10 факта за новото попълнение Кристиан Поулсен1) Кристиан Багер Поулсен е роден в Аснес на 28 февруари 1980.
2) Поулсен има 77 мача за националния отбор на Дания и беше важна част за отбора на Световните първенства, като е записал 882 минути от 900 възможни и е отбелязал две попадения. Тази година в Южна Африка той записа пълни 270 минути и един жълт картон.
3) Кристиан е пробягал 34.47 км на Мондиала, достигайки максимална скорост 27,11 км/ч.
4) Той е взел участие и на Световното първенство през 2002. Поулсен влиза резерва във всичките три двубоя в груповата фаза, като си изкарва два жълти картона, което го изважда от двубоя срещу Англия.
5) Борбеният полузащитник е избран за играч на Дания през 2005 и 2006, като става първия футболист печелил този приз в две последователни години, но през 2007 той губи надпреварата от Даниел Агер.
6) Поулсен е известен със сериозния си подход на терена, той веднъж сподели: „На терена, искам да печеля мачове. Има правила и аз се опитвам да ги спазвам, но понякога всеки прекрачва границите. Всеки футболист мрази да губи и се бори и е готов да направи всичко за да спечели даден мач.”
7) На Мелуд играчите ще се шегуват с Кристиан, заради дългата му коса, но той споделя: „Имам дълга коса и трябва да я пазя да не ми влиза в очите. Това е част от имиджа ми и аз ще го запазя.
8) Поулсен е играл под ръководството на Рой Ходжсън през шампионския сезон 2000-2001 на Копенхаген.
9) Представянето му през този сезон му е спечелило наградата за най-добър млад играч на Дания и му е донесло повиквателна за националния отбор. Първия си двубой той записва срещу Холандия през ноември 2001.
10) Поулсен преминава в тима от Ла Лига Севиля през лятото на 2006, след като контракта му с немския Шалке 04 изтича. Първия му двубой е в битката за Суперкупата на Европа в Монако, двубой в който Севиля побеждава Барселона. В този сезон севилци вдигат отново Купата на УЕФА, а и Купата на Испания.