Макар и според мнозина Челси да изигра най-добрият сезон в цялата си история спечелвайки двата най-важни трофея в Англия, сините могат да се похвалят и с по-добър. Дебютният сезон на Жозе Моуриньо бе по-успешен от този на Карло Анчелоти. Доказателство за това е броя на трофеите, които спечели, цели три. През сезон 2004-2005 бяха завоювани: титла на Англия, Карлинг Къп и Супер Купата на Англия. Погледнато глобално обаче и Анчелоти има три трофея за Челси, но Къмюнити Шийлд бе спечелена за сезон 2008-2009, а не за този, в които отбора на Роман Абрамович направи дубъл, така че ако сега Карлето беше спечелил „щитът” както много му викат, щеше да направи наистина феноменален първи цял сезон в Челси, но уви. Многото трофеи на Специалния могат и да се обяснят с факта, че в първият му сезон на кормилото на лондончани се пръснаха колосалните 140 милиона лири. И на практика, специалистът от Португалия можеше да избира от изключително качествени играчи, на всеки един пост имаше поне двама играча, така че ако единият се контузи другият да го замени, без това да се отрази на представянето на отбора. Така например, ако Чех се бе контузил, Карло Гудичини щеше да го замени и едва ли сините щяха да имат проблеми в защитата. Това помогна на Моу да дублира титлата на Англия и следващият сезон, но следващият (2006-2007) отборът постепенно започна да се освобождава от лудите „покупки” на руският милиардер Роман Абрамович, последван от закупуването на смело можем да кажем най-големият провал в историята на трансферите в Челси и най-скъпият такъв – Андрий Шевченко. Идването му на „Стамфорд Бридж” бе истинска катастрофа за Специалния, тъй като според някои анализатори той е бил така да се каже „ябълката на раздора” между собственика и мениджърът. През сезон 2007-2008, Моуриньо напусна „своя Челси”, оставяйки зад себе си много трофей и още повече велики спомени за себе си. До такава степен той беше магнетичен и запомнящ се, че в момента продължава, дори и след 2 години и половина, дори и след като трима специалисти бяха начело на Челси, дори и след като Анчелоти до момента е завоювал три трофея, да се говори с него и другите му наследници да се сравняват с него. Истината е обаче, че наследството на забележителния мениджър се разпада, дори по-добре е да се каже е че се разлага, бавно, но се разлага и никои не прави нищо да го възстанови, или пък да над гражда върху вече постигнатото. Анчелоти кротко си стои и си гледа как шампиона на Англия се превръща в бившата му изгора Милан. Един мои приятел, фен на Милан, ми каза, че Карлето е такъв тип треньор, които се специализира в спечелването само на един ценен трофеи в един сезон. Това наистина е любопитно. Но сега съм склонен да му повярвам. Вижда се, че италианският спец в момента буквално изнемогва с тези футболисти. Няма да кажа от какво има нужда Челси, като играчи, ще го кажа другояче, отборът има нужда от нов треньор, или по скоро от макиавелските инстинкти на Жозе Моуриньо, за да може да направи нещо този сезон. Не казвам обаче Карло да си ходи, напротив, просто, че треньорската му мисъл не е за Челси, не е за това, което сините искат най-много – титла в най-комерсиалният клубен футболен турнир на Европа – титлата на шампионите на старият континент. Вярно е че е още началото на сезона, но ако нещо не се направи и то спешно, сините могат да последват съдбата на Ливърпул. От фаворит за титлата да се превърнат в отбора взел последната квота в Европа и то само защото Помпи отиде на финал в ФА Къп. Дано да не се окажа лош пророк. А между другото Моуриньо може и да е най-успешният треньор в историята НА Челси, но той не е спечелвал трофея, които Карло може да спечели този сезон, ако си изиграе добре картите, ако това се случи, Стамфорд Бридж ще си има нов The Special One, и ореолът на Моу ще падне, въпреки че никога няма да угасне, каквото и да спечели Карлето.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=H_ai5C-pBhc&playnext=1&videos=tA6pc_ykVZw[/youtube]
Специалния все още е недосегаем
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, slavia_forever, Madridist
Re: Специалния все още е недосегаем
Според мене Жозе обича играчите си и го показава, май другите треньори не се така 

Последна промяна от baltimore на 08 авг 2010 21:18, променено общо 1 път.
