.02.2010 17:07
Челси показва проблем при гостуванията
Борислав Борисов
По принцип бях решил да не пиша нищо за вчерашния ден. Защото имайки този ден почивка, се поставих в позицията на фен, който е сложил чаща с течност пред себе си и е оставил далеч листовете със записки на двубоите. Сега реших, че в крайна сметка мога да споделя набързо какво видях без да претендирам за изчерпателност. Причината е, че изгледах записа на Евертън и Челси, но силите ми не стигнаха и за двубоя на „Вила Парк".
Астън Вила - Манчестър Ю 1:1
Не съм гледал мача между Астън Вила и Манчестър Ю, така че не мога да кажа много неща за него. Поради това съвсем накратко ще споделя какво видях и мога да коментирам. Червеният картон на Нани и абсолютно точен. За мен е по-интересно друго. Португалецът ме учуди с факта, че изобщо посегна за тази топка. Това е поредното доказателство за промененото му отношение към двубоите. Той е готов да се бори за топката и в дефанзивен план. Сега не му се получава много, което е обяснимо, защото той няма изградени навици, но и това ще стане. Така че Нани върви бавно, но може би сигурно към своята пълна промяна и само от него зависи дали ще завърши този процес. За мен този червен картон е по-скоро позитивен знак за неговото развитие.
Другата интересна тема е защо въпреки че 60 минути бяха с човек повече на терена, играчите на Астън Вила не успяха да създадат напрежение и повече опасности пред вратата на съперника си. За мен играта на отбора е твърде схематична и лишена от фантазия. Топката се изнася на фланга, от там се търси пробив и съответно центриране. Когато обаче ситуацията на терена се промени, вече на преден план излиза търсенето на нестандартни и неотработени на тренировъчната база методи на игра, Вила има проблем, защото не може да промени нещо в хода на мача. Някак липсва въпросния План Б в представянето. И това съм го виждал в много други двубои. Вчера тимът е играл с пет човека в халфовата линия, което също е нещо интересно като тема, но него ще коментирам, след като видя целия мач.
Евертън - Челси 2:1
Интересното е, че напоследък гостуванията на Челси не са никак уверени. Загубиха точки от Хъл Сити, сега загубиха и от Евертън, а преди тези два двубоя победиха доста трудно бих казал и Бърнли. Преди това в края на декември имаха последователни равенства с Бирмингам и Уест Хям. А ако се върнем още назад ще видим, че другото подобно гостуване е загубата от Манчестър Сити на „Ийстландс". Естествено това са само мачове в Лигата, но като цяло си мисля, че серия от 1 победа в общо 6 двубоя, като в тях има и 2 загуби може да бъде определена като проблем. Това са 6 точки то общо възможни 18. При това тук става дума за мачове с всички играчи, защото Купата на Африка почти не повлия на отбора при гостувания. Може би само срещу Бърнли имаше дребен проблем със състава.
Опитвайки се да обясня причините за това, стигам и до вчерашния мач. И най-интересното е, че за мен Челси загуби повечето единоборства. Загубиха битката за спорните топки. Това не се случва често, но се наблюдаваше и срещу Хъл Сити. Агресивността на „карамелите" бе най-доброто им качество и съвсем логично то доведе до успех. Като прибавим към това и сравнително директния подход на домакините към атаките и това, че не се разиграваше много дълго топката, така стигаме до някаква обща характеристика от двубоите с Хъл и Евертън. Вчера конкретно Лампард бе поставен на нетипична позиция вдясно, коят оне мисля, че е добра за него. Причината е, че така той трудно може да върви към наказателното поле и да стреля, както го прави от другата страна. Ашли Коул бе в лявата зона, а Малуда зад гърба на Дрогба. Всичко това поне мен малко ме обърка да си призная, и смятам точно тази зона на терена за обяснението за слабата игра на Челси вчера.
Двойката Жирков и Коул един зад друг в лявата зона ми се стори не чак толкова ефективна. Но пък аз не обичам да вадя изводи от един мач, така че ще се въздържа от конкретни изводи. Каквото и да обобщаваме за вчерашния ден обаче двата гола паднаха след грешки на Джон Тери. И то доста неприятни. Елементарни за неговата класа бих казал. Първият е при статично положение, в което неговият човек бе изпуснат на близката греда. При второто попадение положението е дори по-лошо, тъй като топката лети твърде дълго време, за да бъде така елементарно пропусната зад гърба му. Тук някъде влиза в сила и движението на Саха, защото според мен Тери гледаше повече французина, отколкото топката и така се разконцентрира или раздвои вниманието. Но като цяло бях изненадан да видя толкова слабо представяне на капитана. Не мисля обаче, че това се дължи на проблемите около него в момента. По-скоро става дума за „лош ден", което може да се случи дори на играч като Тери.
Нека кажа нещо и за Евертън. Сигурно, ако не бях фен на Арсенал, щях да стана такъв на „карамелите". Играта на отбора е толкова опростена и ефективна, че няма как да не ми хареса. Вчера съставът спечели за първи път срещу тим от топ 4 в класиране от 2007 година насам. Силно съм впечатлен от Донован, който е типично крило, което рядко се вижда на Острова вече. Взимайки контрола върху топката той тръгва с нея директно към съперника без да се притеснява и успява да го надиграе. Може би Анчелоти, заради него бе пуснал там Коул и Жирков, но и двамата не се справиха със задачата си. Освен това се вижда, че Артета постепенно ще влезе във форма, но сега е далеч от най-доброто си състояние. И стигаме до Саха. Французинът в момента е в онази форма, която го направи звезда преди години във Фулъм. Все едно го виждам пак от онова време. Максимално ефективен и точен в отиграванията пред наказателното поле на съперника. Все още си мисля, че „карамелите" не са далеч от битката за четвъртото място, колкото и неразумно да звучи това.
