Защо съм фен на Ливърпул?

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
d-o-d-o
Контакти:

Re: Защо съм фен на Ливърпул?

Мнениеот d-o-d-o » 19 апр 2011 06:24

LIVERPOOL = My Passion, My Love, My Life

Скоро очаквам с огромно нетърпение раждането на първата ми рожба, която е от мъжки пол и вече е фен на Ливърпул, горкото какво преживява докато играе любимият ни отбор само аз и майка му знаем :) :) :) то са песни, то са страсти, но сами знаете какво значи Ливърпул за всеки един от нас нали ? ;) РЕЛИГИЯ.
IF YOU CAN'T SUPPORT US WHEN WE LOSE OR DRAW,DON'T SUPPORT US WHEN WE WIN !!! Bill Shankly

Потребителски аватар
Mighty Reds
Контакти:

Мнениеот Mighty Reds » 19 апр 2011 08:58

Магия, непримиримост, страст - това е религията, изповядвана от милиони хора по света. Аз се включих в голямото ливърпулско семейство, блъскайки злобно черно - белия си ТВ и наблюдавайки "танца" на Брус Гробелар на голлинията при изпълнението на дузпите на финала срещу Рома.

Y.N.W.A. !!!

п.с.Радвам се на многото млади привърженици на този отбор :) и на по old school фенската маса, която вместо да се отчае от последните години, се "втвърдява" все повече :mrgreen:
“This city has two great teams - Liverpool and Liverpool reserves.”
Bill Shankly

[wrapimg=]http://assets.liverpoolfc.tv/uploads/assets/fans_4d778a4a9ac36353881786.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
Avrameca
Контакти:

Мнениеот Avrameca » 19 апр 2011 12:56

Много просто - НАЙ ВЕЛИКИЯ КЛУБ В СВЕТА :!:
[offtopic][wrapimg=]http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02474/SL-carragher0_2474548b.jpg[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://4.bp.blogspot.com/-O3uFSSdTI5g/TuDx_ggXNNI/AAAAAAAAAJg/gS86TiPiXZA/s1600/%D1%81%D0%B8%D1%80.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
gilento93
Контакти:

Мнениеот gilento93 » 19 апр 2011 12:57

fifi11 написа:Фен съм на този отбор откакто бях на 9-10 сега съм на 18 ии никога не съм преставал да обичам този отбор. Един от малкото българи съм, които са фенове на Левски и Ливърпул, но то е мачин на живот . Ливърпул имат дух и някакво обаяние което те геабва мен ме грабна Оуен и от тогава до днес и за напред :))))

Знай,че не си сма/а.Аз също съм фен и на Левски и на Ливърпул.

Потребителски аватар
qn40
Контакти:

Мнениеот qn40 » 19 апр 2011 13:09

because THIS IS THE TEAM OF ΜΥ LIFE

Потребителски аватар
Mighty Reds
Контакти:

Мнениеот Mighty Reds » 19 апр 2011 13:42

saffron написа:... в по големия ;)

Пич, в по-големия за теб, уточнявай го, аз лично съм против "меренето" м/у привърженици на различни тимове, но малко се изсилваш ... ;)

Шампиони на Първа дивизия (след сезон 1992/93 тя се нарича Висша лига) 18 пъти
Премиършип - 4 пъти

Носители на Купата на европейските шампиони (Шампионска лига) 5 пъти
?!?

Носители на Купата на УЕФА 3 пъти
Купа на носителите на национални купи- 2 пъти

Носители на Купата на Футболната асоциация 7 пъти
ФА Къп : - 6 пъти

Носители на Карлинг Къп 7 пъти
Купа на Лигата на Англия - 4 пъти

Носители на Чарити Шийлд 15 пъти
Къмюнити Шийлд : - 4 пъти

Носители на Суперкупата на Европа 3 пъти
Суперкупа на Европа - 1 път
“This city has two great teams - Liverpool and Liverpool reserves.”
Bill Shankly

