А мача е от 21:45 !
Ювентус-Наполи 20.05/22.00ч. Copa Nazionale FINAL
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Ювентус-Наполи 20.05/22.00ч. Copa Nazionale FINAL
Надявам се Юве да победи и да завърши сезона с дубъл 
[wrapimg=]http://img.imghosting.biz/251/b65659a3f92478e6adca70b977ab7063.jpg[/wrapimg]
- storm
- Контакти:
Joni_ написа:Надявам се Юве да победи и да завърши сезона с дубъл
От 22.00 е ..
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]
Не очаквам да се получи кой знае колко красив мач, но очаквам победа с 2:0 и Капитана да вдигне още 1 трофей 
daniel875 написа:Тази срещу "Ювентус" си беше правилна, защото имаше опит за игра с ръка. Това, че Исла не го направи, не означава, че не го мислеше.
"Alla Juventus vincere non è importante. È l'unica cosa che conta"
-
ELMANIFICO
- Контакти:
Финалът ще бъде изпълнен с голям заряд. Конте е изправен пред сериозна задача - левият фланг на защитата е тотално унищожен. След контузията на Де Чилие всичко можеше да бъде лесно компенсирано, но след последвалата контузия на един от най-добрите защитници в Европа Джорджо Киелини Конте се изправя пред нелеката задача да подреди играчите си достатъчни добре, така че тримата тенори - Лавеци, Кавани, Хамшик да бъдат неутрализирани, така че Ювентус да спечели финала. И точно в това се състои и един от най-важните тестове на Конте през сезона - до този момент треньорът на "Старата госпожа" показа изключителна гъвкавост при избирането на тактическата постройка, провеждането и затварянето на мачовете от Серия А и купата на Италия. Като премина през 5 тактически постройки през сезона, но както цяло се спря на две основни, а именно 4-3-3 и 3-5-2( преливаща в 5-3-2) в зависимост от конкретната ситуация. И докато състава е почти ясен що се отнася останалите играчи и постове, то отляво се заформя сериозен проблем. А убеден съм Хамшик и Лавеци често ще сменят местата си с цел още повече да затруднят разклатената защита на Юве. Пред Конте реално стоят две алтернативи. Ако излезне с 4-3-3 то тогава в защита ще играят Лихщайнер, Бардзали, Бонучи и Касерес. По моето лично мнение обаче, колкото и поливалентен да е Касарес, когато играе от ляво не се справя толкова добре, колкото когато играе отдясно и това ми твърдение се потвърди в мача с Лече, когато Касерес хвърли много сили и енергия, но не беше така ефективен както обикновено. Може би тази тактическа постройка изглежда логична с оглед играчите, с които разполага Конте. Но пък при последната победа на Ювентус над Наполи на "Ювентус стейдиъм" Юве излезе с 3-5-2 и перфектно проучен състав на Наполи. Тогава Конте за най-голяма изненада пусна от първата минута разочароващия дотогава Бориело, но Марко не беше на терена ей така безцелно - той имаше строго определена задача и тя не беше да отбележи гол - а напротив - Конте беше заръчал на Бориело ( по мое мнение ) да стои в близост до Уго Кампаняро и Паоло Канаваро, като не спира да се бори с тях във въздуха и на земята за всяка топка, да се опитва да се пласира, отвличайки поне един защитник със себе си и така да отбори пространства на бързоногите Маркизио, Видал, да освободи време за по-бавния, но за сметка на това по-техничен Вучинич и ест да направи така че Пирло да има свободен коридор за страхотен пас. В този мач Бориело беше на терена, за да се бори за педя терен и успя. След неговото напускане защитниците на Наполи, които са и най-слабото звено на отбора, бяха тотално изтощени и не беше трудно за "Старата госпожа" да победи с добър резултат. След това лирично отклонение си мисля,че Конте отново ще предпочете 3-5-2, като ще постави неуморния Пепе на левия фланг, като единствен играч, който умее да играе добре в защита и нападение, от ляво на халфовата линия до Видал ще застане Лихтщайнер, а защитата ще бъде Бардзали, Бонучи, Касарес. Но в мач като този - финал, срещу един от най-добрите отбори в света що се касае играта в офанзивен плант мисля,че тази ни тактика ще бъде доста рискована, но може би ние наистина нямаме друг избор. За да победим Наполи трябва да изолираме Кавани от играта, а това би се случило само ако топката се владее от играчите на Юве, а халфовете на Наполи са заети с дефанзивни задачи. Ще бъде велик финал и имам някакво предчувствие, че финала за купата на Италия ще бъде доста по-голям спектакъл, отколкото този в ШЛ.
- storm
- Контакти:
Мда и аз съм на мнение, че трябва да излезем с 3:5:2 като схема на игра. Това за Касерес, което си споделил, че е слаб от ляво на мен също ми направи впечатление в мача с Лече..
Наполи също играят в подобна схема, а и се видя, че когато с/у тях е отбор с подобна постройка на игра изпитват трудности..
Жалко, че няма да мога да гледам финала, но ще стискам палци и се надявам да направим дубъл тази година, защото тези момчета го заслужават, след всички геройства които сториха. Но дори и да не вземем купата, нещо нормално в последните години за нашия отбор, мнението ми за отбора няма да се промени, нито доверието в Конте... Все пак тази Купа е с много по малко значение от Шампионата..
Наполи също играят в подобна схема, а и се видя, че когато с/у тях е отбор с подобна постройка на игра изпитват трудности..
Жалко, че няма да мога да гледам финала, но ще стискам палци и се надявам да направим дубъл тази година, защото тези момчета го заслужават, след всички геройства които сториха. Но дори и да не вземем купата, нещо нормално в последните години за нашия отбор, мнението ми за отбора няма да се промени, нито доверието в Конте... Все пак тази Купа е с много по малко значение от Шампионата..
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]
-
ELMANIFICO
- Контакти:
В този мач според мен не става дума за победа или за загуба, а за това как ще излезне отбора - както казва Пачино "Може да загубиш, можеш и да спечелиш, но прави го като мъж". Това е своеобразен тест за характера на отбора( въпреки ,че в неделя ще имаме един жокер в повече на име "Дел Пиеро", за разлика от следващия сезон), защото догодина в ШЛ Ювентус ще изиграе 6 мача като този - никой няма да се учуди ако загубим финала - все пак сме шампиони, никой няма да се изненада ако отпаднем в ШЛ, все пак сме 42 в класацията, ще започнем от 3-та урна в най-добрия случай. Но пак, тук не става въпрос за победа и загуба, за една титла повече, става въпрос за това до къде е стигал Ювентус с развитието си, до къде е стигнал Конте в изграждането си на треньор. Нека играят футбол, а останалото е въпрос на естетика.
Според мен може и да върнат Естигарибия на мястото на Киелини или Джакерини и двамата не са лоши в защитен план. Дори и Видал сме го виждали да играе в защитата, но това ще е голяма загуба в центъра.
-
ELMANIFICO
- Контакти:
Дам, съвсем го забравих него,а той направи страхотен мач с/у Наполи в Неапол.
Капитана да играе цял мач и купата ще е наша. Иначе винаги ми е изглеждало, че тази купа е малко със статут на кашон в Италия...
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]
3:2 Дано Дел Пиеро почне титуляр хубаво ще да сме с дубъл