Хавиер Санети - Една жива легенда

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
durex
Контакти:

Хавиер Санети - Една жива легенда

Мнениеот durex » 21 сеп 2011 16:05

Капитанът на Интер Хавиер Санети подобри клубния рекорд за най-много изиграни двубои с екипа на миланския гранд. Снощи той записа своя 757-и мач за "нерадзурите" във всички турнири и надмина постижението на Джузепе Бергоми /756/, който носи фланелката на Интер от 1979 до 1999 година.

Санети постави рекорда в двубой срещу Новара, в който неговия тим падна с 1:3. 38-годишният аржентинец излезе на терена в титулярния състав и игра през всичките 90 минути. Санети играе в тима на Интер от 1995 година и с отбора стана пет пъти шампион на страната, победител в Шампионската лига, световно клубно първенство и Купата на УЕФА.

65 656 изиграни минути
46 967 минути в Серия А
15 872 минути под ръководството на Манчини (треньора при който е играл най-много)
12 194 минути в Европа
5 280 минути за купата на Италия
757 изиграни мача
689 мача без смяна
539 мача в Серия А
189 мача при Роберто Манчини
141 мача в Европа
64 мача за купата на Италия
51 жълти картона
34 пъти е бил сменяван
33 пъти е влизал като резерва
21 гола
16 треньора с които е работил в Италия
16 спечелени трофея
15 спечелени трофея като капитан
12 решителни голове
12 гола в Серия А
6 гола под ръководството на Рой Ходжсън (при него има най-много)
5 гола в Европа
3 гола за купата на Италия
1 гол на Световното клубно първенство
1 червен картон

Рой Ходжсън
Радвам се че имам възможноста да поздравя Санети за подобряването на рекорда на Бергоми.Считам себе си за късметлия че имах възможност да работя с тези две легенди на Интер.

Ние със Санети пристигнахме в Интер по едно и също време и това което веднага ме порази при него беше неговия професионализъм,желанието да научи и да се адаптира към нов тип футбол и концентрацията му върху целите които иска да постигне.Така че за мен не е изненада че той вече постави рекорд по участия за Интер и добрата новина е че не показва признаци на забавяне.

Така че още веднъж поздравления Хавиер за тази напълно заслужена чест и ти пожелавам всичко най-добро в бъдещите мачове.

п.п. Припомням ти че Стенли Матюс изигра своя последен мач на 49 така че УСПЕХ.

Луиджи Симони

Скъпи Хавиер,
Толкова много е казано за теб вече че е трудно да се намери нещо оригинално което да кажа.Срещнах те когато беше малко повече от дете но дори тогава лесно можеха да се видят твоите качества-не само като играч но и като човек.Прекарахме чудесна година и половина заедно защото това е страхотен отбор.Група от хора с ценности подобни на твоите собствени,с играчи ка Диего (Симеоне),Бепе (Бергоми) и всички останали.Капитаните на терена и извън него.Ти беше млад но беше ясно че следваш примера на правилните хора.Ти беше млад но притежаваше огромно желание да се учиш.Ти стана още по-добър футболист,стана мъж,съпруг,баща и се превърна във символ на отбора.Днес ние с теб празнуваме рекорда на играч който който се превърна за Интер в нещо повече от който и да било друг и мога честно да кажа че за мен ти си истински феномен във футбола.Да поддържаш това ниво толкова години,сезон след сезон коства голямо усилие и затова е феноменално.Ти си модел за всички футболисти и за тези като гледат отвън.А това което най-много харесвам в теб е че си остана същия човек въпреки славата.Титли,купи,пари,похвали-все неща които могат да завъртят главата на един човек.Но не и твоята.
Една любяща прегръдка-ти знаеш колко искренна е тя.

Ектор Купер

Хавиер Санети е един от най-големите професионалисти които някога съм тренирал.

Той е напълно посветен,честен,трудолюбив и отговорен човек.Професионалист в служба на отбора и не говоря за него като играч а като професионалист в рамките на групата.Голям капитан който винаги е поставял интересите на отбора на първо място-никога не е действал от егоизъм.Той заслужава всяка чест която получава.Аз винаги ще го помня като най-добрия.

