Галатасарай-Ливърпул

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

suareshampion

Re: Галатасарай-Ливърпул

Мнениеот suareshampion » 29 юли 2011 13:13

styopa написа:
Mighty Reds написа:И мен ме мъчат нек'ви такива мисли, систематизирани от suareshampion, бих добавил и друго - верно е, че т'ва са само контроли, френдлита или както искате, така ги наричайте, ама от такива загуби пада имиджа на клуба, който в последните години и без т'ва е достатъчно зацапан. То не бяха Еспаньол, Хъл, Галатасарай и кой ли още не.
Наистина странно поведение в предсезонната подготовка.

Като почне сезона никой няма да ги помни тези контроли.Хората просто ги владее емоцията.На нашите ширини само се гледа последния мач и това е.Щом за Джерард почнаха коментари,че едва ли не свършил с футбола,а Акуилани бил страшния футболист понеже дал няколко точни паса срещу Малайзия,Керъл бил дърво,Макси трябвало да спира с футбола...
Тези контроли даже и от към престиж не виждам какво толкова могат да навредят.Ако бяха важни,щяхме да си играем с основните футболисти и най-вероятно щяхме да си ги вземем.

Виж сега мен не ме притеснява резултата от тия контроли и слабата игра на тия момчета ,по простата причина ,че те няма да играят в официалните мачове.Притеснява ме липсата на основните футболисти в тия мачове .Всеки отбор прави лятна подготовка за физическа издържливост и контроли за обиграване и избистряне на състава.В тия контроли обаче аз не виждам обиграване на основните футболисти а някакви експерименти и то вече четвърти мач ! Кога ще ги обиграваме ..та те не са се виждали на терена..а мача със Съндърланд наближава ? Аз очаквах още в началото на подготовката да се махнат излишните.. да се вземат новите и в контролите да има едно обиграване и избистряне на състава и облика на отбора, но явно това с махането е някакъв много бавен ,труден и дълъг процес ,който няма край ..
Ако някой ми следи коментарите от 5 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.

Liverpool forever_95
Контакти:

Мнениеот Liverpool forever_95 » 29 юли 2011 13:50

Както каза LFC1892 , Кени както ги пуска тези боклуци белкем някой да ги забележи, те пък играят зле и ако има кандидат-купувачи, те най-много да се откажат да ги купят. Те горките не могат да дадат 2-3 паса като хората. Аз не си спомням вчера колко добри паса напред направи Поулсен. Всички бяха настрани и назад. Деген, та тоя го бях забравил честно казано. Инсуа е слаб, от неговата зона стана първия гол. Включва се в атаките, но не центрира като хората...изобщо за какво говорим ?
Керъл или да влиза в релсите или да топли мястото на Суарес на пейката, тей като ще заменя Суарес в последните 10 минути на мачовете.
Дони горкия не може да си опази близкия ъгъл, няма пласиране, няма нищо. Джо Коул се върти около оста си като някой пумпал.
Каут и той като влезе не помогна кой знае колко. Той от началото на предсезонната подготовка играе доста слабо. Дано да не е така и през сезона...
Защо в тези мачове Кени не пусне поне част от титулярите? Да беше взел Адам, Даунинг, Хендо и да ги беше пуснал тях като титуляри вместо тези боклуци.

П.С. Нямам никаква представа как ще изглежда Ливърпул през новият сезон. Както може да завършим първи, така и шести. Но малко вероятно е да завършим на първо място тази година. Просто не виждам как ще се получат нещата.

styopa
Контакти:

Мнениеот styopa » 29 юли 2011 14:06

Mighty Reds написа: но пък не може вся и все да си прави 3-ки на 'Пуул и да си вдига клубния рейтинг.

Ами по принцип така е.

suareshampion написа:Притеснява ме липсата на основните футболисти в тия мачове .Всеки отбор прави лятна подготовка за физическа издържливост и контроли за обиграване и избистряне на състава.

Нали знаеш,че нито аз,нито ти,нито другите сме капацитети в областта на управление на спортната форма и правене на подготовки.Стив Кларк има страхотна репутация и според мен можем да му се доверим.

