1. Мача беше спечелен от Робен и късмета . Байерн не надигра Борусия ... не ги и излъга . Победата дойде благодарение на индивидуалните изяви на Робен , Рибери ( донякъде ) и щастливите рикошети . С ръка на сърцето си признавам , че в първите 20 минути на срещата се надявах да не се стигне до някой резултат в полза на Борусия от рода на 5:2 ... Само намесите на Нойер предотвратиха подобен развой . Като цяло - той , Робен и Мартинез играха през целия мач на ниво . Всички останали бяха под нивото си ... С другия си ник бях писал , че тримата чернокожи в Байерн не трябва да се намират по едно и също време на терена . Сега ще съм по-категоричен ... Данте и Боатенг нямат място в Байерн . Левандовски изцяло спечели друбоя с Боатенг ... а Данте беше един от двамата най-слаби играчи на терена . Другия беше Манджукич . И това че топката го удари от правилната страна при гола не променя този факт ... Тук трябва да се отдаде заслужното и на футболистите на Борусия , които буквално смачкаха съперника си през първия половин час . За тяхно съжаление не успяха да издържат на темпото което самите те наложиха . Това пролича в заключителните 20 минути на двубоя , когато им свърши въздуха и грешките им зачестиха .
2. Много съм доволен , че остава още само 1 мач в който Хайнкес ще е начело на отбора . Този мач Баейрн спечели въпреки треньора си . Колкото и грубо да прозвучи Хайнкес е немския Петев . Просто няма план "Б" , ако нещата не потръгнат . Първия половин час единственото което направи е да гледа безпомощно отстрани ... Не направи никаква промяна на полувремето ( при положение , че единственото което правеше Манджукич първите 45 минути ... е да симулира при всяко докосване ) ... нито премени нещо вътре в самия отбор . Просто си седеше и чакаше да се случи нещо . Е , за негово щастие - случи се . Но факта че не знаеше как да потърси промяна ... или не му стискаше да я направи си остава .
3. Робен - определено играч на мача . Винаги съм го критикувал - но в последните 2 месеца показва че е играч който може да прави разликата на терена . Да - направи си редовните пропуски , но на практика изработи и двата гола .
В заключение - честит дълго чакан триумф на Байерн в турнира на всички които подкрепяха отбора .