- mArKa
- Контакти:
Напълно съм съгласен с теб .. 

Абе стига си лъгал хората бе УМНИК !
Анчелоти заяви ,че неприятните резултати напоследък се дължат на това ,че отбора е направил лоша подготовка и половината играчи не са ималi възможност да изиграят по пълни 90 минути. Днес за първи път Лампард, Тери и Есиен са изиграли по пълни 90 минути какви глупости бращолевиш ти и болната ти глава бих попитал аз ?
Пък и неможе Дрогба, Лампард, Малуда ,Калу , Микел, Тери и останалите да играят на нивото което играха при победата над Уигън минали сезон със 8:0 която напрактика донесе и титлата сеш се ?
За да си във топ форма а това няма как да стане за 1,2 седмици и то при положение ,че си претърпял операция какъвто е случаят със Дрогба ПРОСТО НЯМА КАК !
По-голямата част от тима се присъедини към отбора на 26 юли как искаш да победят Ман.Ю при положение ,че са нямали време за подготовка и сработване със останалите макар ,че не играят за първи път заедно ?
И какви са тези глупости ,че Карло нямало как да донесе ШЛ при положение ,че има 4 трофея 2 като играч и 2 като мениджър и има 3 финала за 7 години със тима на Милан абе ти си се побъркал от всякъде !
Анчелоти е човека за Челси !
Пък и той бе назначен със целта да донесе КЕШ не да печели Висшата Лига !
Анчелоти заяви ,че неприятните резултати напоследък се дължат на това ,че отбора е направил лоша подготовка и половината играчи не са ималi възможност да изиграят по пълни 90 минути. Днес за първи път Лампард, Тери и Есиен са изиграли по пълни 90 минути какви глупости бращолевиш ти и болната ти глава бих попитал аз ?
Пък и неможе Дрогба, Лампард, Малуда ,Калу , Микел, Тери и останалите да играят на нивото което играха при победата над Уигън минали сезон със 8:0 която напрактика донесе и титлата сеш се ?
За да си във топ форма а това няма как да стане за 1,2 седмици и то при положение ,че си претърпял операция какъвто е случаят със Дрогба ПРОСТО НЯМА КАК !
По-голямата част от тима се присъедини към отбора на 26 юли как искаш да победят Ман.Ю при положение ,че са нямали време за подготовка и сработване със останалите макар ,че не играят за първи път заедно ?
И какви са тези глупости ,че Карло нямало как да донесе ШЛ при положение ,че има 4 трофея 2 като играч и 2 като мениджър и има 3 финала за 7 години със тима на Милан абе ти си се побъркал от всякъде !
Анчелоти е човека за Челси !
Пък и той бе назначен със целта да донесе КЕШ не да печели Висшата Лига !
- mArKa
- Контакти:
С това, което разполагат като състав другите фаворити за ШЛ, Реал (Мадрид) и Барселона, не виждам как с този сустав Анчелоти ще излезне и ще ги победи, тази година излезна срещу Интер, които не предствляваше голяма заплаха, и резултата беше плачебен. Така че Милан не е Челси, но Челси е Милан. А футболът от преди 3 години се е променил значително. Какво постигна Карлето през 2008 година. Оправдания колко си щеш, истината е че Челси отступваше на МАНю в почти всяко отношение на играта.
Анчелоти не става за треньор на Челси... ще съсипе отбора, който Моу изгради! Вижте последните години основните играчи при кой треньор бяха привлечени... успехите на Анчелоти се дължат, поне за мен, на ядрото от играчи, привлечени при Моуриньо! Откакто Жозе се махна, аз лично не се сещам за силен трансфер в Челси! ШЛ е мираж за отбора, с този треньор! Дано Абрамович се усети навреме, иначе не съм хич оптимист за бъдещето 

Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !
Аз имам мнение, но си мисля че това, кето ще цитирам тежи повече от моето.
