Лично аз на първо четене си харесах Арсенал, защото германо-английските сблъсъци винаги предлагат атракция и много емоции дори и за неутралните фенове, мисля че имаме повече класа от тях, състезаваме се с Англия за второто място в ранглистата на УЕФА и имаме нужда от повече такива сблъсъци, хубаво ще е да видим Подолски отново на Алианц арена, макар и играещ за противниковия отбор и защото ако искаме да станем шампиони не трябва да се страхуваме от никого.
Аз обаче искам да обърна внимание и на един друг факт. Статистиката от последните години показва една много неприятна тенденция, срещу която задължително трябва да се борим: почти всичките ни големи хубави победи при елиминациите са били когато сме домакинствали в първия мач. Примери: Реал, Юнайтед, Фиорентина, Арсенал, Лион, Ювентус (макар и в груповата фаза, но със статут на елиминация). Случаите, когато сме домакинствали на реванша са при сблъсъците с: Интер (2011), Челси (2005), Барселона, Милан (2007). Изключение правят само Базел и Марсилия, които ги отстраняваме, но те считам че са имали по-малко футболни аргументи от останалите посочени отбори (без да целя да обиждам феновете им). От такава гледна точка може би е по-добре да ни се падне някой измежду Шахтьор, Селтик и Галатасарай, но пак казвам: ако искаме да станем шампиони трябва да се борим срещу такива тенденции, както и срещу статистическата закачка, че никога не сме отстранявали Милан. Но статистиката показва и нещо друго: Барселона неизменно домакинства на всичките си реванши последните 2-3 години.

Какво мислите по въпроса?