[wrapimg=]http://assets.liverpoolfc.tv/uploads/assets/fans_4d778a4a9ac36353881786.jpg[/wrapimg]

Liverpool forever_95
Контакти:

Мнениеот Liverpool forever_95 » 19 апр 2011 15:03

saffron написа:" защо съм фен на ливърпул?" .... фенове сте .. защото това е отбора с наи много трофеи в англия.... самата истина! феновете . които са писали след предишния ми пост.. го потвърждават! .. нема какво да ми се правите на романтици! :lol:
относно абрамович.... незабравяи ..че тои избираше м/у нашия и вашия отбор.. и също като Торес реши да отиде в по големия ;)

И защо като сте по-големият клуб единствения ви успех в ШЛ е финал през 2008. Малиии :lol: :lol: Само един финал. А ние на колко финала сме били... Защо Торес като отиде в "по-големият клуб" не може да се отпуши 13 мача и вече влиза в последните 10 минути на мачовете?
Аз ще ти кажа защо, защото всеки предал такъв свещен клуб като Ливърпул не е прокопсвал.

Потребителски аватар
shomba14
Контакти:

Мнениеот shomba14 » 19 апр 2011 20:43

Защо съм фен на Ливърпул ли? Еми много причини. Велик клуб. И всеки суполанко, който ми го сравнява с Челси, Сити и др изкуствени отборчета значи гледа футбол от максимум 1 година. Никой друг отбор не може да те държи в напрежение до последната секунда. Никой друг отбор не може да отбележи 3 гола за 6 минути на финал на ШЛ в рамките на 4 атаки в тези 6 минути... Никой друг отбор няма такава атмосфера. Публиката е като червено море. Не! Не като море, като океан... Химна е меко казано епичен. Ако някой каже, че някой друг отбор е по-велик - бърка...
Изображение

Потребителски аватар
Dzheff
Контакти:

