки налятите милиони ни отдалечава от така мечтаната от 21 години титла ! да не говорим ,че рискуваме да останем и извън топ 4 ..с оглед голямата конкуренция и да претърпим поредния голям срам !

Нещата са така, както ги казваш, Ливърпул е велик клуб, НО :!: Не сме печелили титлата от 20 години, съответно от тогава са започнали посредствените игри.Това, че преди е било геройство да вземеш точка на Ливърпул не е било през миналия сезон, че да го отчиташ като нещо негативно.Нещата във футбола се променят много бързо и през този сезон е геройство да вземеш точка на Сити.Не казвам, че се радвам, защото ние заслужавахме победата на 100%, но все пак това равенство беше подплатено с категорично надиграване, което няма как да не ни радва.Много неща се подобриха - защитата играе може би най-добре в последните 10-15 години, синхронът между Лукас и Адам става все по-добър, дори и Хендерсън и Керъл подобриха играта си значително.Даунинг вчера игра по-добре от друг път, но просто не ми харесва този футболист и това е положението.Прав си и никога не съм оспорвал това, че до Суарес трябва класен играч, който не само да му осигурява пространство за действие, но и да завършва атаките ни, защото точно това ни липсва до момента и е причината да сме с поне 12 точки назад.Надявам се, че хората, които се занимават с тази работа не са слепи и този нападател ще бъде привлечен през зимата.Разберете го, реализирането на положенията е единственото нещо, което ни отличава от отборите, печелещи точки (защото не мога да ги нарека по-добре играещи) ;)

Виждам че разбираш от футбол ,но не ми е ясно кое точно е подобрението на Хендерсън ? Това момче в по голямата част от мача играеше пред Адам или с една дума зад нападателя (имаше и моменти,когато двамата си сменяха позициите ).Функциите на един такъв атакуващ халф са да отправя удари към вратата ..да дава извеждащи пасове на нападателя..да навлиза остро към вратата и да пробва двойно подаване с нападателя или удар..да центрира добре отстрани тъй като понякога отива и на десния фланг..да може да задържа топката когато е нужно.Кажи ми кое от тия неща направи Хендерсън в този мач ? Значи първо Хендерсън страда от тотална липса на самочувствие (или никога не е имал) в атака, показва 1 път на мач, че може да мине човек, но с 30 метра празно пространство пред него той решава да центрира там, където няма никого..а даже и да центрира неможе както трябва .Кажи ми колко удара към вратата или извеждащи пасове направи в този мач това момче ? В дефанзивен план горе долу добре играе ,но като стигне или получи топката пред наказателното поле ..не знае какво да я прави ! За мен един Белами на неговото място щеше много повече да раздвижи играта и да създаде повече голови опасности.. а и с неговата скорост щеше да ни е полезен и при възможностите,които ни се отвориха за контраатакуване и в крайна сметка най вероятно щеше да спечелим мача(но за съжаление знаем причината за отсъствието му) . И какво излиза ...че Хендерсън в дефанзивен план не може да се пребори с Лукас и Адам ..на дясното крило е трагичен ..зад нападателя не ни помага да отбележим гол ..е според теб трябва ли на тоя етап да играе титуляр при това положение ? Даунинг през първото полувреме беше абсолютен фигурант ! Явно на почивката Кени доста му е викнал и наистина през второто полувреме влезе в час и показа добро взаимодействие с Енрике ..но ,такива ли играчи ще ни донесат нужните успехи ..които играят само едно полувреме а през другото спът ? И отново след 13 кръг се запазва факта ,че нашето крило няма гол и голов пас ! Мога да кажа ,че има едно добро центриране ..но за мен това не е достатъчно .Керъл няма да го коментирам тъй като игра доста малко минутки .
Ако някой ми следи коментарите от 5 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.