Роберто Манчини

Имах шанса да играя срещу Пупи като играч и ми направи голямо впечатление защото въпреки че беше млад и в чужда страна играеше на страхотно ниво.

По-късно имах щастието да бъде негов треньор в Интер и мога да кажа без никакво съмнение че веси треньор в света би искал да има играч като него заради професионализма и качествата които той притежава,а освен това може да играе на всяка позиция.

Радвам се че той постигна този рекорд в такъв голям отбор като Интер,особено след като изпреварва Бергоми,друг символ на отбора.Много поздрави Пупи и просто продължавай.

С обич.

Жозе Моуриньо

За мен Санети представлява радоста от живота,радоста от това да правиш футбол,нашата работа всеки ден.Той е усмивка,жизнена сила,страст за обучение и добро настроение за всеки който работи с него.За мен Хавиер Санети е всички тези неща.Той е човек за който съм щастлив че мога да кажа че е мой приятел завинаги.

Далеч след всичко това идва факта че той е футболист.Но като си бил треньор само в продължение на две години от неговата невероятна кариера не е моя работа да говоря за човек който е автор на собствената си история-а това е една чудесна история.Всичко което ще кажа е че ти благодаря че ми даде малко място в твоята история.Това което знам е че прегръдката в центъра на "Сантяго Бернабеу" няма да бъде последната но със сигурност беше най-важната за нашите 2 години заедно.

Може би един ден някой може да бие рекорда на Санети но ще има само един Санети.

Леонардо

Браво Пупи.Капитана постави още един рекорд карайки го да изглежда като нещо нормално.За всеки друг ще се говори като извънреден подвиг но в неговия случай това е просто естествена последица от кариера построена върху твърда и упорита работа.Как можеш да говориш за Капитана спестявайки похвалите?И все пак цифрите немогат да покажат какво значи той за Интер и за света на футбола.Когато бях помолен да напиша писма за Санети се опитвах да намеря думи.Това което веднага ми дойде в ума е фондацията на Пупи и Паула.Мисля че това е мястото където можете да визите една страна на Хавиер която по-малко известна но именно това е което го прави капитан.Но прекалените думи са безмислени.Затова просто,благодаря ти Пупи.

С една дума: ВЕЛИКАН !!!!

Потребителски аватар
milan199440barca
Контакти:

Re: Хавиер Санети - Една жива легенда

Мнениеот milan199440barca » 21 сеп 2011 16:11

Санети заслужава уважение.
Don't drink and drive, don't smoke and fly, take LSD and TELEPORT!!!

Потребителски аватар
enguerino
Контакти:

Мнениеот enguerino » 21 сеп 2011 16:15

IL CAPITANO :!:
Copa América Top Scorer: 1991
Serie A Top Scorer: 1995
Argentine Player of the Year: 1998
Fiorentina all-time Top Scorer
Argentina all-time Top Scorer
FIFA 100

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 21 сеп 2011 17:02

Легендата си е легенда !
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

deikata72
Контакти:

Мнениеот deikata72 » 21 сеп 2011 17:08

Един от малкото които ценят истинските неща в живота :)
[wrapimg=]http://prikachi.com/images/602/3297602i.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
WARrior
Контакти:

Мнениеот WARrior » 21 сеп 2011 17:27

Икона :idea:
СТЕНЛИ,НИЕ СМЕ С ТЕБ!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 21 сеп 2011 17:39

Легендите се отнасят за минали събития, които биват украсявани!!!
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 21 сеп 2011 17:48

Просто най-великия. Всичко друго е излишно! Поклон до земя пред него!
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 21 сеп 2011 20:09

Cesc Fabregas написа:Просто най-великия. Всичко друго е излишно! Поклон до земя пред него!

Много ми е интересно, как човек може да стане толкова върл фен на един отбор.. :)
Все едно цял живот си викал за Интер, а до миналата година сигурно и незнаеше кой им е треньор.. :)
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

Върни се в “Интер”