Мнениеот Dzheff » 19 апр 2011 21:00

За първи път разбрах, че съществува отбор наречен Ливърпул някъде около 1997-1998г от едно предаване правещо обзор на кръга в Англия. От коментарите подразбрах, че това е един от водещите отбори в Англия, но в момента се намира в голяма криза и се очаква новият помощник (Улие) на треньора (Евънс) да помогне на отбора да излезе от кризата. Въпреки коментарите, че отбора се намира в криза на мен обаче играта им много ми хареса и в следващите седмици продължих да наблюдавам отбора, в резултат на което ми се затвърди мнението че този отбор играе много приятен футбол. Затова веднъж, когато се заговорихме за футбол с баща ми (който не е футболен фен) му споменах че има един много симпатичен отбор, който въпреки че според мен играе много добре се намира назад в класирането - Ливърпул. Тогава той ми каза, че преди няколко години като е бил по-млад е пускал Тото 1 и точно Ливърпул и Нотингам са били едни от най-добрите отбори, но е имало някакъв мач, където след бой (явно не разбрал какво точно се е случило на Хейзел) между привържениците на Ливърпул и Ювентус и много загинали са наказали отбора за няколко години да не играе в Европа и оттогава почти не им се е чувало името. На мен тогава ми се стори доста несправедливо заради група хулигани да пострада толкова много един силен отбор и си казах дано да успеят да си върнат старото ниво. (Тук е момента да отбележа, че в това отношение има някаква връзка между Ливърпул и другите два отбора, които подкрепям - Аякс и Левски. Първият клубен отбор, който ми е харесал беше Аякс. Когато играха финал срещу Ювентус за ШЛ за мен те играха по-добре, но начина по който се разви мача в моите очи беше много несправедлив. Това ме накара да им стана фен, а Ювентус до ден днешен ми е най-омразния клуб. Първия мач между български отбори пък който съм гледал е финала за КБ между Левски и Славия, когато след скандалното съдийство на съдията Лафчис изкара отбора. От този мач съм фен на Левски). Разбира се казаното до тук не е достатъчно да заобичам един отбор. След като започнах да изпитвам симпатии към Ливърпул аз все повече и повече започнах да следя техните изяви и дори няколко месеца след това имах възможност да наблюдавам и техни мачове. Тогава усетих духа и атмосферата около отбора и започнах да усещам, че симпатията започва да се превръща в нещо повече от това. Като ученик учих английски и при един от мачовете чух какво се пее в химна и си казах това е велико - отбора се намира в криза, а феновете се кълнят във вярност, вярват в своя отбор въпреки всичко и казват че никога няма да го изоставят. Може би някъде по това време започнах да осъзнавам, че обичам този отбор. А до този момент не знаех нищичко за историята на клуба, освен бледия и неточен спомен на баща ми. Това се промени 3 години след като бях започнал да симпатизирам на Ливърпул след един трансфер, който приех със смесени чувства. След като се видя, че първия ми футболен идол - Яри Литманен е направил грешка с преминаването си в Барселона, очаквах че той ще се завърне в Аякс, но той избра Ливърпул с думите че това му е бил любимият отбор от детството. Аз бях свикнал да го възприемам като част от Аякс и по детски наивен си мислех че винаги е бил привърженик на този отбор. Освен това знаех, че когато Литманен е бил дете Аякс са имали страхотен отбор и големи успехи и си казах, че щом той е избрал Ливърпул за свой любим клуб, би трябвало да е имал още по-големи успехи от Аякс по това време. Така започнах да се интересувам от историята на клуба, разбрах за успехите през 70те и 80те години, за Кени Далглиш и Йън Ръш, за това какво наистина се е случило на Хейзел и Хилзбъро, за рекордните 18 титли (факт, който мен тогава ме изненада)... Така започнах не само да обичам Ливърпул, но и да се гордея че съм направил този избор за мой любим отбор. Това съвпадна и с дълбоката криза на Аякс и неучастието им дълго време в ШЛ и нямах възможност да следя техните изяви и това някак доведе до там, че Ливърпул постепенно успяха да изместят Аякс от моето сърце. След това последваха няколко велики мача, велики обрати, прекрасно представяне в ШЛ няколко поредни години и нестихващата вяра на феновете в светлото бъдеще и безрезервната подкрепа въпреки всичко... Стигна се до там, че вече трудно можех да отговоря на въпроса кой отбор обичам повече - Ливърпул или Левски. Тогава дойде обаче отличното представяне на Левски в евротурнирите и достигане до 1/4 финал за Купата на Уефа и класиране в ШЛ и виковете "осанна" към Мъри Стоилов от страна на феновете и след това последвалата криза и виковете "разпни го" от същите тези "фенове". Това ме отврати и гарнирано с абсурдните неща, които стават в бг футбола ме накараха да се отдръпна от бг футбола и единствения ми интерес в момента към него е евромачовете на Левски, евентуално някое "дерби" с тяхно участие и бърз преглед от време на време на класирането. Разликата между отношението към любимия отбор, държанието, вярата и подкрепата която имат феновете на Ливърпул и тези на Левски направиха разликата между двата отбора и в моето сърце. Просто философията на Ливърпул се доближава много повече до моят начин на мислене и възприятие на света отколкото "философията", която се демонстрира от масата фенове на бг отбори въобще, вкл. и Левски.
Така от около 2 години насам спокойно мога да кажа, че за мен има само и единствено един отбор, който обичам и се идентифицирам напълно с него и това е Ливърпул и 2 на които просто симпатизирам - Аякс и Левски. Коя е била точната причина, която ме е накарала да се влюбя в този отбор аз лично не съм сигурен, но предполагам че е най-вече философията на отбора.
Така че колега ако все още не вярваш в "романтиката", която ме е накарала да заобичам Ливърпул - ОК, уважавам мнението ти. Но... ако мнението ти се е променило, мисля че заслужавам извинение затова, че индиректно бях наречен лицемер...
[center]ИзображениеИзображениеИзображение
Walk on with hope in your heart and YNWA! YNWA!!![/center]

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 20 апр 2011 00:00

Защото са най-великите!!!!!

Върни се в “Ливърпул”