Всекидневна около Челси (Новини, Слухове и т.н) vol.2

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, slavia_forever, Madridist

Fantomas
Контакти:

Re: Всекидневна около Челси (Новини, Слухове и т.н) vol.2

Мнениеот Fantomas » 07 сеп 2022 21:33

rhaegar написа:Не мисля, че е само при нас. Моу в Мадрид не го изгони чистачката например. Просто при нас повече се шуми около тия неща, особено когато сме клуб с вече изградена система на краткосрочни мениджърски престои.

Да, да, така е. Разбира се, че не е само при нас, но ако при другите топ отбори средния престой на повечето треньори е долу-горе 3 или 4 сезона, то при нас е съвсем кратко, особено последните години. Другия проблем е, че при нас тази тенденция е още от 2007 година, което е много дълъг период. При другите топ отбори, разбира с няколко изключения, обикновено е от по-скорошните години. Много фенове искаме вече и нашия отбор да си има дългогодишен престой на някой наставник, в традициите на другите грандове от континента, които са имали такива треньори в близкото минало. В настоящето е ясно, че примерно само Клоп и Пеп са такива, но пък и един Алегри стоя 5 години в Юве, да речем.

rhaegar написа:По тая логика никой треньор не трябва да получава шанс в по-голям отбор, никога. Потър се е доказал в малки отбори с нисък бюджет. Не знам дали сме забелязали, но Брайтън в момента са преди нас в класирането, въпреки че са минали много малко мачове.
Плюс това човекът показа че може да печели срещу доста по-силни отбори от неговия и то с добра игра. Шансовете ако получи по-качествен състав да развие още повече способностите си не са никак малки.

Съгласен съм и тук, че без да се даде шанс на някой, няма как да успее. Но въпреки това, английски мениджър начело на топ отбор във ВЛ и то с успех, нещо ми е трудно да повярвам, че възможно. А и наистина Потър се е доказал в тези отбори, обаче както много пъти сме виждали - прехвърлянето от подобни клубове с по-нискобюджетни състави в грандове борещи се на всички фронтове с изключително трудна за овладяване съблекалня, обикновено не свършва по най-хубавия начин. Може и да греша, гледал съм само 2 мача на Брайтън от този сезон, но някак си прекалено голям скок ми се струва за него. Не всеки е Гуардиола и Зидан - поемаш гранд и почваш да мачкаш. Всъщност май излиза, че те са изключения на фона на останалите. :)

rhaegar написа:Мисля че на Тухел му беше дадено време. По-горе съм сложил сравнение между неговите последни 25 мача и тези на Лампард. Тогава почти всички бяха категорични, че е необходима смяна на мениджъра, нали?
Колкото до Роналдо, аз донякъде мисля че трябваше да рискуваме с него. Ние нямаме човек със завършващ удар в тоя отбор, освен Рийс. Малкото положения дето създаваме се пропиляват елементарно. КР може да е всякакъв, но е доказан голмайстор и можеше да помогне този сезон. Да не говорим колко можеха да научат младите играчи само от това да са около него, да го гледат как тренира и как живее за футбола.
Ние играчи без съгласието, или айде без препоръката на мениджъра не купуваме от това лято. Още от махането на Еменало се говори за клубна визия, която се налага независимо кой е мениджър. Не случайно даже от доста време насам ги назначаваме за head coach, а не manager. Сегашните попълнения могат да играят и при Тухел и при Потър, че и при Зидан, ако трябва да добавя още някой. Взеха се предимно млади играчи с потенциал да се развиват като ядро на клуба заедно в следващите 4-5 години, независимо кой ги води.

Дадено му беше време, но все пак да не забравяме, че миналата година Тухел работеше със състав изграден основно от Лампард и Сари. Тухел нямаше покупки миналото лято освен Лукаку, който се оказа провал, както и видяхме. Реално това беше първото лято в което Тухел беше захранен финансово и точно затова трябваше да му се даде шанс. За Роналдо явно сме на коренно различни мнения. За мен този играч е станал супер токсичен за съблекалнята и не е случаен факта, че в последните години винаги има някакви проблеми с треньорите. Егото му вече надвишава властта на треньора, а това става изключителна заплаха за един треньор, още преди Роналдо да е дошъл. Не вярвам вече да има топ треньор на континента който да иска да работи с него.

