Ливърпул потвърди, че Рафа Бенитез напуска отбора по взаймно съгласие.
Бенитез се отказва от позицията си на мениджър след шест години начело на клуба. Борда на директорите иска да благодари за отадеността му и да му пожелае всичко най-добро за в бъдеще.
Борда нареди на Пърслоу, с помоща на Кени Дълглиш, да започне търсене и да определи потенциалните кандидати за овакантената позиция.
Няма краен срок за назначаването на нов мениджър и от клуба ще направят ново изявление в момента, в който бъде назначен нов мениджър.
Мартин Броутън заяви: "Рафа завинаги ще бъде част от Ливърпул, след като донесе отново купата от Шампионската лига на "Анфийлд" в епичния финал в Истанбул, но след разочароващия сезон и двете страни се съгласиха, че отбора се нуждае от ново начало"
Рафа Бенитез сподели: "За мен е много тъжно да обявя, че аз няма да бъда повече мениджър на Ливърпул. Искам да благодаря на всички от екипа и играчите работата ни заедно."
"Аз завинаги ще запазя добрите спомени в сърцето си, силната подкрепа от феновете, дори и в трудните време и любовта на Ливъпрул. Нямам думи да изразя благодарностите си за всички тези години и съм много горд, че съм бил част от този отбор.
"Благодаря много още веднъж и винаги ще помня: "You'll never walk alone"
Източник:
http://www.liverpoolfc.tv