Арсенал - Ливърпул 1:0
Много силен тактически двубой. От първата минута и двете защити се опитваха да изтласкат играта в противниковата половина и се получи интересно събиране на отборите към централната зона на терена. В рамките на едни 30 метра и двата отбора се надиграваха. При това положение бе важно кой ще печели единоборствата. Хубавото за Ливърпул бе, че покриването на съперниците бе близо до перфектното, което караше „артилеристите" да подават встрани, а не напред и така им липсваше острота и изненада в действията. Проблемът за мърсисайдци идваше, когато овладееха топката. Просто нямаха идея как да създават положения. На практика тяхното представяне бе перфектно в дефанзивен план и посредствено в атака.
Чак след почивката или може би след влизането в игра на Росицки, Арсенал опита да подава и атакува в дълбочина, подавайки топката напред. Диаби и Сонг стояха пред защитата и не позволяваха да се правят контраатаки, които провалиха отбора срещу Манчестър Ю и Челси. Изненадващото бе, че Венгер бе решил да играе друг тип мач този път. Смея да твърдя, че не отборът му и играчите са наивни, а той. Защото вчера Арсенал изглеждаше доста по-реалистично на терена. И това не може да дойде от футболистите. Така че вината за двете поражения от Манчестър Ю и Челси поне аз отдавам изцяло на Венгер и неговите тактически решения. След почивката се видя, че домакините ще атакуват малко по-често и въпросът бе дали ще вкарат гол или ще завършат срещата 0:0. Попадението на Диаби дойде във важен момент и след това остана да видим реакцията на мърсисайдци. Смените на двамата треньори бяха като на шахмат - влиза Бабел, влиза човек срещу него. Венгер рискува и спечели в края, но като цяло поведението му при дефанзивната смяна бе пагубно от игрова гледна точка.
Завършвам с последната ситуация. За мен нарушение срещу Джерард няма. Но Хауърд Уеб го даде. Уточнявам, че фалът е срещу англичанина, а не срещу Каут, защото в такъв случай щеше да е доста по-близо до вратата. Причината Сеск да върне топката назад бе точно реплика към съдията според мен, в която той попита за кой от двата инцидента е нарушението. След това при удар срещу стената само съдията може да реши дали да отсъди свободен удар или не. Факт е, че няма движение на ръката към топката и не може да се говори за умисъл. За дузпа също не може да се говори, защото всички са извън полето, така че темата е излишна. Моето усещане е, че Уеб не бе убеден в себе си дали да дава изобщо нарушението срещу Джерард първия път и поради това реши да свири края на мача веднага след изпълнението.
Програмата
Прекарах днес деня в анализиране на програмата на всеки от отборите в битката за титлата и четвъртото място. Излязоха интересни неща. Ще ги оставя за друг път. Още през юни твърдях, че ако Арсенал излезе от тази серия на 4 точки от първото място е основен фаворит за титлата. Сега е на 6 точки, което намалява да известна степен шансовете им, но ги оставя за мен на 20%. Останалите 80 си поделят поравно Манчестър Ю и Челси, като „червените дяволи" имат предимство. Преди да започне серията на „артилеристите" от тези 4 двубоя исках да вземат 5 точки от нея. Има и още нещо. През миналия сезон шампионът спечели 5 точки от двубоите срещу своите конкуренти в топ 4, сега Арсенал има 6. Големият въпрос е дали ще успеят да взимат точките в мачовете с другите тимове.
Що се отнася до Челси и Манчестър Ю бих казал, че и двата състава имат неприятни серии от двубои. Но „червените дяволи" са в по-добро положение от „сините", защото приемат съперниците си у дома - Ливърпул и Челси. Но преди това ще трябва да минат и през „Гудисън Парк", където очевидно се играе трудно този сезон. Или ако трябва да завърша с разпределението на шансовете в момента според мен, то е следното: Манчестър Ю 41%, Челси - 39%, а Арсенал - 20%.
При битката за четвъртото място аз отдавам приоритет на Ливърпул, заради дисциплинираната им игра в защита. Това е нещо, което не може да не е впечатляващо. А и рано или късно ще се върне Торес, което ще повиши резултатността им в атака. Също и Бенаюн ще дойде. Така че мърсисайдци ще стават все по-силни. Иначе програмата на Астън Вила е най-добра, но там пък мениджърът им май не борави добре със смените и ще ми е интересно как ще действат сега при травмата на Стилиян Петров. За Манчестър Сити ще горовим след 7 март, защото до тогава ще са изиграли гостуването си на Стоук Сити, домакинството на Ливърпул, гостуването на Челси и пак домакинство, но този път на Тотнъм. Преди да отидат на „Стейдиъм ъф Лайт" ще са ясни техните шансове за четворката. Но аз продължавам да смятам, че Манчини към момента се представя твърде слабо. А и явното изваждане от отбора на британските играчи един след друг (визирам Айрланд и Шон Райт-Филипс) не мисля, че му помага много.
В крайна сметка ни предстои страхотен край на сезона. И през февруари е твърде рано да се правят изводи за ситуацията през май.
Челси показва проблем при гостуванията
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, slavia_forever, Madridist
- battlestar31
- Контакти:
- battlestar31
- Контакти:
Re: Челси показва проблем при гостуванията
Надявам се челси или арсенал да вземат титлата само не и юнайтед 

