Имате ли приятели, които са фенове на Юнайтед

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Re: Имате ли приятели, които са фенове на Юнайтед

Мнениеот boys85 » 14 юни 2011 20:44

dsadsadasdasdasd написа:Но да ти задам 1 въпрос ако си фен на някой Певец. Задължително ли е да си му ходил на концерт? Или ако си фен на някой филм трябва да участваш в него ли ?

Ами не могат да се сравни любимия отбор с любим певец или филм. Едното остава за цял живот и е нещо като религия, другото просто е временно увлечение. Аз на моя отбор ходя от 15 год на мачове, харчил съм си парите за него, драл съм си гърлото на стадиона, хабил съм си нервите по мачове, всеки ден съм мислел за него и съм се интересувал за него. Мога да кажа, че съм му фен и че съм част от него.
За музиканта, докато прави хубава музика го харесвам. Когато спре, спирам и аз да го слушам и се насочвам към друг, на който ми харесват продукциите му. При футболния отбор не мога да направя същото, когато почне да играе зле. ;)

Потребителски аватар
vassilv
Контакти:

Мнениеот vassilv » 14 юни 2011 20:52

boys85 написа:Да скоро няма да се учудя "фенове" на Ливърпул да нападнат такива на Манчестър пред кварталната кръчма във Варна примерно. :mrgreen:
Разберете го, вие не сте фенове. Фенове са онези, които от малки ходят на стадионите, а не гледат пред телевизора. Които веднага могат да започнат да ти обясняват кое ги кара да се гордеят с отбора си и това въобще не е броя титли. Които са научили историята на отбора си от разказите на бащите си, а не от четене в нета. Които мразят Тотнъм, Ман Юнайтед, Нюкасъл, не защото "феновете на Арсенал, Ман Сити, Съндърланд правели така". Които знаят песните на отбора си, а не ги четат в нета, мъчейки се да си ги превеждат. Които във всеки един момент от мача могат да започнат скандиране/песен за своя отбор или пък за противниковия. И още много неща мога да напиша.
Ако вие си мислете, че влизате напълно в горното обяснение, дълбоко се лъжете. Вие сте просто едни българи, симпатизиращи на не кой да е английски отбор, а на точно 4 от тях. Седящи пред телевизора с техен екип и пишещи по форумите за този отбор в 1 л. мн.ч.

Един въпрос , на всеки мач на Ливърпул има по около 40000+ човека , отбора има 60000 чакащи онлайн заявки за сезонни карти. Тези чакащите могат и до края на живота си , да не успеят да посетят повече от 10 мача на отбора , но всяка седмица живеят и тръпнат с победите и загубите на отбора. Те също ли не са фенове и ако те са какво ги различава от мен. Ходя на всеки мач на ЦСКА , но съм и ФЕН на Ливърпул. Фен съм защото гледам всички мачове , знам историята на отбора , знам и настоящето в детайли , когато се прибера от работа първата ми работа е да прегледам последните новини за ЦСКА и Ливърпул. Да симпатизирам и във всяко от силните първенства на някой отбор /Ювентус, Борусия Дортмунд, Монако, Спортинг и т.н./ , но на тях само симпатизирам не съм запознат с историята им , не ги следя толкова не ме радва толкова това , че единият ще стане шампион /Борусия Д./ или , че друг ще изпадне /Монако/. Ако ти и другите които поддържате тази теза симпатизирате на някой отбор и се интересувате само от резултата през уикенда и то не всеки уикенд - ок , но не слагайте всички под този знаменател. Това да си фен /истински фен/ човек го носи в сърцето си и ако някой не го усеща така то си е негов проблем. Последно според Вашата теза всеки отбор има толкова фенове колкото е капацитета на стадиона му................................