Потребителски аватар
JalkiSte
Контакти:

Мнениеот JalkiSte » 29 ное 2011 13:58

suareshampion написа: Виждам че разбираш от футбол ,но не ми е ясно кое точно е подобрението на Хендерсън ? Това момче в по голямата част от мача играеше пред Адам или с една дума зад нападателя (имаше и моменти,когато двамата си сменяха позициите ).Функциите на един такъв атакуващ халф са да отправя удари към вратата ..да дава извеждащи пасове на нападателя..да навлиза остро към вратата и да пробва двойно подаване с нападателя или удар..да центрира добре отстрани тъй като понякога отива и на десния фланг..да може да задържа топката когато е нужно.Кажи ми кое от тия неща направи Хендерсън в този мач ? Значи първо Хендерсън страда от тотална липса на самочувствие (или никога не е имал) в атака, показва 1 път на мач, че може да мине човек, но с 30 метра празно пространство пред него той решава да центрира там, където няма никого..а даже и да центрира неможе както трябва .Кажи ми колко удара към вратата или извеждащи пасове направи в този мач това момче ? В дефанзивен план горе долу добре играе ,но като стигне или получи топката пред наказателното поле ..не знае какво да я прави ! За мен един Белами на неговото място щеше много повече да раздвижи играта и да създаде повече голови опасности.. а и с неговата скорост щеше да ни е полезен и при възможностите,които ни се отвориха за контраатакуване и в крайна сметка най вероятно щеше да спечелим мача(но за съжаление знаем причината за отсъствието му) . И какво излиза ...че Хендерсън в дефанзивен план не може да се пребори с Лукас и Адам ..на дясното крило е трагичен ..зад нападателя не ни помага да отбележим гол ..е според теб трябва ли на тоя етап да играе титуляр при това положение ? Даунинг през първото полувреме беше абсолютен фигурант ! Явно на почивката Кени доста му е викнал и наистина през второто полувреме влезе в час и показа добро взаимодействие с Енрике ..но ,такива ли играчи ще ни донесат нужните успехи ..които играят само едно полувреме а през другото спът ? И отново след 13 кръг се запазва факта ,че нашето крило няма гол и голов пас ! Мога да кажа ,че има едно добро центриране ..но за мен това не е достатъчно .Керъл няма да го коментирам тъй като игра доста малко минутки .

Първо - благодаря ти за оценката, но нямаше нужда, тъй като самият аз не претендирам за нещо такова :)
Второ - не си разбрал какво точно искам да кажа.Никога не съм твърдял (нито ми е минавало през ума), че Хендерсън заслужава титулярно място в момента.Абсолютно прав си за функциите на офанзивния халф, още повече, че ние си имаме перфектен такъв, който по една или друга причина от почти година не можем да използваме :cry: Винаги съм смятал, че Хендерсън не струва парите, за които бе привлечен и че има да извърви още дълъг път докато достигне нужното ниво.Това, което казах не е, че играе добре в момента, а че е подобрил представянето си.Замисли се над играта му в първите мачове - абсолютен фигурант, който или не пипваше топката цял мач или даваше единствено пасове назад на къси разстояния.Постепенно дойдоха голът му срещу Болтън, ролята му в контраатаката за втория гол срещу УБА, доброто включване като резерва срещу Юнайтед, страхотната асистенция за втория гол на Суарес срещу Стоук, развинтването на цялата лява зона на Челси ... дори само сравнявайки представянето му в двете полувремена в мача срещу Сити се забеляза доста по-добра игра през второто.Не смятам, че на Хендерсън трябва да му бъде дадено титулярно място, но определено мисля, че трябва да му се даде време.Все пак той дойде в Ливърпул не като изграден ас, а като евентуален бъдещ такъв.Нереално високата трансферна сума е друг въпрос.Някъде бях написал, че Керъл и Хендерсън заслужават да им се даде шанс при условие, че на Лукас в най-трагичната му форма бяха дадени много такива и продължавам да стоя зад тези си думи.
P.S. За липсата на самочувствие у него си прав, докато при Даунинг сякаш е твърде високо - продължава да си стреля от далечна дистанция и от волета, аз лично щях да спра още след първата убита прелитаща над "Анфийлд" гарга :lol:
Стоян Балтов - доблестен мъж, страхотен човек, безценен приятел.Почивай в мир, Тека!

