Всекидневна около Челси (Новини, Слухове и т.н) vol.2
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, slavia_forever, Madridist
-
Re: Всекидневна около Челси (Новини, Слухове и т.н) vol.2
Ще го праЙм легенда. 

Аз пък намирам тоя ход за много по адекватен от подновяването на договора на Рамирес, защото Гари, макар и колеблив, е англичанин, национал и втори капитан на Англия.
А Рамирес какво е? Бразилски житен бегач, който технически не е полезен нито в защита, нито в нападение.
Като цяло обаче, трансферната ни политика е на доста ниско ниво и това е една от основните причини за състоянието на отбора към днешна дата.
А Рамирес какво е? Бразилски житен бегач, който технически не е полезен нито в защита, нито в нападение.
Като цяло обаче, трансферната ни политика е на доста ниско ниво и това е една от основните причини за състоянието на отбора към днешна дата.
Ако искаш да направиш нещо, ще намериш начин, ако не искаш, ще намириш причина!
- chelsea_forever17
- Контакти:
Фалкао продължава да е контузен. Бтв най-смешното е че дойде да играе тука поне заради ШЛ, а той още не е изиграл и минута, и както се очертава да го махнем зимата, той за поредна година няма да играе там.
Май само с Порто игра.

Nomer_9 написа:Като цяло обаче, трансферната ни политика е на доста ниско ниво и това е една от основните причини за състоянието на отбора към днешна дата.
тук е разковничето и голямата борба в клуба, според мен.
Не знам кой точно прави трансферите, но съм напълно сигурен, че първите избори на клуба не бяха привлечени през това лято. Искахме Дъглас Коста, а вместо него взехме Педро. Искахме Стоунс, а вместо него дойде Папи. За левият бек не мога да кажа дали ни е бил първи избор черното момче, но ако беше според мен щеше да дойде в ЧЕЛСИ много по-рано, както се случи предната година и с направените трансфери тогава. Това е огромният провал на всички работещи в ЧЕЛСИ. Ако Педро ни беше първи избор, то трябваше да е в клуба за турнето в САЩ, а не да играе за супер купата на Европа и т.н. Същото се отнася и за Баба. Това е първият проблем с трансфери при нас и тук няма оправдания за никой. Станалото - станало. Но трябва да се погрижим повече това да не се случва с повечето футболисти, които привличаме.
За съжаление проблемите с трансферите имат и други измерения - играчите, които напускат клуба и тези, в които клуба е повярвал.
Вторият период на Моуриньо е коренно различен от предходния. С първата си поява той изгради един мега колектив от лидери, които бяха отдадени на него и на клуба. Една част от тях искаше да играе всеки мач и можеше да си го позволи, защото имаше класата и физическите възможности да го направи. Имаше футболисти, които играеха по-малко време, но го правиха без публично да се оплакват и с пълната отдаденост на целите пред клуба. Футболистите в ЧЕЛСИ през втория му период просто имат друг манталитет и Моуриньо не успява да се нагоди към тях. Всеки, който не е готов да се бори за мястото си, а иска да му се гарантира нещо бива разкаран. Почти всеки, който малко се заседи на пейката почва да недоволства и търси ново предизвикателство някъде другаде. Всеки може да добави по някое име (или дори имена) на футболист(и), с които клуба се е разделил, а според него това е било грешка. Тук е въпрос на лични предпочитания и разбирания за играта. Наистина проблематичното обаче е, че станаха много входящи трансфери на играчи през втория престой на Моу, които в момента са вън от клуба под една или друга форма. А като добавим към тях, че се говори и за половината от сегашния отбор...картинката става трагична.
И тук идва най-големия проблем към днешна дата, решаването на който трябва да доведе до по-адекватни действия на горе описаните неща. "Лидерите" на този състав се пропукаха след една спечелена титла и една купа на лигата. Азар, Фабрегас, Коста, Матич, Бранко + Оскар и Кейхил поради някакви причини са ужасни. Може да е проведената скандално подготовка. Може да е липсата на качествени трансфери или изграден стил на игра. Липсата на късмет или каквото там се сетите, но фактите са, че тези играчи са на светлинни години от миналогодишното си представяне и при повечето липсва наченки това да се промени. Аз лично нямам съмнение в техните спортно-технически качества. Ще е обидно, ако мисля нещо подобно след като превзеха Висшата Лига, водейки от 1 до 38 кръг. Това е немислимо да се случи само с късмет или защото конкуренцията е слаба (не мисля, че сега са по-силни отборите). Но имам огромни съмнения (за съжаление) към техните личностни качества и воля да надмогнат себе си. Да влязат във философията на Моуриньо за вечната борба "сами срещу всички". Почвам да си мисля, че младите футболисти просто не искат да се борят толкова много. Преди футболистите на ЧЕЛСИ махаха мениджъри, защото бяха изключително силни характери, а сега има опасност да почнем да сменяме мениджъри поради слабохарактерните си играчи. Много важно е да се види имаме колектив или не и какво е нужно този колектив отново да е успешен.
Най-важното начинание пред ЧЕЛСИ е проекта свързан със стадиона. Важно е клуба да бъде стабилен и следващите два трансферни прозореца ще са съдбоносни. Ако продължим с досегашното си поведения на трансферния пазар (от това лято насам), имам опасение, че това ще е фатално за Моу и за неговия наследник, който и да е той. Тук не визирам да направим трансфери за 250милиона, това го може всяко хлапе и не е нужно да даваме толкова пари на Моу за подобни трансфери или поне аз не вярвам, че клуба ще пръсне толкова пари. Не ни трябват и трансфери на твърди резерви или само на деца. Нужни са ни хора, които да възродят кариерите на поне половината от тези, които в момента са неузнаваемо слаби. Ако Моуриньо не се справи е пътник, а имам големи опасения, че изборите пред него за трансфери не го удовлетворяват. Започвам да си мисля, че след края на европейското във Франция, Жозе ще поеме Англия...
Аз почвам вече да си мисля дали това трагично представяне не е стратегия за спечелване на ШЛ. Правиме се умряла лисица, всичко ни подценяват и добутваме до финала...там Божа работа
Това естествено в рамките на майтапа...истината е, че сме на дъното. Отговорността е на Моуриньо. Мойте уважения към всички фенове на Челси,които го подкрепят все още, но той няма мядто в отбора. Прости няма дилата да излезе от кризата и да промени нещо. Най много нещата да станат още по-зле...има на къде, повярвайте. Който и да дойде, ще има ефект, защоти проблимуте са най-вече психологически. Трябва ни добър и харизматичен човек, който да повдигне настроението в отбора и да върне увереността и мотивацията в отбора.
Другият вариант е да сменим целия отбор януари...това ли предпочитате?

Това естествено в рамките на майтапа...истината е, че сме на дъното. Отговорността е на Моуриньо. Мойте уважения към всички фенове на Челси,които го подкрепят все още, но той няма мядто в отбора. Прости няма дилата да излезе от кризата и да промени нещо. Най много нещата да станат още по-зле...има на къде, повярвайте. Който и да дойде, ще има ефект, защоти проблимуте са най-вече психологически. Трябва ни добър и харизматичен човек, който да повдигне настроението в отбора и да върне увереността и мотивацията в отбора.
Другият вариант е да сменим целия отбор януари...това ли предпочитате?
Ако искаш да направиш нещо, ще намериш начин, ако не искаш, ще намириш причина!
Не знам кои са следващите ни мачове, но с този темп по Коледа ще сме в зоната на изпадащите.
ще кажа само: Жалко че изпуснахме Клоп!!!
gdlk написа:ще кажа само: Жалко че изпуснахме Клоп!!!
Всички сме така....и сега ще си сърбаме попарата

- MASTER_COOL
- Контакти:
Абсолютно вярно !!!
КЛОПО ЗА ПРЕЗИДЕНТ !
КЛОПО ЗА ПРЕЗИДЕНТ !

Важното е да излезеш с чест !
- blue_dominator
- Контакти:
gdlk написа:ще кажа само: Жалко че изпуснахме Клоп!!!
hazard10 написа:
Челси е болен, ама много болен.... Болен и разсипан
Хапчето е германско но не е Байер, казва се Клоп.
от blue_dominator
на 03 Окт 2015 23:23
П.П. Толкова много време ли ти трябваше да прозреш този факт?

[offtopic]
[/offtopic]

Тони написа:Да продадем Азар, Сеск и Коста. Кво ме интересува Ама те са пълни ДУПКИ. Аре Коста днеска с два гола, той е половин дупка.