-
battlestar31 написа:Надявам се челси или арсенал да вземат титлата само не и юнайтед
Така е.....феновете на лондонските грандове......трябва да сме на едно мнение !
П.П.
За съжеление.....тия от Юнайтед.....май имат най голям шанс.....за сега !
battlestar31 написа:Надявам се челси или арсенал да вземат титлата само не и юнайтед
И аз ако не сме ние,поне нека да е Арсенал.Играят изключителен футбол..
-
- Контакти:
THE G.A.M.E написа:battlestar31 написа:Надявам се челси или арсенал да вземат титлата само не и юнайтед
Така е.....феновете на лондонските грандове......трябва да сме на едно мнение !
П.П.
За съжеление.....тия от Юнайтед.....май имат най голям шанс.....за сега !
?? Челси е лидер във временното класиране => Челси имат най-голям шанс за титлата.. След мача с Манчо ще се знае със сигурност кой ще е шампион. Но то е ясно, че ние ще бием отново, както често взе да се случва

Тая година титлата и купите са за "Челси" и ако не са залаганията сините от Лондон ще мачкат наред ! Все пак и те трябва да позагубят някой мач, за да напълнят гуши букмейкърските къщи ...

Симпатични са ми Манчестър Юн., но просто нямат никакъв шанс да станат шампиони ! За "Арсенал" пък - абсурд ! ...

"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
-
bojiTHEmaster написа:?? Челси е лидер във временното класиране => Челси имат най-голям шанс за титлата.. След мача с Манчо ще се знае със сигурност кой ще е шампион. Но то е ясно, че ние ще бием отново, както често взе да се случва
Е лидер......с 1 т. ? !
Както я има.....така и я няма !
Аз изхождам от предстоящата програма.....все пак - "Сините" от Лондон, гостуват на Олд Трафорд и Анфийлд.
На Ман. Юн. програмата им.....е малко по лека.....за съжеление !
аз пък се надявам да е Юнайтед

08.01.1994 г. Барселона Реал Мадрид 5:0
02.05.2009 г. Реал Мадрид - Барселона 2:6
29.11.2010 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0
10.12.2011 г. Реал Мадрид - Барселона 1:3
ЦСКА ДО ГРОБ!!!

02.05.2009 г. Реал Мадрид - Барселона 2:6
29.11.2010 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0
10.12.2011 г. Реал Мадрид - Барселона 1:3
ЦСКА ДО ГРОБ!!!

Абе я стига дрън дрън... мачове все още има доста и това е Англия /за разлика от България където една година за втория полусезон Левски направи 14 победи, а Литекс 13 и станаха шампиони/, а почва и ШЛ затова стига сте се правили на разбирачи...
Едно не можах да разбера защо са толкова будали да ми съберат трите мача Евертън-Челси, Астън Вила - МЮ и Арсенал - Ливърпул по едно и също време...Дано Челси да го д....нат
Едно не можах да разбера защо са толкова будали да ми съберат трите мача Евертън-Челси, Астън Вила - МЮ и Арсенал - Ливърпул по едно и също време...Дано Челси да го д....нат

- battlestar31
- Контакти:
Messinho написа:battlestar31 написа:Надявам се челси или арсенал да вземат титлата само не и юнайтед
аз пък се надявам да е Юнайтед![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ще си останеш със надяването само