Гари Линекер за титлата в Англия: Пенсионерите от Юнайтед нямат шанс
8 август 2010 11:10
Според Линекер, Челси може да защити титлата си © Reuters
Бившият английски национал, понастоящем анализатор за куп медии Гари Линекер, се изказа доста критично по адрес на застаряващите звезди на Манчестър Юнайтед. Според него, те нямат шанс за титлата във Висшата лига, а най-вероятно и изобщо няма да вдигнат скоро трофей.
„Рио Фърдинанд очевидно е на доизживяване, Райън Гигс не може да играе цял живот, Пол Скоулс също не може да продължава вечно, както и Гали Невил,” пише Линекер в неделната си колонка в News of the World.
„Историята показва, че фазите на промяна при сър Алекс Фъргюсън не траят много дълго. Но реално, няма сериозни промени във финансово отношение. Юнайтед не похарчи почти никакви средства. Дали ще бъдат по-добри от миналата година?! Съмнявам се,” отбелязва специалистът.
Според него, Челси е фаворит за титлата, но Арсенал също ще представлява сериозна конкуренция тази година:„Имам някакво предчувствие за Арсенал. Ако намерят своя голмайстор, имат шанс.”
Линекер продължава: „Много се съмнявам Манчестър Сити да може да спечели първенството тази година. Но ако продължават да пръскат пари по този начин, все някога и това ще се случи.”
Той не е убеден, че Ливърпул ще издържи на напрежението: „Рой Ходжсън е топ мениджър, но дали може да компенсира такова изоставане. Не бих казал. Ако погледнете състава им, имат ли достатъчно, за да са претенденти?! Стивън Джерард е страхотен, но вече е на 30 години, Карагър се приближава към края на кариерата си, Фернандо Торес е великолепен играч, но непрекъснато страда от контузии. Дали могат да разчитат, че той ще изиграе 38 мача?! Не мисля. Все пак имат и други добри футболисти, като Дирк Каут например. Ходжсън ще ги организира и съм убеден, че ще се представят по-добре от миналия сезон, но въпреки всичко, не ги виждам сред претендентите за титлата.
gong.bg

Гари Линекер за титлата в Англия: Пенсионерите от Юнайтед нямат шанс
8 август 2010 11:10
Според Линекер, Челси може да защити титлата си © Reuters
Бившият английски национал, понастоящем анализатор за куп медии Гари Линекер, се изказа доста критично по адрес на застаряващите звезди на Манчестър Юнайтед. Според него, те нямат шанс за титлата във Висшата лига, а най-вероятно и изобщо няма да вдигнат скоро трофей.
„Рио Фърдинанд очевидно е на доизживяване, Райън Гигс не може да играе цял живот, Пол Скоулс също не може да продължава вечно, както и Гали Невил,” пише Линекер в неделната си колонка в News of the World.
„Историята показва, че фазите на промяна при сър Алекс Фъргюсън не траят много дълго. Но реално, няма сериозни промени във финансово отношение. Юнайтед не похарчи почти никакви средства. Дали ще бъдат по-добри от миналата година?! Съмнявам се,” отбелязва специалистът.
Според него, Челси е фаворит за титлата, но Арсенал също ще представлява сериозна конкуренция тази година:„Имам някакво предчувствие за Арсенал. Ако намерят своя голмайстор, имат шанс.”
Линекер продължава: „Много се съмнявам Манчестър Сити да може да спечели първенството тази година. Но ако продължават да пръскат пари по този начин, все някога и това ще се случи.”
Той не е убеден, че Ливърпул ще издържи на напрежението: „Рой Ходжсън е топ мениджър, но дали може да компенсира такова изоставане. Не бих казал. Ако погледнете състава им, имат ли достатъчно, за да са претенденти?! Стивън Джерард е страхотен, но вече е на 30 години, Карагър се приближава към края на кариерата си, Фернандо Торес е великолепен играч, но непрекъснато страда от контузии. Дали могат да разчитат, че той ще изиграе 38 мача?! Не мисля. Все пак имат и други добри футболисти, като Дирк Каут например. Ходжсън ще ги организира и съм убеден, че ще се представят по-добре от миналия сезон, но въпреки всичко, не ги виждам сред претендентите за титлата.
gong.bg