Дрогба: Съдбата ме прати в Челси, а не в Арсенал

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Frankie Lampard
Контакти:

Дрогба: Съдбата ме прати в Челси, а не в Арсенал

Мнениеот Frankie Lampard » 03 окт 2010 16:48

Изображение

"Когато бяхме в колата на път за тренировка, един кампион загуби контрол и се заби в нас. Обърнах се към него и му казах: "в живота имаш един шанс, гледай да го използваш". Това са думи на треньорът на Дидие Дрогба в Левалоа Сребренко Репчич.

Дрогба вярва в съдбата. Именно тя, според него, го е спасила в онзи ден в покрайнините на Париж и именно съдбата го е превърнала в един от най-добрите нападатели в света. Същата е и причината днес той да води атаката на Челси, а не тази на Арсенал. "Ако не съм подписал с Арсенал, значи така е било писано. Това не е била съдбата ми. Аз вярвам много в това. Не се е случило с причина. Не мисля, че Арсен Венгер е изпуснал нещо, защото тогава имаше Тиери Анри", споделя Дрогба.

През 2001 г. Венгер обмисля привличането на нападателя, който тогава е недоразвит талант в Льо Ман. Специалистът е можел да го вземе за 100 000 паунда, но той и щабът му преценяват, че той "не е напълно готов". Представянето на Дрогба срещу Арсенал в шестте години след трансфера си на стойност 24 милиона от Марсилия в Челси е като нож в раната. В 12 мача във всички турнири той има 9 победи, 3 равенства и 12 гола.

Изображение

Дидие се присъединява в полу-професионалния клуб Левалоа, когато е на 15. Десет години по-рано той е изпратен във Франция от Кот Д`Ивоар, за да живее с чичо си Мишел Гоба, който също е футболист. След като минава през юношите на тима, той започва да играе в Насионал 2 - четвъртата дивизия на френския футбол. Следва изкачване по стълбичката и трансфери в Льо Ман, Гингам и Марсилия преди да акостира в Лондон.

Тази седмица Дрогба се завърна към корените си. Той посети бившия си клуб в северозападното предградие на Париж Левалоа-Пере, където вече има стадион с неговото име. "Това е невероятен момент в живота ми. Има стадион "Дидие Дрогба" и това е нещо голямо. Не само е ласкателно, но е историческо. Да има стадион във Франция с името на футболист от Кот Д`Ивоар, коментира той. - Четирите години в Левалоа бяха най-важните, защото това е аматьорски клуб, но е място, където научаваш ценности като споделяне и единство. Бях много щастлив, когато разбрах, че част от моя трансфер в Челси, е пристигнала тук и е помогнала на клуба да оцелее".

Посещението му предизвиква много вълнение, особено сред децата от квартала и хората, които са част от клуба. Там е бившият президент на Марсилия Папе Диуф, както и кметът на Левалоа Патрик Балкани. "Не си спомням Дрогба като 15-годишен, за съжаление. Но помня, когато получих чека от Челси. Голям чек от г-н Абрамович", казва Балкани.

Бившият нападател на Цървена Звезда Сребренко Репчич е треньорът, при който Дроба дебютира в първия отбор и нападателят признава, че му дължи много. "Физически той беше много силен, но технически нещо липсваше. Трябваше да тренира много и той го направи. С времето и много работа той се превърна в един от най-добрите", споделя Репчич. Сърбинът разказва за онези дни: "В първия му сезон Дидие получаваше пари само когато побеждавахме. Премията беше около 200 евро, което беше голяма сума за него, но ако загубехме, не взимаше нищо. Мразеше да губи и плачеше след всеки загубен мач".Изображение

Въпреки че тероризира Арсенал, Дробга няма лоши чувства към лондонския съперник. "Винаги е приятно за френските играчи да играят срещу Арсенал, защото толкова много французи отиват там, като Силвен Вилтор, Робер Пирес, Анри и Патрик Виейра. Във Франция наричат тима 21-ия отбор от Лига 1. Ще се опитам да запазя добрата си статистика срещу тях, но няма да е лесно. Спомям си някои мачове, в които имах проблеми срещу Арсенал. Не мисля, че един играч прави разликата. През всички тези години, в които ги побеждаваме, всичко е било заради отбора", показва скромността си нападателят.

При посещението на Дидие във Франция всички са очаровани от това колко земен човек е той. "Защо да се променям? Не трябва да се променяш, защото си подписал с Челси или друг голям клуб. Трябва да останеш верен на себе си, защото това е момент, а има живот и след футбола. Много съм горд от това, което постигнах пред последните години, но тези хора ме познават от години и виждат, че не съм се променил", казва той.

След това обяснява, че мисли да играе още няколко години на най-високо ниво. "Наистина не се чувствам на 32. Наслаждавам се на играта. Дори физически все още мога да се развивам. Ще мисля година за година, но не виждам причина да не играя на най-високо ниво докато съм на 35. Искам да играя възможно най-дълго", завършва той.

Изображение

Головете на Дрогба срещу Арсенал:
Къмюнити Шийлд, 2005 г. (2:1 за Челси): Дрогба вкарва първия си гол за сезона със страхотно воле. След това се разписва още веднъж преди Фабрегас да върне едно попадение.
Висша лига, 21 август 2005 (1:0): Негов гол, при който топката се удря в коляното му, носи победата.
Карлинг Къп, финал, 2007 (2:1): След като Уолкот извежда Арсенал напред, Дрогба изравнява, а в 84-ата минута негов удар с глава носи купата на Челси. Споделя, че това е любимият му гол срещу лондонския съперник.
Висша лига, 23 март 2008 (2:1): Арсенал повежда с попадение на Саня, но два гола на Дидие обръщат мача.
Купа на Англия, полуфинал, 2009 (2:1): Отново в 84-ата минута той носи победата на Челси.
Висша лига, 29 ноември, 2009 (3:0): "Сините" отиват на "Емиратс", а Дрогба открива резултата в края на първото полувреме. Четири минути преди края оформя разгрома на "топчиите".
Висша лига, 7 февруари, 2010 (2:0): Нови два гола във вратата на Арсенал.

След пристигането на Дрогба на "Стамфорд Бридж" Челси е изиграл 15 мача срещу Арсенал. Отборът на Роман Абрамович има 9 победи, 4 равенства и 2 загуби, при които Дидие не играе.

По материали на "Гардиън" и "Дейли Телеграф"

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Re: Дрогба: Съдбата ме прати в Челси, а не в Арсенал

Мнениеот JackPackage » 03 окт 2010 20:13

13тия гол и той падна днес :lol:
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Ballancee
Контакти:

Мнениеот Ballancee » 04 окт 2010 22:35

Дрогба........ Дрогба е роден за Челси ................ страхотен просто за тези почти 7 години вече толкова наслада ни е донесъл но и някой горчиви моменти.

Потребителски аватар
PFCB
Контакти:

Мнениеот PFCB » 04 окт 2010 22:45

Ballancee написа:Дрогба........ Дрогба е роден за Челси ................ страхотен просто за тези почти 7 години вече толкова наслада ни е донесъл но и някой горчиви моменти.

И с подобни изказвания осира постигнатото.

Върни се в “Челси”