Бъдещото на Пеп и Байерн през следващия сезон

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Re: Бъдещото на Пеп и Байерн през следващия сезон

Мнениеот Der Führer » 11 май 2014 18:04

CSKA69 написа:Интересно е когато някой защитава дадена теза, как интерпретира фактите според нея - ето ти даваш пример с напускането на Марио Гомес и цитираш изказване на Гуардиола и се опитваш да накланяш везната към своята генерална идея - Гуардиола е грешка и ще се провали в Байерн..

Нека се опитам пък аз, който защитавам обратната теза - Гуардиола е правилно решение и ще успее с Байерн, да интерпретирам същите факти в моя полза:

Марио Гомес не напусна Байерн Мюнхен заради Пеп Гуардиола, а по собствено желание и желание на ръководството! Още преди Гуардиола да започне тренировки в Байерн медиите усилено пишеха, че при изгодна оферта Гомес ще бъде продаден.. Даде достатъчно за клуба и беше време да потърси ново предизвикателство.. Спомням си, че преди време четох някъде като критика към Моуриньо (към когото моето отношение е повече от ясно), че едва ли не изгонил Раул от Реал, което е пълна глупост - самият Раул пожела да си тръгне както и Гомес..

Колкото до изказването на Гуардиола - защо го тълкуващ буквално, опитай се да четещ между редовете!Не виждам какво толкова много е излъгал Гуардиола, защото ако си очаквал след тези негови изказвания, че просто ще тренира Байерн и ще продължи с тактиката на Хайнкес е меко казано наивно! Ето какъв смисъл откривам аз от думите му:

„Нормални са големите очаквания. Дайте ми известно време. Ще опитам да продължа това високо ниво. Всеки треньор има свое собствено мнение за футбола, но няма да променям много. Трябва да се нагодя към нашата игра, към качествата на футболистите – хората идват на стадиона да гледат тях, не мен”, каза новият наставник на „Байерн”.
-Имам моя собствена футболна философия, но няма да я налагам веднага и изцяло, а ще допусна компромис с оглед качествата на играчите!

"Няма нужда да променяш много неща в отбор, който току-що е спечелил четири трофея и е изиграл може би най-успешния сезон в своята история. Ще бъде арогантно, ако започна да говоря за нова ера", заяви Гуардиола на първата си пресконференция като треньор на "Байерн"....

-Трябва да съм луд да почна генерална промяна на състав, спечелил всичко! Ще пробвам да съвместя моите идеи с техните качества.. Ако не стане ще прибегна до по-драстични мерки!

Е, точно компромисите, които допусна Гуардиола са му грешката както по отношение на състав, така и по отношение на тактиката и стила на игра.. Затова и сезонът за Байерн изглежда колеблив.. Според мен не трябваше трансферите да бъдат само два - Гьотце и Алкантара, а поне още 2-3. Не, нямам предвид да продава още миналото лято футболистите, спечелили требъл с Байерн, но трябваше да имплантира повече ''свежа кръв'' от играчи, които да му вършат работа според визията му, така че да не се случва проблем заради контузия на Тиаго, например.. Минус за мен е и че не успя да интегрира повече млади играчи към отбора - но това очаквам вече през втория сезон да се усети по-осезаемо :idea:

Айде сега да не си приписваме неща които не сме казали , че ще развалим хубавата дискусия ;)
Съфорумците ще потвърдят , че бях един от малкото които твърдяха че Гуардиола е правилен избор , когато го обявиха за наследник на Хайнкес . Смятах , че може да надгради отбора на дедо Юп , защото Байерн имаше накъде да се развива . За съжаление , Гуардила не пожела да го направи . Забележи - не казвам , че не е в състояние , а че не няма желание .
Марио Гомес искаше игрово време , тъй като едно от нещата за които съм обвинявал Хайнкес е , че не му даде достатъчно да поиграе . Така или иначе Гомес не беше поискал трансфер официално . А каза - ще видим дали новия треньор ще има нужда от мен . След началото на подготовката и най-вече след разговор с Гуардиола му беше казано , че на него няма да се разчита . Дори точните думи на Гуардиола бяха , че трима еднотипни нападатели му са много . Гомес не получи шанс да се докаже пред Гуардиола . Тоест Пеп беше взел решението много преди да започне работа с отбора .
Дори и по твоите разбирания , думите на Гуардиола издишат :
Да преместиш най-добрия десен бек да играе дефанзивен халф , и същото време да забиеш един от най-добрите дефанзивни халфове на пейката ... а когато го пускаш да играе , да го слагаш центраен защитник . Упорито да налагаш на десния бек играч , който е отчайващ в дефанзивен план . Да наложиш веднага стил на игра , който е неподходящ за над половината от основните играчи в отбора ... Е - за мен това не са козметични промени ... или съвместяване на тактиката с качествата на играчите . Това си е направо революция . Както се видя - не може да се каже ефекта е положителен .
Колко повече трансфери трябваше да направи Гуардиола ... И кой още трябваше да бъде купен ... И кой от играчите не трябваше да играе . А и самите продажби не бяха малко . Гомес , Густаво , Емре Чан ... може да добавим и Кирхов , който също не получи никакъв шанс . Ако се водим по твоите разбирания , то освен Нойер , Лам и Алаба ... а , да и Рафиня и Алкантара ... всички останали трябва да бъдат продадени , за да може Гуардиола да си направи отбор по негов вкус ... Но дори и тогава няма абсолютно никаква гаранция , че отбора ще има някакви успехи в Европа . А Гуардиола не беше взет да печели Бундеслигата . Бундеслигата може да се спечели и с Герланд начело на отбора .
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
Capitan Puyol

Мнениеот Capitan Puyol » 11 май 2014 19:19

Според мен с твърде лека ръка се приема Бундеслигата като някаква даденост. Що Хайнкес със същия отбор в общи линии 2011/2012 остана на 8 точки от Дортмунд ? Плюс това като цяло не смятам че отборът ви като индивидуалности е номер 1 в света за да имате такова самочувствие. Хайнкес успя да направи желязна сплав от този отбор през 2012/2013, но въпреки стряскащите резултати срещу Барса и Юве ако тръгнем да сравняваме играчите пост по пост мисля че има три отбора в Европа, на които отстъпвате - Барса, Реал и Ман. Сити. Пеп имаше една задача да запази глада за успехи и играчите в Бундеслигата го показаха, на финал са за Купата, а в ШЛ срещнаха един доста мотивиран Реал, който беше жаден за нов финал в ШЛ след 12 години, с нов треньор, който внесе позитивна енергия след разбитата от скандали команда на Моуриньо през 2012/2013, направи отново мултимилионна селекция лятото купувайки Бейл и нашумелия Иско. Като цяло единствения провал на Пеп беше реванша с Реал, защото първия мач си ги натискахте през всичките 90 минути и там справедливия резултат бе хикс. Но в Мадрид по принцип си падате през годините независимо кой е треньор, мисля че само Хитцфелд ги победи с 1-0 (2001г.), когато спечелихте и купата.
Та мисълта ми е че е не е лесна задача да задържиш глада за успехи в тези играчи спечелили всичко през 2012/2013г., а и съм убеден че през януари 2013, когато се разбра че Гуардиола ще ви поеме, в неговите планове въобще не е влизало да защитава требъл, по-скоро се очакваше да си останете с едната титла в Германия, а в ШЛ отново някой да ви спре. В началото на юни обаче, когато бихте Щутгарт на финала и оформихте требъл съм сигурен че Пеп не е бил най-щастливия човек на земята по причини, които посочих по горе. ;)

Изображение
А това беше човекът в сянка, който имаше немалък дял в успехите на Барса 2009-2011. На Пеп му липсва именно този човек, перфектния асистент, перфектният втори човек, който имаше ключова роля в изпипване на тънките тактически детайли за да се реализира това, което иска да вижда Гуардиола на терена от своя отбор.

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 13 май 2014 21:10

Томас Тухел напуска Майнц ... дали пък решението за бъдещето на Гуардиола вече не е взето ;)
Това в кръга на шегата . 8-)
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Върни се в “Байерн”