Относно клубната визия. Може би е така, както казваш, обаче предпочитам другия модел - даваш време на един или максимум два мениджъра да изградят състав, стил и манталитет на отбора и вече от там нататък дори и да сменяш треньорите, винаги търсиш треньори със същия профил, пасващи на отбора. А в момента има много играчи, но нито има изграден стил, нито съставът е окомплектован, който пък състав е правен от няколко наставника през последните години. Конте имаше една визия, Сари пое по съвсем друг път, Лампард пък по още по-различен, а Тухел възвърна пък малко от времето на Конте. :) Пълен миш-маш. И давам веднага пример с началото на ерата Абрамович. Онзи наш отбор тогава беше изграден от 2-ма човека - Раниери и Моуриньо. Всички от тях нататък правеха много дребни промени, козметични промени, но основата я запазваха и чааак до 2012 още можеше да се видят остатъци от раниеромоуриньовския отбор. Това е и причината, поради която смятам, че от 2010 насам нямаме 2 силни поредни и постоянни сезона. Защо? Ами защото не сме изградили отбор за да се случи това. Всичко е събрано от кол и въже, кърпено от тук, от там, налагани различни, понякога коренно различни стилове.... Няма как да стане така. Докато не оставим един треньор или в най-добрия случай двама, да работят в рамките на 4-5 години, няма да се изгради дългосрочна визия и евентуална бъдеща хегемония, като в периода 2003-2012.

rhaegar написа:Треньорите като Пеп и Клоп например, за които си сигурен че си заслужава да им дадеш всичкия ресурс на света и да знаеш, че ще изградят с времето силен отбор не са много. За колко други се сещаш че са 100% такива? Понякога трябва сам да си ги намериш. Може би Потър ще е такъв, може би няма да е, има само един начин да разберем.

Моуриньо, Алегри, Конте, Симеоне...всички са се доказвали в изграждането на солидни състави за дълъг период от време, като при Моуриньо и Конте дори и след техните уволнения отборите им продължават да печелят използвайки наследството - справки - Челси след 2007ма, Реал след 2013-а, Ювентус след 2014-а.... Но тук вече и зависи каква философия искаш да следваш в бъдеще, защото всички изброени от мен са дефанзивни треньори, а нали след 2018 уж отбора пое по друг път.....

edinstven
Контакти:

Мнениеот edinstven » 07 сеп 2022 22:46

Тия сериозно искат да му предложат работата. Миналият сезон Потър завърши на 9-то място с Брайтън с толкова точки колкото Уулвс. Не виждам Бруно Лаге сред кандидатите. По-миналия сезон - великолепното 16-то място. По-по миналия 15-то. Титан в треньорската професия.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 08 сеп 2022 00:11

Fantomas написа:Да, да, така е. Разбира се, че не е само при нас, но ако при другите топ отбори средния престой на повечето треньори е долу-горе 3 или 4 сезона, то при нас е съвсем кратко, особено последните години. Другия проблем е, че при нас тази тенденция е още от 2007 година, което е много дълъг период. При другите топ отбори, разбира с няколко изключения, обикновено е от по-скорошните години. Много фенове искаме вече и нашия отбор да си има дългогодишен престой на някой наставник, в традициите на другите грандове от континента, които са имали такива треньори в близкото минало. В настоящето е ясно, че примерно само Клоп и Пеп са такива, но пък и един Алегри стоя 5 години в Юве, да речем.

Последният мениджър, който ни е водил повече от 5 годии е Дейв Секстън, 1967-1974. Причини всякакви разбира се, но е факт че постът е ветровит. Иначе да, аз също искам един човек да е начело за доста време и да създаде нещо, което след него да се развива, просто никога не съм вярвал че именно Тухел е този човек.