Liverpool forever_95 написа:Но малко вероятно е да завършим на първо място тази година. Просто не виждам как ще се получат нещата.

Естествено.То реално целта според мен е влизане в топ 4.Всичко над 3-4то място според мен ще е много голям успех и много над възможностите на отбора.

Потребителски аватар
offside_my_ass_
Контакти:

Мнениеот offside_my_ass_ » 29 юли 2011 18:49

Много вярно - целта пред Пуул тази година ще бъде влизане в четворката. И редно е да се обърне внимание на един важен факт - това за титулярите и резервите е доста глупаво оправдание. Пуул не би трябвало да пада с 3 на 0 от който и да било отбор, независимо с кой състав играе. Още по-малко от турски тим. И още нещо - не възлагайте кой знае какви надежди на "мегатрансферите" Хендерсон, Даунинг и Адам, защото това са доста посредствени играчи (независимо от безумно надутата им цена). Единият - бивш играч на Съндърланд с 10-на свестни мача за сезона, вторият - титуляр на изпадналите в доста тежка криза Вила, а последният - играч на изпадналите от елита Блекпуул. Това НЕ са играчите, които ще донесат победи срещу топ отборите. Това са момчета, които чат-пат успяваха с предишните си отбори да се опънат на Евертън и Тотнъм, но нищо повече. Според мен Далглиш се подведе по приказките на медиите и започна да купува приоритетно набедените от медиите за талантливи английски момчета. Истината е, че Хендерсон дори не се доближава като качества до халфовете в Арсенал, Сити и Челси. За мен по-притеснителното вчера не бе загубата, а ТОТАЛНАТА липса на средна линия. Топката се изнасяше с някакви пасове по дължина на терена, както го правят малките отбори от 10-то място - надолу. И то срещу един средноевропейски отбор като Галатасарай. Това, което се случи миналата година на Емиратс - владението на топката да бъде предавано на съперника за дълго време, вчера го видяхме и срещу турците. Не може да контролираш мача, без да контролираш топката. Навремето Ливърпул играеше точно такъв тип футбол - с много контрол над топката. А сега не е така. Не знам на какво се дължи това, но просто е налице грешка, която се повтаря. Забелязах го миналата година, а сега след трансферите, резултатът е същият. В съвременния футбол пасовете и движението са най-важните елементи. Ливърпуул не е Стоук, Фулъм или Болтън. Ако очаквате коренна промяна във философията на играта, когато се включат т.нар. "титуляри", сте в жестока грешка. Странно е, че Акуилани е нарочен за продажба, когато в средата на терена зее такава дупка. Юнайтед търсят разиграващ халф под дърво и камък, защото дори онова Пиянде разбра, че в Европа вече нещата са се променили. Не можеш да спечелиш ШЛ, ако нямаш плеймейкър с идеи. Дано връщането на Джерард пооправи малко този проблем, но ми се струва, че той остави най-добрите си години зад себе си и няма да може да даде на Пуул това, от което отборът се нуждае в момента.
I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one.

john barnes
Контакти:

Мнениеот john barnes » 29 юли 2011 20:54

браво! най-после едно наистина реално и добре обосновано мнение!!!
Имало едно време един Манчестър Юнайтед, който играел с малък успех в Англия и абсолютно никакъв в Европа. Далеч от надмощието си днес в Премиър Лийг и отсъстващ от големите международни сцени, той се люшкал между анонимността и посредствеността.

styopa
Контакти:

Мнениеот styopa » 30 юли 2011 12:28

offside_my_ass_ написа: И още нещо - не възлагайте кой знае какви надежди на "мегатрансферите" Хендерсон, Даунинг и Адам, защото това са доста посредствени играчи (независимо от безумно надутата им цена). Това НЕ са играчите, които ще донесат победи срещу топ отборите.

От кога проблема е да се победи отбори от топ 4?Миналия сезон взехме 14 точки от 24 възможни и то основно на некадърността на Ходжсън.В тези мачове спокойно можеше да вземем поне още няколко точки.

offside_my_ass_ написа: Странно е, че Акуилани е нарочен за продажба, когато в средата на терена зее такава дупка.

