Вратарят на Интер (Милано) Франческо Толдо прекрати състезателната си кариера, но ще остане на работа в клуба и ще помага за подобряване на имиджа на "нерадзурите". Бившият национален вратар на Италия има 147 мача за Интер, откакто премина в отбора от Фиорентина през 2001 година. През последните години Толдо бе резерва на бразилеца Жулио Сезар.
"Този сезон беше дълъг, защото аз спрях да играя. Сега за първи път казвам, че се отказвам и този момент е доста емоционален за мен", каза Толдо пред официалния сайт на Интер.
38-годишният Толдо има 28 мача за "Скуадра адзура" и бе титуляр за отбора на европейското първенство през 2000 година, когато италианците завършиха втори.
Франческо Толдо сложи край на кариерата си
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
- Federer91
- Контакти:
Re: Франческо Толдо сложи край на кариерата си
Помня го на Евро 2000.Беше неговото първенство.Особено полуфинала срещу Холандия когато спаси 3-4 дузпи,доколкото си спомням. Сбогом на един голям вратар.
Голям, много голям.Последните сезони обаче, колкото и малко да играеше, се виждаше че е време да окачи ръкавиците..Все пак е нормално да си резерва когато в отбора е вратар номер 1 в света..Благодарим ти все пак 150 мача за нас не са малко и 10тина години в отбора
Моуриньо:„Аз не съм Ибрахмович. Твърде съм влюбен в Интер, за да мога да бъда наставник на Милан”,
Страхотен вратар, но може би направи грешка да стои толкова години в Интер на резервната скамейка. 

Фен съм на "Фиорентина" и го помня от 1992 г., когато отбора изпадна от Серия А. Беше титулярен вратар на отбора в Серия Б. Неизменния №1 на врата на виолетовите.
Показа и много добри игри в нерадзурите. На всеки добър играч идва времето, когато трябва да спре с играта. Успехи на Франческо извън терена.
Сега остава "Интер" и "Фиорентина" да му направят един хубав бенефис с мач помежду си. Той го заслужава.
Показа и много добри игри в нерадзурите. На всеки добър играч идва времето, когато трябва да спре с играта. Успехи на Франческо извън терена.
Сега остава "Интер" и "Фиорентина" да му направят един хубав бенефис с мач помежду си. Той го заслужава.
Последна промяна от Labros на 07 юли 2010 22:14, променено общо 2 пъти.
...по лицето ми усмивката е трайна, щото на сърцето ми не пише MADE IN CHINA !!!
1912
1912
Миланист съм и то много,но няма как да не кажа,че Толдо беше прекрасен вратар!
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.
Labros написа:Фен съм на "Фиорентина" и го помня от 1992 г., когато отбора изпадна от Серия А. Беше титулярен вратар на отбора в Серия Б. Неизменния №1 на врата на виолетовите.
Не иска бенефис...колкото то темата...ще ми липсва,той си остава любимият ми вратар,така или иначе сега пак ще е в Интер,само че на някакъв пост..БЛАГОДАРЯ ТОЛДО, ЗА ВСИЧКО КОЕТО НАПРАВИ СЪС Синьо-черната фланелка