Бивш страничен съдия замеси Интер в "Калчополи"
http://topsport.ibox.bg/news/id_510831291
Бившият страничен съдия в италианската Серия А Росарио Копола заяви днес пред италиански съд в Неапол, че Интер също е бил замесен в огромния корупционен скандал за уреждане на мачове, който избухна на Апенините през 2006 година.
Росарио Копола освен това твърди, че след като отказал да помогне на играч на Интер да получи по-леко наказание след получен червен картон, той никога повече не бил официaлно лице на мач от италианския футболен елит.
Копола се закле пред съда, че след мача между Интер и Венеция, в който колумбийския бранител на "нерадзурите" Иван Кордоба бе изгонен и получи два мача наказание, е бил повикан при шефа на италианските рефери Дженаро Мацей. Там му е било казано да "смекчи" оценката си за действията на Кордоба пред Дисциплинарната комисия, така че Кордоба да получи по-леко наказание.
"Мацей ми се обади и ми каза, че ще ми се обадят от Дисциплинарната комисия. Интер обжалваха за намаляване на наказанието. Аз трябваше да кажа, че той не е ударил съперник, а се е сблъскал в него, но аз не си смених историята и никога повече не бях допуснат до Серия А", заяви Копола.
Реферът освен това заяви, че всички отбори, най-вече големите, се опитват да си осигурят услугите на съдиите.
Скандалът "Калчополи" избухна през 2006 година, като на всички бе доста съмнително, че Интер не бяха замесени. Ювентус беше изпратен в Серия Б, а освен това загуби последните си две титли, докато Милан, Лацио, Фиорентина и Реджина получиха наказание - отнемани на точки.
Интер пък получи служебно титлата през сезона 2005/2006, която бе спечелена от Ювентус. "Нерадзурите" бяха трети след края на сезона, но станаха шампиони след наказанията на Ювентус и Милан.
Ювентус няма нищо общо с скандала "Калчополи" ?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist