Мнениеот daniel875 » 02 яну 2011 20:14
По отношение на юношите може и да имаш право, но не е точно така. Карло Анчелоти никога не се е славил да е много арогантен, нахален като Моуриньо и Фъргюсън, никога не е славил с това, че съдиите са подпирали поголовно неговите отбори. Естествено имал е съдийската поддръжка, но не е била такава. Карло Анчелоти, пак повтарям, през цялата си треньорска кариера, се следи всяка негова стъпка, всеки негов мач и всичко се преекспонира. Карло Анчелоти нямаше подкрепата на Силвио Берлускони, в смисъл, че Милан не харчеше разточително, през целия негов период се водеше политика на ограниченията. Карло Анчелоти е донякъде подобие на Капело. Донякъде. Едва ли ще постигне неговата успеваемост като треньор, но използва готови играчи. Факт.
Анчелоти не е страхлив треньор, всичко това е журналистическа измислица. Всеки голям треньор си има своите възприятия, начини на водене на играта. Той загуби за всичките си години в Милан онзи мач с Депортиво, който повече беше загубен от играчите, подценили мача и в течение на мача травмата на Дида повлия, не беше сменен. Провали се в мача с Арсенал и последната година. Карло Анчелоти никога не е бил особено обичан от страничните фактори по непонятни причини.
Не знам защото страничните фактори адмирират арогантността, нахалството, наглостта. Италианският специалист се държи като голям треньор. Не съм чул някой освен калпавите журналисти в Италия, жълтите в Англия, да говорят толкова подигравателно за друг голям треньор.
Лично аз никога не съм го харесвал чак толкова много, но съм му благодарен, че в тежки за Милан години откъм финанси постигна толкова много. Можеше и още повече да е, но късметът попречи.
Ако Берлускони беше продължил да харчи с темповете от миналото, Милан нямаше изобщо да слезе от върха. Но просто той направи така може би и за да не дразни другите, за да се създаде усещането, че имало криза. Новите правила на ШЛ от последните дванадесет сезона също надделяха. Вече се получава така, че не е чак толкова престижно да бъдеш шампион, а можеш да спечелиш КЕШ. Първото изключение от правилото беше точно с Юнайтед през 1999.
Не отписвайте Челси. Този отбор няма историята и традициите на отборите пред него в класирането в Англия, но същият стана гранд благодарение на милионите на Абрамович. Ако не беше така, нито Моуриньо, нито Анчелоти, нито никой нямаше да успее с Челси в начинанието шампион. Виж с колко играчи разполага сега Моуриньо в Реал, спомни си колко бяха в Челси преди и тогава все пак говори за юношите. Вярно е, но не съвсем.
Сполука, Карло! Форца, Челси!
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!