niki87 написа:При 4-тия гол Алаба е на 2 метра до тъчлинията, с лице към нея, а топката е зад гърба му, след което се обръща и тръгва навътре към полето, кво влияние върху играта

В другата ситуация, в нито един момент Левандовски не е в положение на засада. Това са неща, които е абсолютно несериозно да се коментират. А специално Коста получава суперлативи и високи оценки във всички чужди издания- 1 гол и 9! асистенции в 6 мача! Каква беше приказката за фактите и боговете

Ако някога си се събличал по физическо , щеше да знаеш какво означава човек в зоната на бека и дали това оказва влияние върху играта му или не . Но специално за теб ще го обясня . Коста е преследван от двама играчи на Волфсбург . Траш първоначално е до Алаба , след това отива да пресреща Коста , като знае че оставя Алаба в засада . Коста пуска топката напред , Алаба не сигнализира че няма да играе с топката , напротив тръгва да я гони , преди да забележи , че това прави и Коста . След това спира . Ключовия момент тук е дали Алаба е в засада ( според мен в това няма спор ) и дали прави опит да играе с топката . Тръгването по посока на топката е опит за игра с нея . Такива са правилата и не съм ги мислил аз .
Другата ситуация коментаторите още по време на мача я коментираха че е засада , ако Луис Густаво не е играл с топката . Какво са свирили съдиите е нещо съвсем различно . Мен лично не ме изненадва това което свириха , гледайки как се свирят другите ситуации в мача .
Според съдята първото нарушение направено от Калиджури е жълт картон ( съвсем заслужен според мен , но по принцип доста пъти съдите се задоволяват с предупреждение ) . Абсолютно същите влизания от страна на Алонсо , Бернат , Видал и Алкантара , при това далеч не първите им в мача , не са картони . Поредица от 3 умишлени нарушения в рамките на 1 минута от страна на Видал също . Блъскане на противник при спряна игра от Видал пак не е картон . Влизания с бутоните напред в краката на съперник от страна на Алонсо и Алкантара пак не са картони . И всичко това само през първото полувреме .
Относно Коста - не ми преиначавай думите . Впечатлен съм от старта му с екипа на Байерн . Всичко което казвам е , че срещу Карвахал за Ауди Къп , срещу Родригес и Траш във вторник и срещу Виейриня за Суперкупата ( 3 мача ) представянето му въобще не беше добро . На прост български , срещу прилични ( или бързи ) защитници Коста не е ефективен . Затова и казах , преди време , че срещу добри бекове на практика Коста ще е с минимален принос за отбора ( и което ти иронизираш ). А във важните за Байерн мачове , той ще играе именно срещу такива . За разлика от него , Гьотце пък направи силен мач именно срещу Родригес .
п.п Фактите за Коста са 1 гол и 9 асистенции в 9 официални мача .