Fantomas написа:Съгласен съм и тук, че без да се даде шанс на някой, няма как да успее. Но въпреки това, английски мениджър начело на топ отбор във ВЛ и то с успех, нещо ми е трудно да повярвам, че възможно. А и наистина Потър се е доказал в тези отбори, обаче както много пъти сме виждали - прехвърлянето от подобни клубове с по-нискобюджетни състави в грандове борещи се на всички фронтове с изключително трудна за овладяване съблекалня, обикновено не свършва по най-хубавия начин. Може и да греша, гледал съм само 2 мача на Брайтън от този сезон, но някак си прекалено голям скок ми се струва за него. Не всеки е Гуардиола и Зидан - поемаш гранд и почваш да мачкаш. Всъщност май излиза, че те са изключения на фона на останалите. :)

За мен не е много честно да се сравнява конкретно Потър с Гуардиола и Зидан. Първо че те двамата скочиха в доста по-готови отбори от настоящия Челси и (може би по-важното) имаха респекта на играчите заради името и миналото си. Скокът от това да водиш Леандро Тросар и Нийл Мопе към играчи, които са утвърдени национали и са вдигнали ШЛ преди година и малко сигурно не е лесен. Но за него подобно развитие в професията би трябвало да е мечта и ще е супер надъхан да се докаже, а понякога това в комбинация с качествата прави наистина много.

Fantomas написа:Дадено му беше време, но все пак да не забравяме, че миналата година Тухел работеше със състав изграден основно от Лампард и Сари. Тухел нямаше покупки миналото лято освен Лукаку, който се оказа провал, както и видяхме. Реално това беше първото лято в което Тухел беше захранен финансово и точно затова трябваше да му се даде шанс. За Роналдо явно сме на коренно различни мнения. За мен този играч е станал супер токсичен за съблекалнята и не е случаен факта, че в последните години винаги има някакви проблеми с треньорите. Егото му вече надвишава властта на треньора, а това става изключителна заплаха за един треньор, още преди Роналдо да е дошъл. Не вярвам вече да има топ треньор на континента който да иска да работи с него.

Относно клубната визия. Може би е така, както казваш, обаче предпочитам другия модел - даваш време на един или максимум два мениджъра да изградят състав, стил и манталитет на отбора и вече от там нататък дори и да сменяш треньорите, винаги търсиш треньори със същия профил, пасващи на отбора. А в момента има много играчи, но нито има изграден стил, нито съставът е окомплектован, който пък състав е правен от няколко наставника през последните години. Конте имаше една визия, Сари пое по съвсем друг път, Лампард пък по още по-различен, а Тухел възвърна пък малко от времето на Конте. :) Пълен миш-маш. И давам веднага пример с началото на ерата Абрамович. Онзи наш отбор тогава беше изграден от 2-ма човека - Раниери и Моуриньо. Всички от тях нататък правеха много дребни промени, козметични промени, но основата я запазваха и чааак до 2012 още можеше да се видят остатъци от раниеромоуриньовския отбор. Това е и причината, поради която смятам, че от 2010 насам нямаме 2 силни поредни и постоянни сезона. Защо? Ами защото не сме изградили отбор за да се случи това. Всичко е събрано от кол и въже, кърпено от тук, от там, налагани различни, понякога коренно различни стилове.... Няма как да стане така. Докато не оставим един треньор или в най-добрия случай двама, да работят в рамките на 4-5 години, няма да се изгради дългосрочна визия и евентуална бъдеща хегемония, като в периода 2003-2012.

Да, аз вече се съгласих че това уволнение е нелогично с оглед подкрепата на трансферния прозорец. Дори и трансферите да бяха направени с мисъл за бъдеще и без Тухел, повечето бяха негова идея и от тая гледна точка беше редно да получи шанс да развие отбора.

Колкото до КР, за мен е токсичен ако нещата не вървят. В сегашния момент би бил огромна тежест. Но ако беше дошъл в началото на лятото и беше основният ни нападател от началото на сезона, нещата може би щяха да са други и да е доволен, а ТТ да си е треньор.

Съгласен съм с останалото и се надявам, че именно това искат да започнат новите собственици сега и дано наистина дадат шанс на следващия треньор да създаде нещо свое и добро.

Fantomas написа:Моуриньо, Алегри, Конте, Симеоне...всички са се доказвали в изграждането на солидни състави за дълъг период от време, като при Моуриньо и Конте дори и след техните уволнения отборите им продължават да печелят използвайки наследството - справки - Челси след 2007ма, Реал след 2013-а, Ювентус след 2014-а.... Но тук вече и зависи каква философия искаш да следваш в бъдеще, защото всички изброени от мен са дефанзивни треньори, а нали след 2018 уж отбора пое по друг път.....

