CSKA69 написа:Не ми харесаха Байерн. Тази рязка промяна в тактическия замисъл в играта на отбора е продиктувана от контузиите, но някак си хич не ми се нрави да виждам афинитет към дефанзивен футбол и то от Пеп Гуардиола

Някъде по същото време миналата година каталунецът пак реши да отстъпи от собствените си виждания за играта - т.н. тики-така и резултатът беше 0 на 5 общо от Реал

Така че никакви такива този път - искам Байерн да си владее топката 80 процента от времето и ако ще да заспят всички от безкрайните пасове между халфовете, но освобождавайки се свободно пространство от противника веднага да се възползват баварците и да си вкарват положенията. Все пак две години това се налага като стил, не е сега моментът за промяна, ако искаме да я спечелим тази прословута Ушата

Първо, честита победа на всички, чакаме с нетърпение съперника.
И на мен ми направи впечатление, че почти нямаше тики-така, както в този, така и в предния мач, което го приемам малко със смесени чувства. Промените започнаха още със заиграването с 3-ма защитници, което е рисково, но онова ужасно 4-1-4-1 трябва завинаги да остане в историята и ако предлагаш връщане към нещо подобно не бих се съгласил в никакъв случай. Иначе съм на мнение, че резки промени в тактическата постройка не трябва да се правят особено по това време на сезона. За мен обаче усъвършенстването на играта в защита трябва да бъде първостепенна и най-важна задача за всеки един отбор, който иска да преследва високи цели. С това не трябва да се правят никакви компромиси и трябва да се впрегнат всички налични ресурси (в случай че има много отсъстващи), за да изглежда отборът стабилен. Това, което видях ме изпълва умерен оптимизъм. Но това, което ни липсваше, за да ни харесат последните 2 мача още повече на всички и да сме още по-уверени във взимането на "ушатата" не е тики-таката, а е това че не разполагаме с поне още 1 играч, който да умее да задържа повече топката, да прави на луди противниковите защитници и да взима почти винаги надмощие при играта 1:1 с тях. С други думи още 1 играч от класата на Робен и Рибери с качества подобни на техните, който да бъде равностоен техен заместник, когато отсъстват и двамата. Офанзивен футбол без поне 1 такъв играч трудно може да се играе и да бъде особено ефективен. Мюлер е чудесен, но неговата сила е повече в играта без топка, позиционирането, бързите отигравания, завършването на атаките, има хищническия инстинкт на нападател, дузпаджия, и като типично крило може да бъде много полезен, но в по-голяма степен при директен футбол. И Гьотце има сходни качества като футболист, но е малко по-мързелив, може да се "скрива" в по-големи периоди, но за сметка на това има по-добра физика, креативност и е способен на повече нестандартни отигравания. Разчитам обаче че бековете, халфбековете, не съм сигурен точно какви се водят Бернат и Рафиня (едва ли и те са наясно точно

), че ще играят все по-голяма роля при създаването на опасните атаки, но не се ли върне в скоро време някой от Рибери и Робен можем да имаме проблеми до края на сезона. През лятото трябва да се вземе на всяка цена поне 1 такъв футболист, колкото и да струва.