Купа на Германия ФИНАЛ: Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Re: Купа на Германия ФИНАЛ: Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен

Мнениеот MCMXIII » 18 май 2014 15:12

brendiboy написа:
Владо написа:Ясно че тук почти всички не харесвате настоящият ни треньор,ако да кажем го махнат,кой ще ни води?Аз не виждам реномиран треньор в момента,ще дойде някой от местните,които са на нивото на Магат.

Дядо Юп, Тухел :)

Само да припомня, че Хер Юп е щастлив пенсионер. Обожавам го, но да не е луд, да работи повече. Та той се отказа на върха.
Тухел е готин/добър. Може след време да дойде в Бавария. Но в момента, за щастие или нещастие, БАЙЕРН има треньор.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 18 май 2014 15:16

Тухел трябва да натрупа малко опит в Европа.
Пеп няма да се махне този сезон,а може би и следващия,иначе аз не бих се разсърдил и на Клоп в комплект с Марко Ройс. :mrgreen:
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 18 май 2014 15:21

Когато Бавария вземе тренер от Прусия, печели ШЛ. Найс, а?
Дгодина в Берлин ще има два много важни мача. Нека БАЙЕРН играе в тях!!
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 18 май 2014 15:48

The World's Best Boxer, Wladimir Klitschko, one again shows his love and support for @FCBayern !

Изображение
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Владо
Контакти:

Мнениеот Владо » 18 май 2014 16:54

HoUs4oOL написа:Тухел трябва да натрупа малко опит в Европа.
Пеп няма да се махне този сезон,а може би и следващия,иначе аз не бих се разсърдил и на Клоп в комплект с Марко Ройс. :mrgreen:

Вижда ми се невъзможно това,долу-горе все едно Пеп да отиде в реал.Тухел,Сломка,ама както казах,местни кадри,не знам до колко ще ни свършат работа,говоря за евротурнирите.Да не се натъкнем и ние на тип Мойс,че после да берем ядове.В Германия с почти всеки треньор ще имаме успехи,но не ми се чака пак 12г.за евротитла.

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 18 май 2014 17:54

Гуардиола: Доволен съм, но трябва да вдигаме нивото

Старши треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола изрази задоволство от спечеления дубъл в първия си сезон начело на „баварците”, но допълни, че тимът му има по-голям потенциал и трябва да подобри нивото си.

Байерн записа десети златен дубъл в историята си, след като надделя с два гола в продълженията във финала за купата на Германия срещу Борусия Дортмунд.

„Тази година беше най трудната за мен в кратката ми кариера на треньор. Немският ми не е достатъчно добър, за да мога да подготвям играчите си по най-добрия начин. Не ми беше лесно и след като колегата ми Юп Хайнкес спечели три трофея през миналия сезон. Всеки треньор има своите идеи относно как да използва определени играчи и аз знам, че някои от тях си задават въпроса защо трябва да променяме нещо, което работи толкова добре през миналия сезон. Това е така, но аз съм треньор с моите лични идеи”, комнтира Гуардиола.

„Откакто съм тук работим много, опознаваме се един с друг все по-добре – играчите, германският манталитет. Опознаваме и противниците си, техните футболсти. Не е лесно. Като се има предвид какво е постигал този клуб, някой може да каже, че нашето постижение е нищо. Аз съм много доволен в момента, но разбира се, имаме все още какво да подобряваме”, каза още наставникът на Байерн.

http://gong.bg/view_article.php?article_id=428199
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Capitan Puyol