Потребителски аватар
LFC1892
Контакти:

Мнениеот LFC1892 » 29 ное 2011 14:03

suareshampion, почти с всичко съм съгласен, но съм убеден, че с времето Хендерсън ще играе водеща роля в Ливърпул, а за тази цел трябва да играе, а не да стои на пейката. Може би трябва да се даде под наем в някой отбор от ВЛ по подобие на Уелбек, Клевърли и Стъридж. А Даунинг-чо си го знаем. На лявото крило - ужас, на дясното крило - още по-голям ужас. Дано се осифери малко и поне да прави по една асистенция на 2-3 мача, че явно ще го гледаме поне този и още един сезон.

Потребителски аватар
Dzheff
Контакти:

Мнениеот Dzheff » 29 ное 2011 14:48

john barnes написа:достатъчно прочетох...няма какво да добавя-с изключение на 3-4 човека тук,другите са със червените очила,които за завързани около главите им...отсега нататък спирам да коментирам отбора и само ще отчитам резултатите,но....във края на сезона-ще направя така,че сами да си говорите..."големите спецове",които ми цитирате разни думи на шенкли,за който само сте чували...разбирковците,които ми дрънкате за пейсли и далглиш-всеки може във ютуба да гледа техните успехи....на вас ще ви кажа само едно-КРАЯ НА СЕЗОНА ИДВА! и да не чувам разни селски оправдания,че отбора не бил сработен и затова не сме във топ 4...или че трябвало време на сияйния,че да спретнел отбор,който щял да мачка наред! хенри такъв шут в гъза ще му набие на тоя смешния,че ви е бедна фантазията да си мислите,че не играем ли Ш.Л. и той ще остане...

Колега моля те да ми простиш, че не съм толкова голям футболен спец като теб и се осмелявам да не се съгласявам винаги с мненията ти и мненията на колегата suareshampion. Общо взето вие мисля, че сте единствените тук, които сте по-възрастни от мен и трябва да се чувствам засрамен за това, че съм се родил 10ина години по-късно от вас. Простете ми! Колкото до "чуването" и "гледането на ютуб" - впечатленията ми за времето на Шенкли, Пейсли, Фейгън и Далглиш са базирани на достатъчно прочетена литература и изгледан филмов материал, за да имам самочувствието и увереността да коментирам това време, въпреки че не съм му бил пряк свидетел, заради греха че съм се родил през 80те години. Явно съм се заблудил, но досега си мислех че по-голям грях е да не познаваш времето преди да започнеш да следиш отбора си. Това за края на сезона, оправданията и т.н. няма да коментирам, защото сме го дъвкали много време и рискуваме да станем банални :)
И още нещо - вие като хората тук с най-голям опит - и житейски и като футболни фенове - сте видели както хубави времена, така и лоши, както върхове, така и спадове, както победи, така и загуби и би трябвало най-добре да знаете че в живота нищо не е само розово или само черно и вечни неща няма. Зная, че искате отбора отново да заприлича на това, което е бил когато сте започвали да гледате футбол и нямате търпение това да се случи, но как така през годините не сте придобили малко по-философско виждане на нещата и не сте станали малко по-умерени в емоциите си - било то радост, гняв или мъка - обикновено човек с годините придобива това качество и ми е любопитно защо във вашите коментари то почти не се забелязва. Явно сте твърде емоционални като личности, не знам :?
[center]ИзображениеИзображениеИзображение
Walk on with hope in your heart and YNWA! YNWA!!![/center]

Върни се в “Ливърпул”