Потребителски аватар
vassilv
Контакти:

Мнениеот vassilv » 14 юни 2011 21:00

Съжалявам , забравих да напиша и по темата . Имам приятели и колеги фенове и на Манчестър Ю. и на Левски и то едни от най-добрите ми , но това не променя нещата . Те са ми много добри приятели , но симпатизират на грешните отбори.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 14 юни 2011 21:14

Всеки има право да си харесва и обича които си поиска чужд отбор,но никой няма никакво право да говори за тези отбори като за свои,защото просто не сте англичани,испанци,германци и т.н. Колкото Ливърпул има нещо общо с България,толкова и филмът "Титаник" може да се нарече български,толкова и Лейди Гага,може да бъде българка.Затова изречения от сорта "Ние от Ливърпул,ние от Барселона" са нелепи и смешни.

dsadsadasdasdasd
Контакти:

Мнениеот dsadsadasdasdasd » 14 юни 2011 21:30

Единствения отбор за който може да кажеш, че е твой това е Българският национален. Но може да си си фен накойто си отбор искаш. По логиката на всички тука аз не съм фен на националния, защото не съм ходил на мач. :) :)

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Мнениеот boys85 » 14 юни 2011 22:12

vassilv написа:Един въпрос , на всеки мач на Ливърпул има по около 40000+ човека , отбора има 60000 чакащи онлайн заявки за сезонни карти. Тези чакащите могат и до края на живота си , да не успеят да посетят повече от 10 мача на отбора , но всяка седмица живеят и тръпнат с победите и загубите на отбора. Те също ли не са фенове и ако те са какво ги различава от мен. Ходя на всеки мач на ЦСКА , но съм и ФЕН на Ливърпул.

Всичките "фенове" на Ливърпул в България, ако ви закараме за 1 мач и напълним Анфийлд само с вас, мислите ли че цял мач можете да подкрепяте отбора, както го правят онези истинските, да пеете песни, да окуражавате играчите? Въобще да си свършите работата, за която сте там? Аз мисля, че не.

И повярвай ми има голяма разлика между онези и между вас. Човек само да влезе в един английски форум и да чете мнения на феновете на Ливърпул, после да влезе в някой български форум. Ами разликата е огромна. Ако ще и 40 години да гледаш мачове пред телевизора пак няма да знаеш такива детайли, които знаят те. Едно е този отбор да играе в твоя град, да черпиш инфо направо от клуба, а не от нета или телевизията. ;)

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Мнениеот boys85 » 14 юни 2011 22:15

dsadsadasdasdasd написа:Единствения отбор за който може да кажеш, че е твой това е Българският национален. Но може да си си фен накойто си отбор искаш. По логиката на всички тука аз не съм фен на националния, защото не съм ходил на мач. :) :)

Българския национален не е мой. Той просто е спортен отбор, който се подкрепя също както и националния по волейбол, баскетбол, фехтовка, шах и т.н. Дори в дните, когато няма мачове не ме интересува особено, докато за клубния мисля и се интересувам по 365 дни на година. ;)

l1verpool32
Контакти:

Мнениеот l1verpool32 » 14 юни 2011 22:27

boys85 написа:Да скоро няма да се учудя "фенове" на Ливърпул да нападнат такива на Манчестър пред кварталната кръчма във Варна примерно. :mrgreen:
Разберете го, вие не сте фенове. Фенове са онези, които от малки ходят на стадионите, а не гледат пред телевизора. Които веднага могат да започнат да ти обясняват кое ги кара да се гордеят с отбора си и това въобще не е броя титли. Които са научили историята на отбора си от разказите на бащите си, а не от четене в нета. Които мразят Тотнъм, Ман Юнайтед, Нюкасъл, не защото "феновете на Арсенал, Ман Сити, Съндърланд правели така". Които знаят песните на отбора си, а не ги четат в нета, мъчейки се да си ги превеждат. Които във всеки един момент от мача могат да започнат скандиране/песен за своя отбор или пък за противниковия. И още много неща мога да напиша.
Ако вие си мислете, че влизате напълно в горното обяснение, дълбоко се лъжете. Вие сте просто едни българи, симпатизиращи на не кой да е английски отбор, а на точно 4 от тях. Седящи пред телевизора с техен екип и пишещи по форумите за този отбор в 1 л. мн.ч.