Моуриньо, Конте и Чоло са невъзможни като опции за следващ мениджър на Челси. Двама от тях ги имахме и изпуснахме по безумен начин, третия не вярвам скоро да се махне от Атлетико, а дори и да го направи, мисля че дестинацията ще е Милано.
Моето мнение за Алегри е негативно, за мен е треньор който успява само когато има най-силния състав в даденото първенство. Когато го няма е провал след провал.
Но дори и да ги признаем всички за мениджъри от нивото на Гуардиола и Клоп, около които си струва да страдаш за година-две, знаейки че накрая ще имаш силен отбор, пак ги докарваме да се броят на пръсти тия хора. Затова си мисля че трябва да рискуваме и да взмем the next big thing. И разбира се да се надяваме че няма да е като АВБ.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 13 сеп 2022 21:41

Тухел вярно, че взе ШЛ, ама това беше я друг период, който сегашните собственици искат да заметат под килима. Купиха му играчи за мен от съмнителна класа за парите, усра няколко мача и го избомбиха - логично ... Обаче назначаването на пич като Потър, макар и не Хари, за мен е абсолютно необясним ход - на подобен отбор за стотици милиони му отива треньор с визитка, като Зидан например, не пич, дето преди няколко години е бил в неделната лига...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

edinstven
Контакти:

Мнениеот edinstven » 14 сеп 2022 23:57

Друг треньор, същият бълвоч. Защитата отново шитня като Силва и Азпи имат най-голяма вина. Шансовете да се прескочи тази група са вече под 20% като в следващите 2 мача трябват поне 4 точки, а ще се вземе 1 най-вероятно.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 15 сеп 2022 20:17

Доста по агресивно играхме от последните мачове, но вероятно е заради желанието на играчите да се докажат пред новият треньор.
Но съм съгласен с горното мнение, всичко останало си беше като при Тухел.
Ест, след 1 мач няма как да кажем, че ще е така и за напред.
Надявам се само да не я караме на ентусиазъм и някое индивидуално избухване като при Лампард.
При Тухел определено имаше идея как да се проведе един двубой. Независимо, че в последните 5-6 месеца доста често не се получаваше идеята ...

Обаче за поредна година селекцията е пообъркана, и то най-вече в липсата на свежест в средата на терена.
При Канте от преди 2 г. и Кавачич във форма, нямаше да е толкова видно, но към момента нямаме нито едно от двете.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
locke
Контакти:

Мнениеот locke » 03 окт 2022 16:26

Какво мислите за Нкунку от Лайпциг?
ViscaBarca написа:Байерн ще ни пусне аванта...не е в техен интерес да имат враг в наше лице!

kingofpop написа:По-вероятно да изчукам Мис Свят отколкото Челси да елиминират Байерн

smoothc написа:Наполи.
Да си спретнат с Ман Сити един "Небесносин плешив" финал?

:lol: :mrgreen:

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 окт 2022 13:25

'ади уе, размърдайте се... Тръгнахме ли нагоре, или наблюдаваме "Ефектът нов треньор" ? :)
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 09 окт 2022 15:12

THE G.A.M.E написа:'ади уе, размърдайте се... Тръгнахме ли нагоре, или наблюдаваме "Ефектът нов треньор" ? :)

Много е рано да се каже. Засега нещата изглеждат добре и сякаш наистина тръгваме нагоре- три поредни победи, две поредни класики... Маунт играе като прероден. Въпросът е дали отново ще се намерят "тартори", които да бойкотират треньора. Сега ситуацията е различна (нови собственици, самите "тартори" са вече на преклонна футболна възраст, Грановская я няма да ходят да и реват) и ми се струва, че обновлението в Челси ще продължи, а някои от по- старите играчи ще си търсят нови отбори. Че "тръгнахме" се вижда и с просто око, но чак да литнем не ми се вярва. Нека мине още малко време и тогава да коментираме нагоре ли сме или както обикновено, нагоре- надолу...
... и после внезапно си направих секуро.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 окт 2022 16:09

Сякаш никой не смее да се зарадва. :)
Катарзисът ще бъдат останалите 3 мача в Ш.Л.
Излезем ли от групата, ще можем да обърнем внимание и на Шампионатът.

Хареса ми това, че в двубоят с Уулвс имаше 7-8 промени в сравнение със срещата с Милан.
Когато се говори за "ротации", точно така трябва да се прави.
А не да направиш 2-3 промени, които по скоро ще нарушат баланса, вместо да са от полза ...
Дарвин е в грешка !

Image Image

Върни се в “Челси”