Мнениеот Capitan Puyol » 18 май 2014 18:23

Тука гледам някои говорят за Клоп, Тухел и т.н. Вторият е без коментар, щото не е работил в голям отбор. Но дори Дортмунд не е топ гранд от сорта на Байерн, Барса, Реал. Там той работи без напрежение, защото работата му е сигурна каквото и да стане. Не забравяйте първите му сезони в Дортмунд и кога успя да сглоби шампионски отбор - едва в третият си сезон, а през 2008/2009г. Бундеслигата беше на такова ниско ниво че Волфсбург стана шампион, Байерн и другите големи отбори бяха зле, а Клоп не се възползва от този факт (тук оправданието му вероятно ще е че му е бил първия сезон в Дортмунд). Всъщност бас хващам че повечето от вас до сезон 2010/2011 чуейки името Юрген Клоп са си задавали въпроса - Кой беше този ? Дори не сте правели връзка между името му и физиономията...най-много тези баварски фенове, които по-детайлно следят Бундеслигата да са имали смътни спомени от времето му в Майнц и толкова, но въобще не е правел впечатление, а Дортмунд 2009 и 2010 (първите му два сезона) си креташе около зона УЕФА...и по-надолу. Мисълта ми е че някои прехвърлят механично успехите на някои треньори в отбори не топ грандове и си мислят че като поемат Байерн ще печелят требъл след требъл. С Диего Симеоне е същото...това че постига успехи с Атлетико, не му гарантира требъли с Барса, Реал или Байерн...просто напрежението е едно в Атлетико и Борусия и съвсем друг в гореспоменатите три. Я си представете Клоп в Байерн с неговия невъздържан психарски характер как ще контролира тази съблекалня и някой като Манджукич да му прави физиономии и да жестикулира че го изважда от игра...като нищо нервите на психаря няма да издържат и ще го шамароса или най-малкото ще му се надвеси заплашително (както оня 4тия съдия на мача Наполи-Дортмунд го отнесе). :lol:
4 от 6 трофея в първия си сезон е отлично постижение за Гуардиола. Но тук ще спомена отново това, което казах преди няколко дена - много му липсва Тито Вилянова като асистент, той беше просто перфектния втори, който вършеше черната работа по адаптирането на тактиката за всеки отделен противник. Този Доменек Торент, който сега му е асистент беше просто един от многото треньори в щаба му в Барса и нямаше никакво влияние.

Потребителски аватар
brendiboy
Контакти:

Мнениеот brendiboy » 18 май 2014 19:03

HoUs4oOL написа:Тухел трябва да натрупа малко опит в Европа.

Клоп никога няма да дойде а ако дойде може би ще има протести срещу него от феновете. Може да дойде и Льов. Поне да си подготвя отборът за печелене на титли

Владо
Контакти:

Мнениеот Владо » 18 май 2014 19:30

Сезонът си е успешен от където и да го погледнем,и на мен ми е гадно,че не защитихме титлата в шл,ама предвид че никой не го е правил,не е голям проблем.Ако Гьотце беше вкарал онова положение в Мадрид,ако не бяхме допуснали три гола от статични положение,късмет кво да прайш.И 99 ни ръгнаха два гола от корнери,2012 същата работа.И през 2000г. изтърбушихме реал с 4-1 в Мадрид,ама на елиминациите ни го върнаха с 2-0,като почти нищо не играхме.Минало свършено,и да псувате и да се оплаквате полза никаква.Ще видим каква ще ни е играта следващият сезон,ръководството ни е показвало,че не търпят никой ако играта ни не върви..

Потребителски аватар
Capitan Puyol

Мнениеот Capitan Puyol » 18 май 2014 19:40

След доминацията на Барса 2008-2011 в момента футбола е в някаква дупка. Италианските грандове са зле, Манчо след Съра още не знаят къде се намират, Барса след Гуардиола върви само надолу и на тоя фон изпъква Реал на Анчелоти, които обаче също са колебливи и изпуснаха първенството. Челси също не са отбора, който всички очакваха да бъдат след завръщането на Моуриньо. От всичко това се възползва разбира се Атлетико на Симеоне. А конкретно за мача в Мюнхен откъде да предполага човек, че Рамос ще избухне така с тия два гола от статични ? :lol:
След тях мачът практически приключи, защото баварците трябваше да вкарват 4 гола. Все си мисля че ако резултатът беше се задържал повече време 0-0 нямаше да се случи този резултат и щеше да има драма в края. Спомнете си реванша в Дортмунд, ако Ди Мария беше вкарал дузпата ставаше 0-1 и Дортмунд трябваше да вкарват 5 гола...мачът просто приключваше, а Реал щеше да ги доразпори на контраатаки и щяха да бият и в Германия. Тоя пропуск даде психологически бонус на Дортмунд, вкараха след това два бързи гола и мачът стана съвсем различен. Забелязал съм че срещу отборите на Анчелоти в ШЛ най-вече трябва да си изключително внимателен в първите минути на мачовете и да не се впускаш в безспирни атаки, а да изчакваш търпеливо своите моменти. Доста често вторите полувремена сдават газта неговите отбори, особено ако мача е на кантар 0-0 или водят с 1 гол преднина. Просто трябва да се играе търпеливо и тук може би беше грешката на Пеп в реванша че тръгна да ги мачка от началото подценявайки способностите на белите на контри в разредените пространства...естествено че играчи като Бейл и Роналдо струващи общо 200млн. ще се възползват от тези пространства. Въобще има доста неясноти около този реванш и защо Байерн игра така че да загуби с много при положение че с по-търпелива игра дори юношите на Байерн нямаше да загубят с подобен резултат. :roll:

Върни се в “Байерн”