Уважавам мнението на всеки, но намирам твоето изказване за почти изцяло грешно. Не можеш по такъв начин да слагаш всички под общ знаменател без дори да ни познаваш индивидуално. Както някой ти каза по- рано, какво сме виновни ние или пък братята от Индонезия, примерно, че живеем на толкова отдалечено място. Аз лично съм на 15 и съм ходил само на един мач на Ливърпул, но чувствам отбора толкова близо до сърцето си, че бих направил ВСИЧКО за него. Изброил си доста аргументи, които обаче аз мога да използвам, за да подкрепя МОЕТО твърдение. Аз зная почти всяка песен на Ливърпул и въпреки, че съм ги учил от нета това абсолютно нищо не означава.Значи само, че съм имал желанието да го направя, заради любовта ми към отбора, та като дойде времето да отида на мач, да мога да подкрепя отбора пълноценно. Всеки ден отделям буквално по 3-4 часа на компютъра да чета новини за любимия ми клуб.Имам доста атрибути на клуба, като смятям , че просто това са нещата , които за момента имам възможността да направя като фен. Често плача след загуба и си го признавам :) . Това е братле - дано си разбрал какво имам впредвид ;)

Потребителски аватар
venomcho
Контакти:

Мнениеот venomcho » 15 юни 2011 02:39

boys85 написа:И повярвай ми има голяма разлика между онези и между вас. Човек само да влезе в един английски форум и да чете мнения на феновете на Ливърпул, после да влезе в някой български форум. Ами разликата е огромна. Ако ще и 40 години да гледаш мачове пред телевизора пак няма да знаеш такива детайли, които знаят те. Едно е този отбор да играе в твоя град, да черпиш инфо направо от клуба, а не от нета или телевизията. ;)

Ами прав си, разликата наистина е огромна - едва ли в Европа има фенове с по-ниска футболна култура като цяло от английските, просто познанията им за всичко извън островчето им са супер ограничени, не знам дали от вродения им шовинизъм, но определено българските фенове са много много по-напред от тях. Аз направо съм се схващал какви елементарни неща като известни имена на отбори, играчи и позицииите им, са им напълно чужди, а най-смешното е, че си вярват, че тяхното първенство и тяхните играчи са върха на сладоледа - това е и основното, по което може да се съди за какви коне с капаци иде реч...

Потребителски аватар
npeckyy
Контакти:

Мнениеот npeckyy » 15 юни 2011 16:10

много малко хора дет са писали са разбрали за какво е направена изобщо темата .. За да спрете малко с постоянното обиждане , говорене кой отбор е по-велик , колко са прости феновете на другите отбори и от сорта .. в англия било различно по форумите .. как да не е като тука само някакви големи фенове си избиват комплексите с обиди .. главно на манчестър и ливърпул .. а това за говоренето в 1л. не мисля,че има нещо лошо,за мен ливърпул си е моя клуб и искам да говоря за ливърпул като за нас , защото феновете сме част от отбора,а за тезата за фенове и привърженици смятам ,че е абсолютна глупост , защото съм ходил на 2 мача на ливърпул и не се чувствам "по-фен" от преди - обичам си отбора по същия начин и се вълнувам по същия начин ..
Относно темата имам приятели които са за манчестър и се разбираме въпреки ,че понякога доста спорим относно кой е по-великия от двата отбора ...

П.С:Искам да кажа на всички които се обиждат да се замислят колко са смешни .. подкрепяйте си отбора и няма смисъл фенове на МЮ да псуват и обиждат в нашия форум, защото аз дори не съм им влизал във форума и не мисля , че има за какво ..

Върни се в “Ливърпул”