Гледам , че темата пълна с познавачи на немския и испанския футбол ... ма да си кажа мнението и аз все пак .
1. Няма гаранция за нищо на този свят ... в това число и какво ще се случи с Гуардиола начело на Байерн . Може да се провали , може да и превърне отбора в доминатор . Моето мнение е , че Байерн може да стане по-добър , А гуардиола е човека който може да го направи . Друг е въпроса дали ще се случи това . За пореден път - Байерн няма да играе тика -така ... защото няма подходящи изпълнители . Всъщност , този стил ще си умре заедно с това поколение на Барса . Това че Гуардиола разви този стил до съвършенство , не означава че умее само това . Всъщност - Гуардиола беше принуден да го направи , поради факта че с такъв материал разполагаше . Спомнете си той пробва и варианта с таран ( Ибрахимович ) , който за Барса се оказа неуспешен . За негов късмет имаше един Меси в отбора . Без Меси , Барса е просто един добър отбор . Иначе казано - без Меси няма тика-така . Това което отличава Гуардиола от другите треньори е желанието му неговия отбор да владее тотално контрола над мача . В Барса това ставаше с безбройни подавания ... в Байерн съм сигурен че ще е по-друг начин . Аз лично очаквам че Байерн догодина ще е доста по-агресивен .
2. Хайнкес - много добър треньор , но да не забравяме че миналата година спечели ... 3 калъфки . Аз продължавам да твърдя че основната вина за загубения финал в ШЛ миналата година е негова . Тези които твърдят , че Гуардиола ще получи готов отбор от Хайнкес , да си спомнят че Хайнкес получи готов отбор от Ван Гаал... За мен разликата в представянето на Байерн миналата и тази година се дължи на присъствието на Замер ... Още с привличането на Хайнкес , всички бяха наясно че това е временен вариант . Може би ако миналата година беше вдигнал купара в ШЛ щеше да си уреди оставането за по-дълъг период от време . Аз лично си мисля , че Гуардиола още през лятото е бил "уговорен" за Байерн . Говори се , че именно той е в основата на трансфера на Мартинес .
Аз лично съм доволен от факта , че Пеп ще е следващия треньор на Байерн поради една основна причина - той обича ше да работи с играчи които са продукт на школата на Барса . Очаквам това да се случи и Мюнхен . За да не се получават ситуации като тази с Хумелс , който беше буквално "подарен" на Борусия .