За мен такъв тип политика е тотално грешна.Ето например Тотнъм(по времето на Камоли)-изхарчени много пари за младоци и резултатът е едното нищо.Даже бяха тръгнали към изпадане.Арсенал също е лош пример.От отбор фаворит за титлата(заедно с манчо)към отбор за максимум трето място.
А например Челси дали са сумата хикс за много стабилни футболисти и резултатите са ясни.
Друг е въпроса дали Ходжсън има капацитет и с пари да постигне резултати.
Деймиън Комоли е новият спортен директор в Ливърпул
Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
-
- Контакти:
Re: Деймиън Комоли е новият спортен директор в Ливърпул
Без момчета от школата нещата няма да се получат. Не може да се вземат разни футболисти оттук и оттам и с тях да се опитваме да градим отбор. Трябват и местни момчета като Джерард и Карагър, които винаги ще са настървени и ще играят за емблемата, а не за кинтите. А Тотнъм няма да ги коментирам. Техен си е проблема, че не успяха с младежите. Все пак тук и тренера оказва влияние. Трябва да може да ги надъхва.
Да няма спор че без стабилна школа е много трудно.Но само и на школа и разни младоци пак не става.Въпроса е че Камоли явно обича да работи с повечко младоци.Нещо което определено на мен не ми харесва,но все пак може пък и да бъркам.
styopa написа:Да няма спор че без стабилна школа е много трудно.Но само и на школа и разни младоци пак не става.Въпроса е че Камоли явно обича да работи с повечко младоци.Нещо което определено на мен не ми харесва,но все пак може пък и да бъркам.
Колега, обикновено мненията ни се припокриват, но в случая разсъждавам по малко по-различен начин. По-горе даваш пример с неудачите на Тотнъм и Арсенал и казваш, че само с младоци не става... Аз ще дам един друг пример - Аякс. Предполагам, че е всеизвестен факта, че този отбор се счита за отбора с най-добрата школа в световен мащаб. Споделял съм, че след любимия Ливърпул и българския Левски, другият отбор на когото съм привърженик е Аякс, така че имам добри преки впечатления към тях. Когато Аякс спечелиха през 1995г Шампионската лига средната възраст на отбора беше 23 години! А автора на победното попадение във финала срещу Милан - Патрик Клуиверт по това време беше на едва 18 години! От тогава досега школата на Аякс е дала на света едни от най-големите таланти, които имаме възможност да гледаме по европейските терени и са малко европейските грандове, които нямат в редиците си човек от тази школа. В това отношение не прави изключение и Ливърпул - при нас е Райън Бабел, който лично според мен е най-добрият ни футболист след гръбнака на отбора Рейна-Карагър-Джерард-Торес. Друг е въпроса, че е и най-подцененият и онеправдан наш футболист... Но да се върна на школата на Аякс - ако направиш справка какви футболисти са излезли оттам в последните примерно 10 години ще разбереш, че единствено факта, че и те (както и Ливърпул) имат твърде незавидни финансови възможности, им пречи да бъдат доминираща сила в Европа. Така че очевидно когато е създадена една добра школа и работещи скаутски програми могат да се получат нещата и да се печелят трофеи, стига младите таланти да се задържат в отбора.
[center]

Walk on with hope in your heart and YNWA! YNWA!!![/center]

Walk on with hope in your heart and YNWA! YNWA!!![/center]
Да Аякс са страхотни производители на футболисти.Общо взето единствено Барса може да им се противопостави по отношение на школа.Въпроса е с такава политика дали можем да гоним титлата.Според мен не.
По въпроса с финансите според мен сме си много добре.Все пак вече го няма заема на вирусите.Според мен имаме възможност да харчим по около 20 30 мил паунда минимум на година.Тук идва притеснението да не почнем пък да харчим за простотии.Нещо което Камоли е направил в една част от работата си.
По въпроса с финансите според мен сме си много добре.Все пак вече го няма заема на вирусите.Според мен имаме възможност да харчим по около 20 30 мил паунда минимум на година.Тук идва притеснението да не почнем пък да харчим за простотии.Нещо което Камоли е направил в една част от работата си.
styopa Нека му дадем кредит на доверие. Поне два трансферни прозореца, ако след това се е издънил да го нападаме. Все пак може в Ливърпул да си върши работата добре. Да не забравяме и факта, че освен слаби трансфери има и доста сполучливи. Както казах и по-рано най-важното е да работи добре с мениджъра на отбора, в случая с Ходжсън.
Да то оценки за работата му могат да се дадат едва след няколко трансферни прозореца.Въпроса е след като се е провалил на едно място дали няма да продължи по същия начин.Малко се получава като работата с Ходжсън.Вземаме човек със спорна репутация,после се чудим дали той е човека за нас.
A новият президент на клуба се казва Том Уърнър.
Остава да видим кой ще е изпълнителен директор.
Остава да видим кой ще е изпълнителен директор.