Да,само десетина полузащитници имаме. :lol: :lol:

Според мен като цяло отбора е по-добър.Миналия сезон влизане в зона ЛЕ щеше да е добър резултат,а тази е влизане в зона ШЛ.Все пак е една крачка напред.Отделно да не забравяме,че има още един месец от трансферния прозорец и може да се случат още доста неща.

Потребителски аватар
offside_my_ass_
Контакти:

Мнениеот offside_my_ass_ » 30 юли 2011 13:46

styopa написа:Да,само десетина полузащитници имаме. :lol: :lol:

Ааа,за онези полузащитници, които не можаха да вържат 5 свестни паса срещу Галатасарай ли говориш? :lol: Или за тези, които притежават креативност, умеят да задържат добре топката и четат играта с два хода напред? Хендерсон ли, викаш, е от този род или Адам? А може би Лукаш? :lol: Сигурно се шегуваш. Особено след разочароващите контроли. Искам само да напомня, че миналата година всички бяха много позитивно настроени преди началото на сезона след закупуването на Джо Коул, Мейрелеш и т.н., а до зимната пауза сезонът вече беше пълен провал и всички фенове призоваваха Ходжсън за оставка. Ти изглежда не разбираш какво искам да ти кажа - този средняшки стил с центрирани топки зад защитата и постоянно целене на Керъл, който я сваля с глава на някого в наказателното поле, е вече футболна отживелица. Дори при Бенитез Пуул играеше по-креативно, задържаше топката и благодарение на непримиримия си дух, измъкваше мачове дори от невъзможно положение. Сега отборът има само едно лице, което много наподобява това на Болтън и Фулъм. Кени може да е голям, обаче като че ли нещо е поизостанал с футболните тенденции. Контрол над топката, това искам да видя аз. Искам да видя един мач, който Ливърпул да си го вземат без много напъни - спокойно да надиграят съперника, с разигравания, комбинации, подавания в триъгълник и т.н. А не това постоянно целене на Керъл по главата. Ливърпул може много повече и не ми е ясно защо е необходимо предварително да се задават някакви безумни тактически рамки на отбор, който разполага с играчите, които могат да контролират мача преспокойно.
I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one.

styopa
Контакти:

Мнениеот styopa » 30 юли 2011 14:11

offside_my_ass_ написа:Ааа,за онези полузащитници, които не можаха да вържат 5 свестни паса срещу Галатасарай ли говориш? :lol: Или за тези, които притежават креативност, умеят да задържат добре топката и четат играта с два хода напред? Хендерсон ли, викаш, е от този род или Адам? А може би Лукаш? :lol: Сигурно се шегуваш.

Е ти намери пример.Точно в тази контрола Акуилани игра,а Джерард,Хендерсън или Мейрелеш не.На мястото на Акуилани може да играят още Суарес,Каут,Пачеко,Сусо или Коул.Според мен Аквата не е лош футболист,но не е и едва ли не незаменим и единствен.

offside_my_ass_ написа:Кени може да е голям, обаче като че ли нещо е поизостанал с футболните тенденции. Контрол над топката, това искам да видя аз. Искам да видя един мач, който Ливърпул да си го вземат без много напъни - спокойно да надиграят съперника, с разигравания, комбинации, подавания в триъгълник и т.н. А не това постоянно целене на Керъл по главата.

Ти сигурен ли си,че си гледал мачовете на отбора?Защото мен взе доста да ме съмнява това.

Потребителски аватар
offside_my_ass_
Контакти:

Мнениеот offside_my_ass_ » 30 юли 2011 15:43

Брато, нямам намерение да ти търся highlights от мачовете, изиграни досега, но ще те посъветвам просто да видиш статистиката от мача с Галатасарай - тя е отличен пример. Вярно, че съставът беше експериментален, но тактиката беше познатата. Ако смяташ, че в първенството ще се играе по съвсем различен начин, ок, но аз лично не вярвам в това. И да те попитам нещо - ти колко точки очакваш от първите 2 кръга в първенството? :lol: Аз да си призная честно, с тази игра - 1 в най-добрия случай.

Върни се в “Ливърпул”